Energa, rozliczenie rzeczywiste. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 14:50   #1
_Arizona_
Przyczajenie

Energa, rozliczenie rzeczywiste.

Potrzebuję pomocy, bo jestem - jak mnie określił mój tato - lamerką. Nie umiem poradzić sobie ze stroną energa.pl, gdzie muszę wpisać stan licznika. Nie mam bladego pojęcia gdzie to wpisać i przesiedziałam już na tej stronie kilka razy mnóstwo czasu i nadal tego nie znalazłam. W pomocy jest tylko napisane, żeby wpisać w odpowiedniej zakładce, ale ja, do ciężkiej cholery, nie wiem gdzie jest odpowiednia zakładka. Za poprzedni miesiąc dyktowałam tacie stan licznika przez telefon i on wpisywał, ale w tym miesiącu powiedział, że mam sama do tego dojść, no i tak jest już sobie 19. czerwca, a ja do tego nadal nie doszłam i głupio mi już go pytać. Wie któraś z Was może gdzie to się wpisuje po zalogowaniu?
_Arizona_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 14:56   #2
Annaluka
Zakorzenienie

Dot.: Energa, rozliczenie rzeczywiste.

Edit: Pomyłka

Niestety, nie umiem pomóc.
Stary 2012-06-19, 16:28   #3
Hultaj
BAN stały

nie zrozumiałam

strona: energa
po prawej: kalkulacja cen
dostępne kalkulacje od G11 do C22b; klikasz - pojawia się: podaj miesięczne zużycie energii

? To?

_________
to chyba spam
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 18:25   #4
grin_ajz
Wtajemniczenie

GG do grin_ajz

jak już zalogujesz się do systemu ebok masz u góry zakłądki m.in. płątności...wchodzisz w to, następnie z lewej strony masz 7 pozycji do wyboru i na środku jako 3 pozycja jest "rozliczenie rzeczywiste" klikasz..otwiera Ci się stronka, jest napisane "wybierz punkt poboru energii"..niżej powinnaś mieć tylko jeden punkt...Twój własny, adres mieszkania, zaznaczasz kropeczke i wyskakuje Ci pole do wpisania stanu licznika...odczytujesz licznik, gdziekolwiek go masz, do przecinka (trzeba podac stan do pełnej jednostki, bez końcówki), zatwierdzasz...czekasz parę sekund jak Ci przemieli informoacje i wyskakuje Ci należność jaką masz zapłacić za to co zuzyłas...koniec

grin_ajz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 20:29   #5
_Arizona_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez grin_ajz Pokaż wiadomość
jak już zalogujesz się do systemu ebok masz u góry zakłądki m.in. płątności...wchodzisz w to, następnie z lewej strony masz 7 pozycji do wyboru i na środku jako 3 pozycja jest "rozliczenie rzeczywiste" klikasz..otwiera Ci się stronka, jest napisane "wybierz punkt poboru energii"..niżej powinnaś mieć tylko jeden punkt...Twój własny, adres mieszkania, zaznaczasz kropeczke i wyskakuje Ci pole do wpisania stanu licznika...odczytujesz licznik, gdziekolwiek go masz, do przecinka (trzeba podac stan do pełnej jednostki, bez końcówki), zatwierdzasz...czekasz parę sekund jak Ci przemieli informoacje i wyskakuje Ci należność jaką masz zapłacić za to co zuzyłas...koniec

Dziękuję!
_Arizona_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 22:28   #6
Ciemna163
Kociara

Słuchajcie, jako że nie chce zakladac nowego watku, a temat tego bardzo odpowiada, mam pytanie jak wygląda u was to rozliczenie rzeczywiste? Bo właśnie mamy taką sytuację z narzeczonym, ze wynajmujemy mieszkanie i placimy (naszym zdaniem) dość wysokie rachunki za prąd. Prąd oczywiście z Energii. Chcemy przejść na rozliczenie rzeczyiwste, czy to daje jakieś efekty? Proszę opiszcie mi jak to wygląda w waszym przypadku, bo ja jestem w tym zielona
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-20, 12:06   #7
Ciemna163
Kociara

Dziewczyny, prosze odpowiedźcie mi, bo nie wiem czy warto kombinować.
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-02, 19:27   #8
Deboora
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: Energa opinie ebok, rozliczenie rzeczywiste.

Ten ich system zgłaszania tiketów w ogóle działa? Żadnego potwierdzenia na maila o przyjęciu zgłoszenia nigdy nie odebrałam, w spamie nie ma, wychodzi na to, że nie wysyłają. Podobnie jak odpowiedzi na zgłoszenia. Na 4 na przestrzeni 2 miesięcy na żadne nie udzielono mi odpowiedzi. Na taką obsługę klienta, chyba trzeba sobie zasłużyć... co miesięcznymi opłatami, które im ślę. Rany, nie dość że płacisz, dajesz na chleb w rewanżu mają cię za nic. Energa taka duża firma, reaktor chce budować, a płatności nie umieją
A problem jest taki, że zgłosiłam stan licznika i po raz kolejny nie udostępnili płatności. Czyli teraz mam się jeszcze prosić by pozwolono sobie zapłacić.

Naprawdę nie wiem jak to działa, że komputerowy system online, a wszystko tak długo się robi albo w ogóle nie robi, odpowiedzi nie dadzą. Czy tam córki prezesa muszą wszystko pieczątką klepnąć, tworzyć procedury, umotywować tworzenie stołków dla znajomych, to co się wyprawia jest chore
Czekam do jutra, nie zrobią tych płatności dzwonię na ich 801

Edytowane przez Deboora
Czas edycji: 2012-11-02 o 19:29 Powód: nie ta ikonka...
Deboora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 18:16   #9
liczania
Przyczajenie

Witam. Może pomogę jak to znaleźć. wejdź w: Dane klienta
z prawej: Zarządzanie kontem, niżej: Na skróty...Tu będą dwie kolumny: (1)sekcja na skróty: i (2)dostępne elementy. Z (2) przenieś do (1) poprzez chwyć i upuść: Rozliczenia Rzeczywiste,Podawanie odczytów, Odczytaj sam, Saldo, Należności, Faktury,Wpłaty itd. i zatwierdź zmiany!!!!!
Po lewej stronie w połowie pulpitu pojawi się pionowy napis: NA SKRÓTY wejdź w niego i wybierz podawanie odczytów. Zaznacz * PPE. Niżej pojawi się rubryka: Podaj odczyt. Proszę wpisać stan licznika i Dalej.
Powodzenia. Ja jeszcze nie wpisywałam bo dopiero dziś podpisałam nową umowę ale też musiałam pomyśleć gdzie znaleźć tę zakładkę, aby wpisać stan licznika. Teraz można wejść w tę zakładkę NA SKRÓTY. Powodzenia.
liczania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 18:29   #10
liczania
Przyczajenie

Witam. Może pomogę jak to znaleźć. wejdź w: Dane klienta
z prawej: Zarządzanie kontem, niżej: Na skróty...Tu będą dwie kolumny: (1)sekcja na skróty: i (2)dostępne elementy. Z (2) przenieś do (1) poprzez chwyć i upuść: Rozliczenia Rzeczywiste,Podawanie odczytów, Odczytaj sam, Saldo, Należności, Faktury,Wpłaty itd. i zatwierdź zmiany!!!!!
Po lewej stronie w połowie pulpitu pojawi się pionowy napis: NA SKRÓTY wejdź w niego i wybierz podawanie odczytów. Zaznacz * PPE. Niżej pojawi się rubryka: Podaj odczyt. Proszę wpisać stan licznika i Dalej.
Powodzenia. Ja jeszcze nie wpisywałam bo dopiero dziś podpisałam nową umowę ale też musiałam pomyśleć gdzie znaleźć tę zakładkę, aby wpisać stan licznika. Teraz można wejść w tę zakładkę NA SKRÓTY. Powodzenia.
liczania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 16:54   #11
ewelajna1991
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Słuchajcie, jako że nie chce zakladac nowego watku, a temat tego bardzo odpowiada, mam pytanie jak wygląda u was to rozliczenie rzeczywiste? Bo właśnie mamy taką sytuację z narzeczonym, ze wynajmujemy mieszkanie i placimy (naszym zdaniem) dość wysokie rachunki za prąd. Prąd oczywiście z Energii. Chcemy przejść na rozliczenie rzeczyiwste, czy to daje jakieś efekty? Proszę opiszcie mi jak to wygląda w waszym przypadku, bo ja jestem w tym zielona
tak warto powiem tylko tyle
ewelajna1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości