![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Opalanie natryskowe przed pójściem do ołtarza?
Co o tym sadzicie czy któraś z was poddała się takiemu zabiegowi co o nim możecie powiedzieć?Za czy przeciw?Ja raczej zdecyduje sie na taki rodzaj opalania mój TŻ zreszta też.Ponieważ przed tym najważniejszym dniem w życiu nie chce by moja skóra była przesuszona i "zniszczona" po normalnym solarium a i kolorek opalenizny mozna sobie wybrać.Czytałam na str interenetowych że takie opalanie kosztuje 70-100zł całego ciała i że opalenizna utrzymuje sie do 2tyg.Czy któraś z was może polecic jakiś dobry salon w Katowicach???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Opalanie natryskowe przed pójściem do ołtarza?
Raz w życiu miałam robione opalanie natryskowe i nie polecam
![]() ![]() Zdecydowanie lepiej wziąć kilka krótkich seansów na solarium ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
W Białymstoku, salon urody Ellafryz czy jakoś tak
![]() Edytowane przez Voodia Czas edycji: 2009-04-05 o 08:32 Powód: pomyłka:) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja nigdy tak sie nie opalalam ale slyszalam te same opinie, ze ten samoopalacz strasznie brudzi, nawet na wizazu kiedys czytalam o PM ktora miala przebarwienia na sukni po opalaniu natryskowym. ja wole nie ryzykowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
No to teraz juz sama nie wiem ja słyszałam dobre opinie owszem brudzi ale tylko do 6h po natrysku...no ale nie moge tego powiedziec w 100% bo sama nie stosowałam więc chyba pozostaje solarium....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja nie polecam, kolor jak już pisano mało naturalny, nierównomierny, lepiej już chyba się poświęcić i wybrać z 5 razy na solarium. Po ubraniu jasnej bluzki (po kilku dniach od "aplikacji") ubrudziłam tym badziewiem bluzkę, nie sprało się, więc ja ryzykować tak z suknią nie będę.
Ja na solarium nie byłam nigdy, ale już wolała będę poświęcić się trochę, niż mieć zacieki na sukni ![]() To nieprawda, że brudzić może najwyżej w dzień aplikacji. Nawet zimą, tańcząc, czy przebywając w ciepłym pomieszczeniu człowiek się poci, a to coś schodzi. Nie zawsze, ale jednak ja nie zaryzykuję. Polecałabym skoro chcesz spróbować wybrać się na to jeszcze jakiś czas przed ślubem i "przetestować"
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-04-05 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja też odradzam jeżeli to ma być do ślubu. Koleżanka się tak opalała i zostały jej plamy na sukni z którymi mieli problem w pralni chemicznej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ponoć już schodzi po kilku dniach i to nierównomiernie i plamy zostają na skórze ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dzieki wielkie za odp
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Ja również podłączam się do opinii poprzedniczek, sama nie korzystałam, ale słyszałam dużo nieciekawych i niepochlebnych słów na temat opalania natryskowego
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=119834
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Ja miałam robiony airbrush przed studniówką (ok 5 lat temu, kiedy ta metoda dopiero raczkowała) i byłam zadowolona. To była dla mnie jedyna opcja, ponieważ mam jasną karnację a moja opalenizna po solarium pozostawia wiele do życzenia...
A teraz zastanawiam się nad tą metodą opalania przed moim sierpniowym ślubem ![]() Mam zamiar oczywiście zrobic jakąś próbę, ale wasze wypowiedzi mnie raczej zniechęcają. Jaka w takim razie alternatywa dla mnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Wprawdzie doświadczenie z samoopalaczami mam dośc spore, ale jakoś na tak ważny dzień chciałabym się oddac w ręce spacjalstki
![]() Na próbę na pewno się zdecyduje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Moja koleżanka rok temu wybrała ten sposób opalenia swojego ciała przed ślubem u znajomych. Całe szczęście, że nie był to jej ślub... Wyglądała OKROPNIE, jakby nierówno się wysmarowała samoopalaczem
![]() Ja przed jakimiś ważniejszymi imprezami, typu ślub, chodzę do solarium, dzisiaj też byłam, bo w święta mam wesele u znajomych ![]() Moja skóra wcale nie jest wysuszona, a to z tego względu, że zanim wchodzę do tuby smaruję się przyspieszaczem do opalania DAX. Nawilża on skórę, poza tym nie potrzeba 10 razy biegać do solarium, wystarczy 5 ![]() ![]() To tyle chciałam Wam napisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() marmoladka, jeśli masz czas to przetestuj ten natrysk, tak, żeby zdążył Ci zejść, jakby co... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
kocurazab ja jeszcze nie korzystałam z solarium ale mam zamiar zacząć bo za 3 miesiące jest mój ślub. I mam pytanie czy ten przyspieszacz opalania to można kupić normalnie w drogerii? Moja skóra bardzo powoli się opala więc może to byłoby rozwiązanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ten przyspieszacz można kupić w zwykłej drogerii. Aczkolwiek nie wszystkie prowadzą jego sprzedaż, bo się już o tym przekonałam. Cena zależy od miejsca zakupu. Najdrożej zapłaciłam coś koło 18 zł, ale udało mi się kiedyś kupić nawet za 12 zł. Trzeba szukać. Ja smaruję nim również twarz i jest wszystko dobrze. Oczywiście czas leżakowania
![]() ![]() Kiedyś pani w drogerii chciała mi sprzedać zamiast tego, bo go akurat nie miała, jakiś inny, ale kosztował coś koło 30-40 zł, więc podziękowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
A ja przed swoim ślubem (dokładnie w czwartek wieczorem) miałam zrobione opalanie natryskowe, odpowiednio dobranym przez kosmetyczkę preparatem (nie za ciemnym!!) i byłam bardzo zadowolona. Oczywiście wcześniej przetestowałam zabieg w tym gabinecie, więc wiedziałam czego się spodziewać. Wyglądałam naturalnie i nie miałam plam, a kolorek trzymał się przez 7-10 dni. Dlatego ja akurat mogę opalanie natryskowe polecić zamiast smażenia się w solarium.
