|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Obiektyw do Canon 1000D
Witam,
Planuję w najbliższym czasie zakup obiektywu do mojego Canona. Aktualnie posiadam dwa obiektywy 50mm/1.8 i 18-55/3.5-5.6. I właśnie ten drugi planuję wymienić. W związku z tym, że mój aparat nie ma pełnej klatki a nie potrzebuję dużego przybliżenia - myślę, że po przeliczeniu około 60mm wystarczyłoby mi. Budżet jaki mogę przeznaczyć to do 1,5tyś. Jakieś sugestie co mogłabym w tej cenie wyczarować? P.S. Chyba nie muszę dodawać, że interesuje mnie jak najjaśniejszy obiektyw?
"Fiołki nie są skromne, gołębie niezbyt pokojowo nastawione, a koty rzadko wpadają na ten bardzo ludzki pomysł, by zachowywać się okrutnie czy fałszywie." - Eugen Skasa - Weiss Mavri z nami od 11.01.2014 <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Obiektyw do Canon 1000D
Sigma albo Tamron, 17-50/2.8 ze stabilizacją (odpowiednio "OS" i "VR").
Inna możliwość - zamiast "wymiany" tylko uzupełnienie, o Tamron 28-75/2.8 - zakres 18-28 pokryje kit. Edytowane przez magrad Czas edycji: 2014-09-05 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Obiektyw do Canon 1000D
Może ten link Ci pomoże: http://fotkarz.blogspot.com/2014/05/mao-obiektywnie-czyli-o-sprzecie-dla.html - bardzo fajne porównanie najpopularniejszych obiektywów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.