|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Silne stękanie u dziecka??
Witam drogie mamy
![]() pozdrawiam
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Silne stękanie u dziecka??
W jakis konkretnych sytuacjach nastepuje stękanie?pora dnia?po jedzeniu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A mnie sie nasunęło od razu czy to nie jakiś problem kardiologiczny...?
Miała badane serduszko?
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Serduszko miała badane i jest wszystko oki. Stękanie z wysiłkiem następuje przeważnie po jedzeniu,ale załatwia sie normalnie bez żadnego zatwardzenia i wzdęć.
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hmm trudno powiedzieć, mnie nasunęło się to serduszko moze dlatego że moje dzieciątko było w zeszly,mtygodniu badane kardiologicznie-zdarzało się ze siniala wokół ust...ale wszystko jest w porządku..
A czy małą jest wczesniakiem? zdarza sie tak,ze jeszcze nie wszystkie narządy są wykształcone i to moze byc powodem. Radzilabym eszcze raz porozmawiac o tym z pediatrą, jezeli to Was niepokoi- moze zleci jakies dodatkowe badania....
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nie jest wczesniakiem
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
mój marcinek stękał jak był malutki....okazało się że ma kolki i nie płacze tylko sobie postekuje...czasami nadymał sie az był cały czerwony...i przy tym stekał...
zmieniłam mleczko na niskolaktozowe i kolki minełi i stekanie też... dzieci spokojne,mało płaczące w ten sposób wyrażają że coś im nie pasuje ...
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córka do prawie 10-tego miesiaca miala podobny problem,napinała sie stękała...odwiedziliśmy naurologa bo sytuacja nas bardzo zaniepokoiła ![]() ![]() ![]() Moja córka miała zainfekowane drogi moczowe ale objawy i zachowania były bardzo podobne do onanizmu,naszczęśie juz jest okey. Poszperaj w necie na temat tej przypadłości i sprawdz czy dziecko ma oprócz tego stękania inne podobne objawy,choć nie jestem lekarzem to proponuje zrobić podstawowe badania,nierozumiem tez dlaczego lekarz tego nie zalecił? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Witam .Chcialam zapytac czy ktoras z mam ma podobny problem jak ja mianowicie noworodek 3tygodniowy nie chce wogole spac w dzien .do tego steka jeczy przeciaga sie jakby go cos bolalo .niewiem czy to normalna sprawa ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Mój synek też przez kilka pierwszych tygodni strasznie stękał, nawet przez sen i to tak, że ja nie mogłam spać
![]() Nie przypominam sobie żeby jęczał, to by mnie już zaniepokoiło. W ogóle nie śpi w dzień? A w nocy? Płacze czy po prostu nie chce spać?
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Moja cora też stekala w nocy. Nie mogłam spać i mąż zabierał ja do salonu do spania i przynosił na karmienia. Okazało się że to ból brzucha - karmilam na żądanie. Jak tylko zaczęłam karmić co 3h przeszło. Może być też tak że to kolki albo po prostu uczy się odgazowywac 😉
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.