Wykładowca - studentka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-11, 00:30   #1
Papillon93
Przyczajenie

Wykładowca - studentka

Piszę ponieważ sama nie wiem czy wyolbrzymiam czy może jednak faktycznie coś jest na rzeczy.

W tym semestrze zarówno wykłady jak i projektowanie w mojej grupie prowadzi ten sam doktor. Dodatkowo musimy przychodzić do niego w godzinach konsultacji na sprawdzenie zaawansowania projektu. Problem w tym, że zauważyłam, że jego zachowanie w stosunku do mnie jest inne niż do innych studentów. Na zajęciach bardzo często patrzy na mnie, zdarza mu się robic różne uwagi albo pyta np. co sądzę o czymś tam. Inni też zauważyli to, że zwraca na mnie większą uwagę niż na innych. No ale w tym wszystkim niby nic niezwykłego nie ma, powiedziałabym że to normalne zachowanie.

Ale chodzi o te spotkania na konsultacjach, kiedy przychodzimy do niego z laptopami. Na początku siadał bardzo blisko mnie, opierał rękę na oparciu mojego krzesła jakby mnie obejmował, no ale myślałam że on może po prostu tak ma i odsuwałam się trochę. Później niby przypadkowo dotykał mojej ręki chcąc wziąć myszkę. Ostatnio jak coś tłumaczył odgarnął mi trochę włosy z twarzy, a na koniec powiedział, żebym poprawiła błąd i przyszła do niego w poniedziałek, bo mimo że nie ma wtedy konsultacji, to będzie wolny. Ja tylko pokiwałam głową i wyszłam.

No i nie wiem czy ja przesadzam czy coś zaczyna się dziać. Facet przystojny, pewnie, ale też żonaty i starszy o 20 lat, a ja nie chcę żadnych dziwnych sytuacji z prowadzącym. Bo właściwie niby nic takiego nie zrobił, więc nie powiem żeby przestał, nawet taki komentarz, że ładnie pachnę to nic nie znaczy. Z drugiej strony to widzę jakim wzrokiem na mnie patrzy. Krępuje mnie ta sytuacja. I nie wiem czy iść do niego w poniedziałek, bo zawsze pod jego gabinetem czekają jeszcze inni studenci, a teraz pewnie nikogo nie będzie i nie wiem czy specjalnie tego nie zaproponował.
A może zwyczajnie przesadzam i sobie to wszystko wkręcam?
Papillon93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-11, 07:57   #2
KiniaaxD
Rozeznanie

Dot.: Wykładowca - studentka

Cytat:
Napisane przez Papillon93 Pokaż wiadomość
Piszę ponieważ sama nie wiem czy wyolbrzymiam czy może jednak faktycznie coś jest na rzeczy.

W tym semestrze zarówno wykłady jak i projektowanie w mojej grupie prowadzi ten sam doktor. Dodatkowo musimy przychodzić do niego w godzinach konsultacji na sprawdzenie zaawansowania projektu. Problem w tym, że zauważyłam, że jego zachowanie w stosunku do mnie jest inne niż do innych studentów. Na zajęciach bardzo często patrzy na mnie, zdarza mu się robic różne uwagi albo pyta np. co sądzę o czymś tam. Inni też zauważyli to, że zwraca na mnie większą uwagę niż na innych. No ale w tym wszystkim niby nic niezwykłego nie ma, powiedziałabym że to normalne zachowanie.

Ale chodzi o te spotkania na konsultacjach, kiedy przychodzimy do niego z laptopami. Na początku siadał bardzo blisko mnie, opierał rękę na oparciu mojego krzesła jakby mnie obejmował, no ale myślałam że on może po prostu tak ma i odsuwałam się trochę. Później niby przypadkowo dotykał mojej ręki chcąc wziąć myszkę. Ostatnio jak coś tłumaczył odgarnął mi trochę włosy z twarzy, a na koniec powiedział, żebym poprawiła błąd i przyszła do niego w poniedziałek, bo mimo że nie ma wtedy konsultacji, to będzie wolny. Ja tylko pokiwałam głową i wyszłam.

