|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czas najwyższy na klika słów krytyki :)) Prosze o pomoc :)
Witam cieplutko,
dziewczyny rzućcie okiem na moją osóbke i poradźcie co moge w sobie zmienić , chodzi o makijaż i fryzurkę ![]() Kochana Sam ciebie też proszę o zawodowe spojrzenie na mnie i udzielenie mi kilku wskazówek... Dodam tylko, że oczka mam piwne a kolorek włosów jest w tej chwili pozostałością po farbie blue velvet i jednym rozjasnianiu ich już ( usiłuję dojść do jakiegoś jaśniejszego kolorku ![]() Licze na Was kochane wizazanki ![]() ![]() Aneta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Czas najwyższy na klika słów krytyki :)) Prosze o pomoc :)
Ja Cie widze w grzywce poniewaz masz wysokie czolo,moze byc grzywka na bok lub prosta kolorek masz ladny,widzialabym Cie w troche dluzszych wlosach( do ramion np) co jeszcze aaa moim zdaniem powinnas troche zapuscic brwi tzn nie depilowac ich tak bardzo w tym miejscu gdzie sie zaczynaja,masz ladne oczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() dzieki sliczne za opinie, z tymi brwiami pewnie masz racje ale jak je tu teraz zapuscic spowrotem ?? ![]() ![]() Aneta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Blue velvet bardzo ladny kolorek - sama jeszcze mam resztki. Ale bardziej polecam szampon koloryzujący Loreal kasztan albo czekoladowy brąz palette - ślicznie podkreśla brązowe oczka. Śmiało możesz eksperymentowac z cieniami, ale na co dzień używała bym beżu na całą powiekę i robiła kreski brązowym cieniem - niemalże niewidoczny makijaż no i czarna maskara
![]() pozdrowionka
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
WITAJ ANETO! ZADNYCH SŁOW KRYTYKI NIE MAM, A CO CI MOGE POWIEDZIEC, CHOC NIE JESTEM SPACJALISTKĄ TO WIDZĘ CIE W TAKIEJ GRZYWECZCE JAK NA ZDJĘCIU KTÓRE DOLACZAM, CO DO BRWI TO PROPONUJE NIE WYRYWAC W TYM MIEJSCU I DELIKATNIE MALOWAC BRAZAOWĄŚ KREDECZKĄ, MOZESZ SOBIE PRZECIEZ POĆWICZYC W DOMU, ZGADZAM SIE Z KOLEZANKA ZE MASZ PIEKNE OCZY I KONIECZNIE TRZEBA JE PODKRESLIS, POSZUKAJ NA FORUM SA ZDJECIA Z MAKIJAZEM DLA BRUNETEK, O WLOSKACH MYSLE ZE W KOLOR W OKOLICACH CZEKOLADY, POZDRAWIAM SERDECZNIE...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
powiem Ci ze ja tez tak wczesniej wyrywalam ale teraz poprostu zapuscilam to przeciez duzo czasu nie zajmuje brwi szybko rosna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Podoba mi sie ta grzyweczka
![]() zapomniałam jeszcze o jednej bardzo ważnej rzeczy, moja twarz jest bardzo szczupła a po nałożeniu różu jeszcze bardziej wygląda na "chudą".. ![]() Jakie odcienie różu byłyby dla mnie dobre i w jaki sposób go nakładać ?? bo tradycyjnie nałożony na kości policzkowe ku skroniom daje fatalny efekt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Podoba mi sie ta grzyweczka
![]() zapomniałam jeszcze o jednej bardzo ważnej rzeczy, moja twarz jest bardzo szczupła a po nałożeniu różu jeszcze bardziej wygląda na "chudą".. ![]() Jakie odcienie różu byłyby dla mnie dobre i w jaki sposób go nakładać ?? bo tradycyjnie nałożony na kości policzkowe ku skroniom daje fatalny efekt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja bym uzyla rozu w kolorze jasnym brzoskwiniowym i nakladalabym go bardzo delikatnie tzn nie zaduzo i nie nakladalabym ukosnie( niewiem jak to dokladnie opisac) tylko bardziej polkolisto w strone policzka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Znasz moze jakis konkretny kolorek takiego rózu ?? Jaka firma ma taki, która znasz??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja uzywam pretty peach z covergirl ale napewno mozesz zastapic inna firma widzialam loreal ma tez odcien peach bodajze rose peach ktory wyglada bardzo podobnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
chodzi mi o cos w tym odcieniu http://www.cvs.com/CVSApp/cvs/gatewa...?prodid=105213
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dzieki sliczne
![]() Aneta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
prosze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
bardzo fajne róze do poloczkow ma firam bourjous, chyba tak sie to pisze, moze tam wybierzesz cos dla siebie, powodzenia z eksperymentami, pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Aneta Miłosz napisał(a):
> zapomniałam jeszcze o jednej bardzo ważnej rzeczy, moja twarz jest bardzo szczupła a po nałożeniu różu jeszcze bardziej wygląda na "chudą".. ![]() grzywka nie tylko skróci Ci czoło, ale jednoczesnie zaokrągli buzię - zobaczysz!
