|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Nowy meżczyzna w domu :-)
Mam pytanie do tych z Was, które po ślubie mieszkają lub zamierzają zamieszkać wraz z mężem w domu razem z rodzicami i/lub dziadkami: jak wyglądają te relacje? Czy Wasz mąż jest w jakimś sensie skrępowany obecnością przecież w gruncie rzeczy obcych mu ludzi? Czy stounki obustronne są czysto rodzinne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy meżczyzna w domu :-)
Odradzam!!!!! To jest najgorsza rzecz pod słońcem!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ale niestety innej opcji aktualnie nie mam... Przez kilka miesięcy po ślubie bedziemy musieli mieszkać razem z rodzicami( na szczęście mamy dość duży dom...), a moi rodzice zawsze byli wyrozumiali. Z moim narzeczonym też się bardzo dobrze rozumieją(inna sprawa, że on się ich po prostu krępuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jestem 2 tygodnie przed ślubem, mamy mieszkać po śłubie z rodzicami, ale oddzielimy sobie 2 pokoje z lazienką i będziemy mieć coś w stylu osobnego mieszkania. Relacje między TŻ a rodzicami są OK - lubią sobie dla żartu dogryzać i często klepią się po tyłku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To tak jak u mnie- też będziemy milei wydzielone 2-pokojowe mieszkanko, z tymże my- z kuchnią zamiast łazienki. Hm... też się klepali po tyłku, ale tylko po na Sylwestra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
klepanie po tyłku - wow!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
moja najlepsza przyjaciolka wprowadzila sie do tesciowej... HORRROR w bialy dzien. ciesze sie, ze moge mieszkac ze swoim lubym tylko we dwoje <lol>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
My jeszcze sami nie wiemy jak sie u nas sytuacja potoczy bo może moja babcia przeniesie sie zamiast mnie do moich rodziców a my pojdziemy mieszkać do niej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Brzmi to niczym prawdziwy horror, ale ja przeprowadzam się do teściów. Na razie nie stać nas na własne mieszkanie a u teściów warunki są całkiem dobre. Będziemy mieć dla siebie 3 pokoje z kuchnią i łazienką ( w sumie jakieś 60 czy 70 m2). Remont już ruszył, jak na razie teściowie znoszą się na dół. Mój kontakt z nimi jest bardzo dobry, czasem nawet lepiej niż z własnymi rodzicami. Ale zawsze to inaczej wygląda od święta a inaczej na codzień. Obawy mam i oczywiście wolalabym własne mieszkanie, ale cóż zrobić jak na razie nie ma na nie pieniążków...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
ane3ka co innego własne pokoje z osobną kuchnią i łazienką a co innego jeden pokój i reszta wspólna ... niestety w większości przypadkach wspólne pomieszkiwanie z rodzicami kończy się konfliktem i to zwykle nie chodzi o łazienke ale właśnie o kuchnie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
My mieszkamy u moich rodziców, wcześniej już tak było więc po ślubie to żadna zmiana. Jesteśmy do tego poniekąd zmuszeni, mieszkamy w moim "panieńskim" pokoiku, a w drugim moi rodzice. Musimy się jeszcze tak pomęczyć jakieś 10 miesięcy kiedy to stanie budyneczek z naszym 50 metrowym mieszkankiem. Uważamy, iż zbędne jest teraz wynajęcie mieszkania i niepotrzebne wydawanie pieniędzy, które są nam bardzo potrzebne na mieszkanko i szczególnie na jego umeblowanie. Konflikty oczywiście są ale przez te kilka miesięcy musimy zacisnąć zęby a w domu generalnie tylko śpimy, cały dzień w pracy a weekendy na zajęciach.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
U mnie nie ma z tym żadnych problemów i tak przed slubem, czesto pomiszkiwaliśmy
![]() Rozumie się z bratem i mama, ze mną oczywiście tez... chociaż teraz go nie ma i strasznie tesknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
my mieszkamy z moimi rodzicami,rodzice mają na parterze 2 pokoje z kuchnią i łazienką, my natomiast na piętrze 3 pokoje i łazienkę,nie mamy swojej kuchni.z rodzicami bardzo dobrze nam sie mieszka jednak chciałabym mieć swoją kuchnię i na wiosnę planujemy zrobienie jej na poddaszu.
powiem też tylko tyle,że nawet jak bardzo dobrze młode małżeństwo dogaduje się z rodzicami jednej czy drugiej strony to jednak nie ma jak swoje mieszkanie,mamy znajomych,którzy okazyjnie kupili domek,pomału sami go wyremontowali i bardzo dobrze im się mieszka,nikogo i niczego nie muszą się krępować,a nie oszukujmy się,czasami rodzice nie powiedzą czegoś co im się nie podoba na głos,ale mogą sobie pomyśleć...nie ma jak ciasne ale własne! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie nie ma to jak ciasne ale własne
![]() Mój mąż wprowadził się do nas po ślubie i z rodzinką dobrze się rozumieją ![]() Ale prawda jest taka, że marzy nam sie własne mieszkanie ![]() Za dużo prywatności to nie mamy, i wiadomo rodzice często się wtrącają lub mają odmienne zdanie na wiele tematów, i najczęsciej chodzi o jakieś drobiazgi typu ja bym to inaczej zrobiła, a czego to tutaj stawiasz itp., a w grudniu ma pojawić się dziudziuś wiec obawiam się, że sytuacja będzie lekko napieta. Dodatkowo jest jeszcze brat u którego przesiaduje jego dziewczyna, z którą cięzko wytrzymać. Postanowiliśmy w następnym roku zacząc budowę, a narazie musimy przemieszkać tak jak jest teraz, na wynajęcie to za bardzo nas nie stać i szkoda pieniążków, wolimy je zaoszczędzić a nawet wziąc kredyt i spłacać na swoje niż komuś za wynajmowane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
My mieszkamy w domu u moich rodziców( zaledwie 4 miesiące). Było to odrazu zaplanowane, choć rodzice żartowali dlaczego u nich a nie u rodziców męża. Najwięcej krzyczał mój brat, jak to będzie -jeszcze jedena osoba w domu. Mieszka nam się bardzo dobrze, moi rodzice są bezkonfliktowi i nie wtrącają się w nasze sprawy, miło jest też wrócić z pracy jak czeka na Ciebie cieplutki obiad.Ale "sielanka" się kończy bo za tydzień przeprowadzamy się do naszego nowego mieszkanka. Zaczną się nowe obowiązki, teraz w końcu poczujemy jak to jest być małżeństwem. Oczywiście rodzicom jest smutno, że nas nie będzie, ale najbardziej jest przykro mojemu bratu, który mówi jak to będzie bez was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
właśnie to zależy od podejscia obu stron - małżeństwa i rodziców, u których się pomieszkuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.