No i nie wiem czy ja przesadzam czy coś zaczyna się dziać. Facet przystojny, pewnie, ale też żonaty i starszy o 20 lat, a ja nie chcę żadnych dziwnych sytuacji z prowadzącym. Bo właściwie niby nic takiego nie zrobił, więc nie powiem żeby przestał, nawet taki komentarz, że ładnie pachnę to nic nie znaczy. Z drugiej strony to widzę jakim wzrokiem na mnie patrzy. Krępuje mnie ta sytuacja. I nie wiem czy iść do niego w poniedziałek, bo zawsze pod jego gabinetem czekają jeszcze inni studenci, a teraz pewnie nikogo nie będzie i nie wiem czy specjalnie tego nie zaproponował.
A może zwyczajnie przesadzam i sobie to wszystko wkręcam?
Witaj
Może nauczyciel chce się wdać w lekki romans, czy flirt.
Idź w poniedziałek, a jak zauważysz coś dziwnego, albo on powie coś dziwnego, to zwyczajnie powiedz że nie będziesz się wdawać w jakieś chore sytuacje. Obserwuj

Razem: 25.09.2010r

Zaręczyny: 16.08.2014r

Zapuszczaaam kłaczki
było 35 jest 47 będzie 60!

Dbam o pazurki

CEL= 60cm
KiniaaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-11, 08:39   #3
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-11, 09:37   #4
201607040940
Konto usunięte

staraj sie nie chodzic na konsultacje sama, absolutnie nie idź w poniedziałek na "indywidualne" konsultacje.
Nie uśmiechaj się, jak będzie chciał Cie dotknąc cofnij sie lub powiedz że nie lubisz być dotykana. Stawiaj wyraźne granice.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-11, 12:14   #5
Papillon93
Przyczajenie

Dziękuję za odpowiedzi, pewnie macie rację, nie pójdę do niego w poniedziałek. Żałuję, że jak sięgną do moich włosów to się stanowczo nie odsunęłam, no ale zaskoczył mnie tym. Teraz pewnie myśli, że nie miałam nic przeciwko. Zobaczę jak się dalej potoczy, jeśli znów zrobi coś niepokojącego to mu powiem, że nie jestem zainteresowana, chociaż trochę ciężko mi jest na ogół w takich sytuacjach zachowywać się pewnie. Co do przepisania do innej grupy to nie byłoby to całkowitym rozwiązaniem problemu, bo on prowadzi również wykłady.
Stary 2015-04-11, 12:17   #6
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d 386552d742cc4ca Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Popieram.

Autorko, zdecydowanie nie wyolbrzymiasz. Takie zachowanie jest nie na miejscu.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi, pewnie macie rację, nie pójdę do niego w poniedziałek. Żałuję, że jak sięgną do moich włosów to się stanowczo nie odsunęłam, no ale zaskoczył mnie tym. Teraz pewnie myśli, że nie miałam nic przeciwko. Zobaczę jak się dalej potoczy, jeśli znów zrobi coś niepokojącego to mu powiem, że nie jestem zainteresowana, chociaż trochę ciężko mi jest na ogół w takich sytuacjach zachowywać się pewnie. Co do przepisania do innej grupy to nie byłoby to całkowitym rozwiązaniem problemu, bo on prowadzi również wykłady.

No ale te spotkania w godzinach konsultacyjnych nie są dalszym ciągiem wykładów, tylko ćwiczeń, więc problem jednak jest w większej części rozwiazany

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-11, 12:48   #7
Papillon93
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość

No ale te spotkania w godzinach konsultacyjnych nie są dalszym ciągiem wykładów, tylko ćwiczeń, więc problem jednak jest w większej części rozwiazany
Tak, tylko mi chodziło o to o czym pisała Falabella - o ewentualnych problemach z zaliczeniem, bo wykład też oddzielnie muszę i tak zaliczyć. Ale nie sądzę żeby robił takie akcje.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-11, 13:01   #8
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Tak, tylko mi chodziło o to o czym pisała Falabella - o ewentualnych problemach z zaliczeniem, bo wykład też oddzielnie muszę i tak zaliczyć. Ale nie sądzę żeby robił takie akcje.
pamiętaj że w razie problemów z nim możesz zwrócić się do parlamentu studenckiego lub dziekana ds studenckich. Ale to w ostateczności bo takie sprawy są trudne do udowodnienia.

Nie chodz do niego sama na konsultacje. Będziesz miała w razie czego świadka jego zachowania.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-11, 13:28   #9
Papillon93
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
Nie chodz do niego sama na konsultacje. Będziesz miała w razie czego świadka jego zachowania.
W sumie to byłoby dobre rozwiązanie, w zasadzie przy innych studentach to jakieś tam pozory zachowuje, myślę, że przy kimś dalej by się nie posunął. Dziękuję wszystkim za rady
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości