|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
doświadczenia vintageshop.pl?
Dziewczyny, jakie macie doświadczenia z vintageshop.pl?
na plus, rzeczy zgodne ze zdjęciami i opisem, czy niewypał? bo poluję od dłuższego czasu na torebkę, cena jest bardzo wysoka, torebka oryginalna, ale mam obawy - nie chciałabym wydać tak wysokiej sumy i później mieć problemy ze zwrotem czy coś w tym stylu. podkreślę, że upatrzona torba jest z działu "z metką".
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: doświadczenia vintageshop.pl?
rzeczy owszem fajne, często oglądam. Kiedyś kupiłam okulary i rozwaliły się już na tydzień później (pękły chociaż nosiłam je w futerale albo na twarzy, nie upadły ani nic). Oni chyba mają tak, że zwrócić można tylko nie noszony towar, w sensie że np. otworzysz paczkę i zobaczysz że jest uszkodzony/nie to zamawiałaś itp.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Kupowałam od nich 2 rzeczy i obie z metką, doświadczenia bardzo na plus.
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Kupowałam u nich torebkę, też z działu z metką
Do tej pory się trzyma, tylko klamra się 'zdarła'.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
zamówiona w piątek około 15, opcją kuriera, więc we wtorek/środę dam znać, jak wypadło
ale generalnie butik bardzo miły, nastawiony na klienta. poprosiłam o dodatkowe zdjęcia w dziennym świetle i następnego dnia je otrzymałam. dzięki za odpowiedzi
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
i już jest!
![]() Jestem jak najbardziej zadowolona Tylko kurczę, na ich stronie pojawiła się inna, która też by mi się przydała.... (głębokie westchnięcie)
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, zdjęcia! też ciekawa jestem,a co ...
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam mieszane uczucia odnośnie vintageshop. Owszem, dostawa i obsługa klienta bez zarzutu ale.. ubrania na zdjęciach wyglądają super co często nijak się to ma do rzeczywistości. Ostatnio rozpakowałam przesyłkę z której 2 na 3 rzeczy musiałam odesłać. To już nie chodzi o to że coś nie pasuje (to norma przy zamawianiu pojedynczych sztuk i to jeszcze z używanych ciuchów) ale te ubrania naprawdę niemiło pachniały, jak wyciągnięte ze starej stęchłej szafy. Ceny dla mnie często są wygórowane co zniechęca do ich zamówienia. swego czasu robiłam tam zakupy i z zamówionych rzeczy połowę zostawiłam a połowę odesłałam z powrotem..
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Dział VINTAGE to jest jedno wielkie nieporozumienie
![]() Wg mnie ciężko o tych ubraniach powiedzieć, że są old-school'owe, są po prostu niemodne. Tym bardziej cena, zdecydowanie wygórowana. 100 zł za używane spodnie, za które "na wagę" zapłacę max 5 zł?!
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Ja zamawiałam już sporo razy z tego sklepu i raczej nigdy się nie nacięłam. Zamawiałam raz bluzę vintage, cena jakieś 20 zł, a bluza w super stanie.
Innym razem zamawiałam z działu "z metką" torbę-teczkę, zegarek i czapkę i byłam bardzo zadowolona
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Kiedyś kupiłam używaną skórzaną spódnicę i jestem z niej bardzo zadowolona. Kosztowała grosze, wymiary się zgadzały, przesyłka bardzo szybka.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Moje doświadzcenia w vintageshop - zdecydowanie na minus. Kupiłam tam kiedyś torebkę, z działu vintage, na wyprzedaży. No i klops - na żywo w niczym nie przypominała tego, co widziałam na zdjęciach. Paskudztwo, a dodatkowo w środku wyłożona ceratą, zamiast tkaniną, czego nie ujęto ani w opisie, ani na zdjęciach. Oczywiście, jako że wyprzedaż, nie miałam prawa jej zwrócić. Sfrustrowana napisałam mejla do obsługi, dzieląc się uwagami - po cichu miałam nadzieję, że może wyjdą z inicjatywą choćby zamiany na coś innego, ale nie - otrzymałam odpowiedź 'przykro nam, że torebka się nie podoba, zapraszamy ponownie'. Dosłownie. Nie kosztowała wiele, ale też nie 5 złotych. Podejście do klienta fatalne. Dlatego nic więcej nie kupiłam od tamtej pory (prawie 3 lata będą). Czasem wchodzę z ciekawości, bo fakt - ciuchy mają fajne, w większości rzeczywiście duchem z dawnych lat, na pewno też trafiają się autentyki vintage. No i często są sesje z taką świetną dziewczyną; ma piękne, wydatne usta i bardzo długie włosy, trochę w typie Angeliny Jolie jest, świetna laska i bardzo lubię, jak prezentuje ciuchy
Ale ceny mają chore - kilkadziesiąt złotych za różne szmaty z poliestru itp. Jak chce się zrobić większe zakupy, to nie wychodzi wcale mniej, niż w zwykłym sklepie z nówkami. Kilka dni temu pytałam ich o buty z działu z metką, bo zostały same malutkie rozmiary - oczywiście nie możliwości domówienia większych, dostawy też nie przewidują. Tak więc raczej im dziękuję - mam swoje zaufane sklepy vintage, gdzie od dawna łowię perełki za grosze, a ponadto obsługa szanuje klienta i wychodzi mu na przeciw. Nie lubię olewki i chamskiego zbijania kasy na używankach.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
A k t u a l i z a c j a
![]() Kilka dni temu postanowiłam odwiedzić VintageShopa i wpadło mi co nieco w oko, więc zaryzykowałam i zamówiłam ;P Złe wrażenie w większej mierze zatarte. Zamówione Conversy w naprawdę świetnym stanie, prawie jak nowe. Tyle że nie podobał mi się ich wygląd na stopie, więc zwróciłam - regulamin poprawił się i jest bardzo nastawiony na satysfakcję klienta, dlatego można kupować bez obaw - kiedyś czytałam opinie na forach, że ze zwrotami bywało różnie, jedynie z działu z metką szło gładko. Nie zmieniam zdania w kwestii ubrań - na zdjęciach wyglądają super, a w rzeczywistości kiepsko, nieco tandetnie. Ale druga część zamówienia, czyli kurtka, kosztowała dychę po przecenie z 75 złotych, więc nie ma problemu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

Do tej pory się trzyma, tylko klamra się 'zdarła'.
Tylko kurczę, na ich stronie pojawiła się inna, która też by mi się przydała.... (głębokie westchnięcie)