|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Co pomaga na ból jajnika?
Witam serdecznie
![]() Mam pytanie, co Wam pomaga na bolący jajnik? Strasznie przechodzę owulację, a ogólnie dostępne leki przeciwbólowe nie pomagają. Szczególnie ciężko zrobić z tym cokolwiek w pracy, kiedy trzeba być na nogach i nie można się położyć ;( Macie jakieś sprawdzone leki lub inne sposoby? Z góry dziękuję za pomoc
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Co pomaga na ból jajnika?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
A ibuprofen albo no-spa nie działają? Wydaje mi się, że przebieranie w łagodniejszych środkach jest trochę zdrowsze... Silne leki przeciwbólowe, takie jak ketonal podaje się u osób w przypadku zapalenia stawów, potwornych migren, złamaniach otwartych, lub innych ekstremalnych sytuacjach, gdy natychmiastowa interwencja jest niezbędna. Może zadzwoń do lekarza rodzinnego i poradź się, co możesz brać. Ketonal wpływa nijako na układ nerwowy, więc skołowanie i ospałość murowana, a tego raczej w pracy wolisz uniknąć... Przynajmniej tak mi się wydaje.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jedynie na lekki ból głowy mogę wziąć coś łagodniejszego. Myślałam o No-Spie, ale jeszcze ani razu mi nie pomogła, nawet w wersji forte.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
[1=93f3798e881f84a2d27604f d91409608e23d92eb;4801166 2]Generalnie jestem osobą która ma migrenę, a podczas miesiączki silne bóle i żadne słabsze leki na mnie nie działają
Jedynie na lekki ból głowy mogę wziąć coś łagodniejszego. Myślałam o No-Spie, ale jeszcze ani razu mi nie pomogła, nawet w wersji forte.[/QUOTE]To ja nie zazdroszczę... Lepiej czmychnij do lekarza i zapytaj o lek przeciwbólowy, który jest w miarę bezpieczny ale w jakiś sposób Ci pomoże. |
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Spróbuję, dzięki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

Może faktycznie Ketonal