Prazony ryżyk - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2005-10-31, 09:16   #1
kruchacha
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2005-07
Lokalizacja: Jaworzno
Wiadomości: 42

Prazony ryżyk


heh chialabym sie zwami podzielic pysznym przepisikiem na ryzyk prazony. ja nie przepadam za mieskiem wiec najczesciej moj obiad towlansie tytulowa potrawa. no wiec zaczynamy. ja osobiscie wszystko robie na OKO! wiec sie nieprzejmyjcie potrawa zawsze wychodzi i jest pyszna jedyne co jest najwazniejsze to wyprazyc ryz a pozniej wszystko jak leci wrzucamy.
Tak wiec cebule kroimy na drobno i przucamy na patelnie <z olejem> nastepnie jak nabierze zlotego kolorku wrzucamy szklanke ryzu zwyklego, nieugotowaniego nieprzeplukanego no i czekamy az zrobi sie taki bialy i bardzo twardy wtedy wiadomo juz ze sie wyprazyl bierzemy kostke bulionowa jaka kto lubi i robimy bylionik, zalewamy ryz i przykrywamy zeby spulchnol. jak troche wody wyparuje wrzucamy wsztsko na co mamy ochote <moj standart to papryka zielony groszek z puszki, kukurydza z puszki, fasolka z puszki :P pieczaki i co mi ise jeszcza pod reke na winie <na pewno nie miesko> noi wrzucamy wszystko i czekamy az wyapruje woda. <polecam malo pomidorkow poniewaz potrawa zrobi sie kwasna> ... i to wszystko... smacznego!!
kruchacha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 09:48   #2
happygirl
Rozeznanie
 
Zarejestrowany: 2005-05
Lokalizacja: Lublin
Wiadomości: 614
Dot.: Prazony ryżyk

wlasnie!!! mialam pytac o ten przepis, bo moj tata zawsze robi, a ja nigdy nie wiem, jak, a wczoraj mialam na to taka ochote!
dziekuje bardzo mniam
__________________
The world can be divided into ladies and all other creatures
happygirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 10:10   #3
Madz!uHa
Zadomowienie
 
Avatar Madz!uHa
 
Zarejestrowany: 2005-08
Lokalizacja: Stolica Polskiej Miedzi
Wiadomości: 1 792
GG do Madz!uHa
Dot.: Prazony ryżyk

Ja nigdy tego nie jadłam, ale przepisik wygląda bardzo apetycznie
__________________
There's no sadness, no cry...

just take it and fly...
Madz!uHa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.