|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ząbki trzonowe u 2-latki
Witam, córka ma 2.5 latek wychodzą jej teraz zęby trzonowe piątki, i od paru dni narzeka, że boli ją jeden ząbek, właśnie ten duży trzonowy. Ma wkoło niego zaczerwienione i tak mi się wydaje, że lekko opuchnięte, do tego lekką gorączkę. Daję jej Nurofen (syropek) i smaruje maścią na zęby, ale to po paru godzinach mija i nadal jest płacz, noce też nie zaciekawe, ma takie ataki krzyku. Nie wiem już sama czy to możliwe żeby on się już chory wyżynał, albo z jakąś próchnicą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ząbki trzonowe u 2-latki
A może po prostu nie wyszedł do końca i stąd jeszcze ból?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
może ją boli,bo dziasło jednak podrażnione przy tym wyrzynaniu ?
nie wiem czy to dobre porownanie-do 8-bo są wieksze,ale mnie ciagle przy nich bolalo dziaslo,to takiemu maluszkowi też musi dokuczać trzeba chyba przeczekać u nas jak wyłaziły piatki też było nieciekawie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dzięki za odpowiedzi, dzisiaj już mniej narzeka, myślę, że mogła jej się tam delikatna fistuła zrobić..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Na problemy z bolesnym wyrastaniem ząbków znajomy pediatra polecał mi preparat Camilię. Sprawdziłam skład, same naturalne rzeczy, więc jest bezpieczny. Już wypróbowałam na mojej córecze, dostawała kilka razy na dzień przy bolesnym ząbkowaniu. U niej zmniejszył on gorączkę, już tak nie marudziła i nie gryzła wszystkiego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.