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Witaj Aneto
![]() Oczka faktycznie ładniutkie ![]() Brwi należy rzeczywiscie zapuścić i jeszcze raz wyregulować- zrobiły się troszke kanciaste, a lepiej by było dla kształu Twojej buzi jakby tworzyły łagodny łuk ![]() Co do kolorku włosków widze Cie w ciemnym brązie np. czekoladowym i z grzywka obciętą na ukos lub prosto ![]() Co do makijażu to aby optycznie zaokraglić buzie nałóz drobinkę różu na kosci policzkowe (nie pod). pociągniecia pędzla powinny być bardziej poziome niż pionowe. Wystarczy odbrobinka - tylko tyle aby ożywić buzie ![]() Oczka mozesz malować w większości kolorków - tylko pamiętaj aby cały makijaż miał jedna tonacje;-) Masz też ładny kształ ust - mozesz go podkreślić kredką i wypełnić jasną pomadką - zblizona do koloru ust, a następnie na środek warg nanieść drobine jasnego błyszczyka- moze tez byc bezbarwny. Podsyłam kilka fotek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Kochana Sam,
wiem te brwi sa do poprawki ![]() ale z fryzurek podoba mi sie pierwsza i trzecia od gory ![]() ![]() Dzieki sliczne za fotki i opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Przede wszystkim znajdz dobrego fryzjera - dobre strzyżenie to podstawa. Wydrukuj zdjęcia i zanieś.
Tyle, że wydaje mi się, że do tych fryzurek musisz jeszcze pozapuszczać troche włoski ![]() pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Witaj Anetko,
Wiesz co, ja też nie jestem "fachowiec", ale może coś ci pomoże opinia postronnej osoby: 1. Masz przepiękne oczy. Polecałabym przycieniować na ciemniejszy kolor zewnętrzny kącik oka, wyciągając lekko w górę. To nada Twojej buzi lekko "koci" wygląd, taki z charakterkiem. Do tego czarny tusz - mocniejsze wytuszowanie rzęs w zewnętzrnym kąciku a lżejsze w wewn. 2. Przydałoby sie troszkę korektora pod oczy, zwłaszcza w wewnętrznych kącikach. Tak samo jak mnie dość mocno prześwitują Ci tam zyłki. Ja uzywam korektora L'oreala, najjaśniejszego odcienia. Jest znakomity, kosztuje ok 45 zł i starcza niemal na rok. 3. Polecam też fryzurkę bardziej "na czoło". Niekoniecznie płaską grzywę,bo by Cię "przygniotła" ale np niezbyt gęstą i ukośnie ciętą albo "wypazurkowaną" jak ma Stenka na zdjęciu. 4. Koniecznie róż na policzki! Masz je slicznie ukształtowane, warto to zaakccentować Pozdrawiam Anka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Aniu za mile slowa
![]() Czekam jak mi podrosna ciut wloski i uciekam do fryzjera ![]() Co do korektora to rzeczywiscie by mi sie przydal ![]() Pozdrawiam Aneta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Witaj Anetko,
Życze powodzenia ![]() Pozdrwiam Anka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.