|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Studia na słabej uczelni czy kierunek - asystentka stomatologiczna?
Hej. Pracuję na produkcji na 3 zmiany. Nie jest to praca marzeń, dlatego chciałabym zrobić jakąś szkołę żeby móc coś znaleźć. Skończyłam tylko liceum, podchodziłam do studiów 2x już i niestety nie dałam rady. Dlatego teraz się zastanawiam czy nie spróbować kolejny raz ale tym razem na prywatnej uczelni (niski poziom) na kierunku psychologia (interesuję się psychologią ale nie chcę pracować w tym zawodzie, jednak często w ogłoszeniach jest wymagane wykształcenie wyższe) czy może lepiej iść na asystentkę stomatologiczną i szukać pracy w tym zawodzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Studia na słabej uczelni czy kierunek - asystentka stomatologiczna?
Ale dlaczego akurat psychologia? Jak już chcesz tracić czas na gów.nianej uczelni na byle kierunku, to idź na coś trzyletniego, ale nie licz na to, zaraz po studiach złapiesz ekstra pracę. Tam, gdzie trzeba mieć jakiekolwiek studia, to trzeba mieć coś jeszcze, w małych miastach głównie znajomości, a tam gdzie po studiach trzeba coś umieć/wiedzieć, tam doskonale wiedzą, jak wygląda nauka na wszelkich lokalnych sorbonach. Podsumowując, moim zdaniem, takie studia, o których myślisz są stratą czasu i kasy.
Edytowane przez casus_belli Czas edycji: 2020-07-15 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Hej, znając branżę dentystyczną, mogę Ci powiedzieć, że naprawdę trudno o ogarniętą asystentkę. Jeżeli to coś, czemu chciałabyś poświęcić swój czas, musiałabyś się porządnie przyłożyć do nauki na asystentkę (lub technika) i to po prostu lubić. Absolwentów szkół jest wielu, ale ich umiejętności wołają o pomstę do nieba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
To ja siedząc w branży- jestem stomatologiem- podpowiem, ze jeszcze lepiej by było zrobic higienistkę dentystyczna!
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.