|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Sweet-page - jak usunąć?
Podczas pobierania ściągnął mi się plik sweet-page, stroną startową jest właśnie ta strona (oprócz tego jakieś inne ale usunęłam to z dodatków). Próbowałam go usunąć - zmieniłam stronę startową, przywróciłam domyślne ustawienia, usunęłam we właściwościach firefoxa dopisek "sweet-page.com", zainstalowałam Malwarebytes, przeskanowałam, dodałam do kwarantanny wszystkie pliki, które wyskoczyły, włącznie ze sweet page. Próbowałam usunąć w panelu sterowania plik sweet-page uninstall i jeszcze jeden, gdzie dystrybutorem był sweet-page albo sweet-im ale pierwsze - komunikat że plik został usunięty, drugie - nie chce się usunąć. Wchodziłam w about:config ale nie znalazło mi pliku z nazwą sweet-page. Na jakiejś stronie było napisane żeby skasować plik browser.search.defaulteng inename, ale w nim nie ma dopisku sweet-page i wolałam nie usuwać bo nie wiem co to dokładnie jest. Czytałam, że trzeba zainstalować Adwcleaner, ale nie rozumiem tych wszystkich logów i OTL.
Czy wie któraś z Was jak to usunąć i wytłumaczyłaby mi dokładnie? Poza tym nie otwierają mi się zdjęcia na pudelku( ![]() Edytowane przez Ofca w Wielkim Miescie Czas edycji: 2014-09-19 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Sweet-page - jak usunąć?
Ściagnac AdwCleaner potem dać skasuj a potem usuń to co wyskoczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie no ty wiesz lepiej nie? Pseuduo-informatyk nie wie,że pozostałości tego mogą zostać w rejestrze. Nie wypowiadaj się jak nie wiesz o co chodzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Przeskanowałam AdwCleanerem i sweet page zniknął
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
Czy na innej przeglądarce działa normalnie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Poszukałam w Malwarebytes, miałam zaznaczoną opcję blokowania niebezpieczych stron, bo wyłączeniu tej opcji obrazki się pojawiły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.