|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wylot za 5 dni a nieważny dowód
Hej!
Wiem, że odpowiedź na moje pytanie jest oczywista, ale jesteśmy ze znajomymi już odrobinkę zdesperowani i liczymy na cud. A już piszę o co chodzi! Za 5 dni wylatujemy z grupą znajomych na wycieczkę do Szwecji i robiąc dziś odprawę jeden kolega zauważył, że ma już nieważny dowód. Oczywiście, aby historia była jeszcze "wspanialsza", nie posiada on paszportu. Zostały mu tylko trzy dni robocze na załatwienie czegokolwiek. No i muszę zadać to pytanie... Czy jest jakakolwiek szansa by poleciał? Wiem, że to idiotyczne pytanie, bo nikt mu dowodu ani paszportu w 3 dni nie zrobi, ale może któraś miała podobną sytuację... Jest to dość kiepska sprawa tym bardziej, że już absolutnie wszystko jest opłacone i chłopak nie będzie miał zwrotu ani za hotel, ani za loty itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wylot za 5 dni a nieważny dowód
Niech złoży wniosek o dowód i poprosi o wystawienie specjalnego papieru ważnego przez miesiąc, że dowód jest w trakcie wyrabiania, upowazniajacy do przekraczania granic. Nie wiem jak się to nazywa, ale mieszkam w Niemczech i znajomej tu skończył się dowód, pojechała wyrobić nowy i otrzymała coś takiego na czas bez dowodu aby móc wyjechac
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.