|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
problem ze skórą na twarzy czerwone małe krostki
Witam mam problem ze skóra na twarzy .Prosze o pomoc zmagam sie juz a tym z jakies 2 lata i jedynym lekiem ktory mi pomaga ale na krotki okres jest masc / krem Novate lecz moj problem ciągle powraca. Mialam w przeszlosci problemy ze skora glowy tzn pojawialy mi sie sie rany o ile dobrze pamietam zwalczylam je ta mascia. Teraz pozostalo mi to na twarzy i nie moge sobie z tym poradzic .Prosze o rady jak to uleczyc i wogole chciala bym w końcu sie dowiedziec co mi dolega. Czekam z niecierpliwością
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: problem ze skórą na twarzy czerwone małe krostki
Kiedyś miałam coś podobnego, takie małe krosteczki wokół ust jednak w mniej zaawansowanym stopniu.
Być może to dermatoza okołoustna. U mnie prawdopodobnie taka była diagnoza (nie byłam u dermatologa) Pomogło mi: * tonik z octu winnego bez konserwantow ( robiłam go na oko, ok. pełna mała łyżka na szklankę wody demineralizowanej) * puder propolisowy * odstawienie SLS - czyli w moim przypadku żelów myjących, nawet takich, które wydawały się w miarę delikatne (żel z effeclaru) *makijaż zmywam garnierem- płynem micelarnym * odstawienie fluoru - polecam pastę z Ziaji * nie wysuszanie miejsca, ale też nie natłuszczanie mocne Problem niestety lubi powracać, u mnie np. dzisiaj znowu się pojawiło pełno kropeczek po przetarciu twarzy herbatą zieloną, na szczęście już zniknęło i nie ma po nich śladu. Przyznam, że jest to strasznie denerwujące Rano budzę się z piękną skórą a za chwilkę mogę mieć wysyp czerwonych kropeczek. Coś strasznego ![]() podejrzewałam u siebie także nużycę i również podjęłam leczenie naturalnymi sposobami w tym kierunku - ale to już całkiem co innego, bo miałam również małe ropne krosteczki w okolicach policzków - i o dziwo pomogło ![]() Na twoim miejscu jak to nie pomoże - wybrałabym się do sprawdzonego dermatologa. Twój problem jest o wiele bardziej zaawansowany niż mój. (Nie zgadzaj się jednak i nie smaruj twarzy maścią ze sterydami) Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dziękuje bardzo za pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dokładnie, bardzo ciężko to ukryć.. U mnie nawet Estee Lauder DW nie dawał rady na takie mikro czerwone krosteczki w moim przypadku
Powodzenia! Mam nadzieję, że Ci to pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
dziękuje i tobie również życzę żebyś znalazła sposób który rozwiążę tą dolegliwość do końca życia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
paula, ze zdjęcia wygląda jakbyś miała łojotok i uczulenie. może powodować on własnie takie krostki. na twoim miejscu popędziłabym do dermatologa. W międzyczasie sprawdź czy po zastosowaniu leku przeciwalergicznego nie następuje złagodzenie objawów. w aptece bez recepty dostaniesz loaratadyne lub cetyryzynę. Przeczytaj ulotkę czy nie masz przeciwwskazań i weź sobie tabletkę na noc. Coś powinno być widać już po drugiej.
Jeżeli chodzi o kosmetyki to przejdź na serie Cetaphil lub Physiogel. Obie sprawdzone na własnej skórze, a miałam naprawdę sporo problemów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.