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Opalałam się w ten sposób 2 razy - w Krakowie i Chrzanowie.
Nie miałam żadnych zacieków. Ale opalenizna schodzi dość szybko - po około tygodniu. Cena w granicach 70-100zł - w zależności od np. tego czy robisz jeszcze sobie peeling całego ciała. Masz do wyboru różne odcienie opalenizny. Za pierwszym razem poszłam na dwa takie zabiegi (dzień po dniu) - najpierw miałam nałożony jaśniejszy a potem ciemniejszy brązer. Byłam baaardzo ciemna ![]() Za drugim razem poszłam tylko raz i efekt już nie był taki widoczny - śniada karnacja. Także jak pójdziesz raz to warto odczekać 1-2 dni i iść jeszcze raz - coś poprawić, albo opalić już konretną część ciała która ma być ciemniejsza.
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Widzę, że znalazły się i zwolenniczki takiego opalania
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Tak, tak, myślę, że różnice w opiniach spowodowane są:
zdolnościami kosmetyczki, sprzętem który mają w gabinetach, preparatami, ale także samym podejściem dziewczyn które idą się opalać. Ja przed pierwszym zabiegiem przeczytałam chyba wszystkie dostępne fora i porady co zrobić przed wizytą (pilling! depilacja, żadnych balsamów). To akurat podejście ekstremalne, ale wiele dziewczyn idzie bez jakiegokolwiek przygotowania, a kosmetyczki nie zawsze pytają czy pilling był zrobiony, czy nie ma naniesionych balsamów na ciało itd. Później czytamy o paniach "łaciatych" w ciapki. Co do plamienia ciuchów, to owszem - występuje, ale u mnie tylko do momentu zmycia preparatu po 8 godzinach od opalania (czyli gdy część preparatu nie wchłonięta czy jakoś tak pozostaje na skórze). Później nic już nie plami (oglądałam bieliznę z każdej strony ![]() ![]() Aha, jest jedna sytuacja kiedy robią się małe jaśniejsze plamki na skórze... jak coś zacznę wyciskać lub mocno drapać ![]() Aaaaaa i jeszcze coś: jak po kilku latach stosowania solarium będziecie budziły się z paskudnymi zmarszczkami na twarzy i dekolcie w wieku lat dwudziestu paru to zmieni się wam stosunek do solarium. To mówię z własnego doświadczenia. I za każdym razem kosztowna kuracja kremem przeciwzmarszczkowym dla kobiet w wieku pow. 45 lat (podkradanego mamie ![]() ![]() Ufff, troszkę się rozpisałam ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
hej, ja mialam opalanie natryskowe miesiac temu gdy bralismy slub, powiem szczerze ze bylam bardzo zadowolona, bylam brazowiutka w kilka minut.nie mialam zadnych problemow typu zacieki czy brudzenie ubran, moze poprostu dobrze sie przygotowalam=zrobilam bardzo dokladny peeling calego ciala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja skorzystałam z opalania natryskowego na targach ślubnych. Efekt błyskawiczny, na pewno zero skutków ubocznych dla zdrowia, ale trochę pobrudziłam ubrania. Może w odpowiednim gabinecie jest więcej czasu na "wyschnięcie", tu wiadomo, był większy pośpiech
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A w którym salonie w Chrzanowie robiłaś opalanie natryskowe??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- myję się regularnie", a tym bardziej, gdy coś "specyficznie" dla mnie pachnie, więc możliwość "wyjścia na imprezę zaraz po" odpadała - do solarium nie latam co tydzień, pierwsze 2 razy byłam w sierpniu i wrześniu tego roku, sprawdzić jak to jest i czy będzie mi to przed moim ślubem odpowiadało. Nie sądzę, by po 5 razach skóra wiekiem miała przypominać skórę 40latki. Jak ktoś był za przeproszeniem głupi i za młodu latał co chwilę do solarium, to nie ma się co dziwić, że w wieku 20paru lat ludzie mogą ją mylić z jej matką ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
hej, a moze powinnas isc jakis czas przed ślubem na to natryskowe, zorientować się, czy nie będziesz w łatki, i czy nie będzie brudzić. i raczej nie powinno być niespodzianek w tym najważniejszym dniu
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.