|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Technik farmacji . Czy opłaca się zrobić teki kierunek ?
Witam .Jak w tytule: Czy opłaca się zrobić technika farmacji pomimo tego iż będą niedługo zamykane takie szkoły? Czy jeśli szkoły zostaną zamknięte,a Technicy którzy zrobili już taką szkołę będa przyjmowani na to stanowisko ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Technik farmacji . Czy opłaca się zrobić teki kierunek ?
Właśnie też się nad tym zastanawiam, bo oprócz studiów chciałabym zrobić takiego technika zaocznie. Nigdzie nie znalazłam dokładnych informacji na ten temat, jak na razie to jest propozycja Towarzystwa Farmaceutów, aby zlikwidować zawód technik farmacji. Być może osoby, które rozpoczną naukę przed wprowadzeniem tego przepisu jeszcze będą mogły się zatrudnić, albo mogą zrobić tak, że osoby, które już pracują, pracy nie stracą, ale nowych techników nie będą przyjmować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
No przykro mi bardzo, ale od tego roku weszly przepisy, ktore mowia, ze technik farmacji musi przepracowac 2 lata pod nadzonrem mgr, zeby moc sprzedawac leki...
I taka moja rada, darujcie sobie po prostu... ludzie koncza 5 letnie magisterki, zeby pracowac w aptece, a wy chcecie jakiegos technika...DARUJCIE SOBIE. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
5 i pół- letnie nawet! Na chwilę obecną w aptekach za ladą stoją TYLKO technicy, magistra można spotkać jednego w aptece na zapleczu. Skoro jest/była taka możliwość zrobienia technika, zamiast męczenia się tyle czasu na studiach, to czemu nie? Rozumiem frustrację farmaceutów-magistrów, bo technicy zabierali im pracę, ale w takim razie co, nikt nie miał zostać technikiem, w formie sprzeciwu, bo tak źle ludziom po studiach? Swoją drogą, farmaceuta ma takie kwalifikacje, że może szukać pracy nie tylko w aptece. Z jednej strony szkoda, z drugiej lepiej dla ludzi po studiach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Pojęcia nie mam czy się opłaca, ale wydaje mi się raczej nie. Chwilowo jest mnóstwo techników na rynku pracy. Mam koleżankę po technikum i nie mogła przez dwa lata nawet stażu znaleźć. Znam też taką, której udało się załapać na staż, ale tylko 6-cio miesięczny.
Jasne, że jeżeli wstrzymają kształcenie techników, to Ci co ukończyli już szkołę i staż będą mogli pracować - nie tracą przecież uprawnień. Ale i tak wygaszenie kształcenia zostało na razie odroczone do 2018 roku, z tego co słyszałam.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.