|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Cukrzyca i ogromny apetyt, czyli katastrofa!
Hej!
![]() Choruję na cukrzycę i mam problem, bo dosłownie uzależniłam się od jedzenia ![]() Często walczę ze sobą, żeby nie zjeść czegoś, bo np. niedawno zjadłam albo mam zbyt wysoki cukier, ale nie mam silnej woli ![]() W efekcie sama sobie szkodzę, bo nie dość, że przez wysoki cukier niszczę sobie zdrowie to jeszcze mam wyrzuty sumienia. Już sama nie wiem, co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Cukrzyca i ogromny apetyt, czyli katastrofa!
Moze masz zle zbilansowana diete. Cukrzyca w polaczeniu z nadmiernym apetytem to nie zarty, najlepiej wybrac sie do dietetyka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
może dieta w oparciu o wskazania indeksu glikemicznego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Właśnie zastanawiałam się nad wizytą u dietetyka, ale nie wiem, czy to nie pogorszy sprawy, bo wszystko zaczęło się od momentu, w którym zaczęłam pilnować diety, pór posiłków itd.
![]() Aktualnie mam też niedowagę, bo trochę schudłam ostatnio przez wysokie poziomy glikemii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Hej, mam podobnie, z tym, że ja nie mam cukrzycy, ale hiperinsulinemię reaktywną i istotą tego jest właśnie to, że nie dość że mam napady wilczego apetytu, to jeszcze im więcej jem, tym bardziej jestem głodna
![]() Powiedz, masz cukrzyce I czy II typu? Przyjmujesz insulinę czy regulujesz chorobę dietą? Bo to też bardzo istotne w Twoim przypadku... Jak wyglądają te wysokie cukry, czy jest to 150 czy 500? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
mOLDerator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Mam podobnie
![]() Mam słabość do słodyczy co przy cukrzycy nie jest dobrym połączeniem, dlatego będę się starać odstawić je całkowicie, szczególnie że balansuję na granicy nadwagi. Może warto wybrać się do dietetyka? Sama to rozważam (chociaż na razie nie mam na to za bardzo kasy). A co do cukrów to masz pompę czy peny? ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
niecnotliwa dziewica
|
Dziewczyny! Ja mam T2 i na początku leczenia zostałam m.in. umówiona do dietetyka. Nie wiem, może źle trafiłam, ale dla mnie to szkoda czasu i atłasu.
Nie usłyszałam nic innego, prócz tego, co można sobie poczytać na portalach internetowych i forach dla cukrzyków - ot, ogólne porady n/t zdrowego żywienia, ale żeby jakieś konkrety - nic z tych rzeczy ![]() Na forum moja cukrzyca jest sporo porad odnośnie żywienia, natomiast co do przestrzegania pór posiłków itd., tego nie pamiętam. Osobiście myślę, ze nie można dać się zwariować, tylko zachować zdrowy rozsądek. Sama sobie nie wyobrażam, żebym miała jeść regularnie trzy posiłki dziennie, odczekiwać dwie godziny po każdym itd. Przede wszystkim bym zbankrutowała w szybkim tempie ![]() autorko, powodzenia! A gdybyś chciała wymienić się doświadczeniami, zapraszam na PW.
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Zapamiętałam sobie, że w przypadku zbyt wysokich cukrów należy zrezygnować z pierwszego bądź z drugiego dania obiadowego - tylko kto w dzisiejszych czasach ma czas się bawić w gotowanie dwudaniowego obiadu?! Może jeszcze z deserem?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.