|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() praca w domu, jak dorobić przy dziecku?
czy któraś z Was siedząc w domu z maleństwem dorabia sobie jakoś?
może macie jakieś pomysły na zarobienie pieniążków (nie dużych, tak tylko coś dorobić do domowego budżetu)? czasami bym chciała mieć na jakieś swoje wydatki, teraz przez kilka miesięcy pójście do pracy z przyczyn osobistych niestetyy nie wchodzi w grę ![]() może jakieś chałpnictwo? będę wdzięczna za pomysły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: praca w domu
hej
też wychowuję maluszka w domu. U nas jest trochę inna sytuacja - mam własną firmę, która działa w domu + magazyn Do pracy nie wiem czy wrócę, Piszę nie wiem, bo wszystko się może zdarzyć - i będę musiała zostawićFilipa. Może roznoszenie ulotek, bycie konsultanką, telemarketing - wersja domowa. Tyle narazie przychodzi mi do głowy. całuję i żtyczę wytrwałości w szykaniu |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Może korepetycje wieczorami... zależy jaką pracę do tej pory wykonywałaś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
może opieka nad innymi maluszkami z okollicy w twoim domu
ale to może być męczące hmmmmm |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dziękuję Wam,
cały czas szukam, na razie postanowiłam posprzedawać różne rzeczy na allegro takie,których nie używam, zobaczymy może się uda, ale to na krótką metę... myślałam, żeby pisać jakieś artykuły na strony www, ale jakoś nie moge znaleźć żadnego "pracodawcy". rzeczywiście, zastanawiam się też nad opieką nad innymi dziećmi z okolicy,chyba rozkleję jakieś ogłoszenia a może rozkleje, że szukam kogoś takiego a ja sama udam się do "normalnej" pracy dziękuję za pomysły |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
wiesz z tym allegro to nie jest glupi pomysl. sama uwielbiam sprzedawac i kupowac
![]() ![]()
#7 |
Raczkowanie
|
Ja zostałam konsultantką firmy oferującej suplementy i nie narzekam. Do pracy nie wracam bo mi się już nie opłaca - po urlopie wychowawczym zakładam własną firmę i zajmę się tym zawodowo.
Jeżeli jesteś zainteresowana chętnie pomogę ci zacząć. Mój nr gg 5020022 lub tel 888 200 346. Też myślałam co tu zrobić, żeby dorobić i przez przypadek namówił mnie znajomy na tą pracę. |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jak dorobić do budżetu domowego?
Hej dziewczyny
![]() Przeglądałam forum i takiego tematu nie znalazłam. Otóż jestem w 8 tygodniu ciąży, która planowana nie była, jednak bardzo się z niej cieszę. W tym roku skończyłam studia i nie zdążyłam jeszcze pójść do pracy,a w mojej obecnej sytuacji sprawa jest jeszcze trudniejsza. Mam więc takie pytanie - macie jakieś pomysły w jaki sposób można dorobić do budżetu domowego? Może są tu dziewczyny,które są w podobnej do mojej sytuacji i podzielą się tym jak sobie poradziły? ![]()
#9 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak dorobić do budżetu domowego?
Znajoma moja zajęła się robieniem kolczyków i bransoletek i dobrze na tym wychodzi, zdaje się że weszła nawet do pakamera.pl, a tam dużo ludzi kupuje. Druga z kolei wyrabia świece, nawet mnie zresztą uczyła i też jakiś grosz wpadnie. Nie napisałaś jakie studia, ale ja na studiach i chwilę po dorabiałam w wydawnictwach pisząc ściągi. Praca męcząca, ale dawała trochę pieniędzy. Oraz, jeśli umiesz szybko pisać to zgłoś się do agencji badawczych, np. SMG KRC jako traskryptor, czyli osoba która przepisuje teksty z taśm. Wszystkie te rzeczy można robić z domu.
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Również jestem zainteresowana tematem. Ktoś ma jakieś pomysły/sposoby?
#12 |
Konto usunięte
|
Żeby dorobić tworzeniem biżu, to nie takie hop, siup
![]() Jakie studia skończyłaś? Bo może coś z tym związanego by się dało? Może jakiś własny interes, no ale to trochę poczekać na rozkręcenie trzeba. |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
tworzenie kolczyków itd to raczej nie dla mnie... raz, że nigdy nie należałam do osób cierpliwych, a dwa, że nie jestem specjalnie uzdolniona w takim kierunku.
Skończyłam technologię żywności i żywienie człowieka.myślałam o podjęciu się przepisywania tekstów - bardzo szybko piszę na klawiaturze, ale bez odzewu ![]()
#15 |
Zakorzenienie
|
A nie pomyślałyście o korepetycjach/nauczaniu języków/przygotowaniach do różnych egzaminów na rozmaitych szczeblach edukacji? Akurat ja uczę angielskiego ale jest przecież zapotrzebowanie na matematyków, polonistów itd itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Spamming.
Chyba to opłacalne bo ostatnio obserwuję wysyp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
![]()
witam wszystkie mamy
![]() mam półtora roczną córeczkę i chcialabym dorobić parę groszy ale jednoczenie być z nią. Czy któraś z Was prowadzi taki domowy mini biznes? jeśli możecie się podzielić waszymi pomysłami które przynoszą Wam parę groszy dla dziecka bedę bardzo wdzięczna ![]() ![]()
#18 |
Przyczajenie
|
Dot.: mama i biznes domowy:)
hand - made'owe zabawki dla dzieci
![]() ![]() a Ty masz już jakiś pomysł, hm? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
![]()
zdolności plastycznych specjalnie nie mam dlatego hand made jest dla mnie dużym wyzwaniem. lubię pisać ale żeby zająć się tym zawodowo i dostać się do np gazety trzeba mieć znajomości. A bajek dla dzieci jest tak wiele ze raczej nie ma miejsca na moje
![]()
#20 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mama i biznes domowy:)
BYł już taki wątek
![]() Ja kiedyś wpadłam na genialna myśl- pomyśl jak możesz zaoszczedzić siedząc w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Dot.: Witam wszystkie Mamy
Skorzystać z wyszukiwarki, bo taki temat był poruszany wiele razy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Gang Iren
|
Byly juz takie tematy
![]() Ale doradze: moze wziac do opieki jakies dziecko?Moze uda sie w zblizonym wieku,by sie maluszki ze soba bawily i pieniazek by byl tez zarobiony.
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi, gdyby ktoś miał jakieś pomysły to proszę o radę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Dot.: praca w domu, jak dorobić przy dziecku?
Taki temat wypluła mi wyszukiwarka, szanowni Państwo, także sprawdzałam wcześniej
![]() Ja mam pytanie poniekąd związane z wątkiem. Pracę już mam - wyszukuję dane dla klienta i wykonuje masę telefonów. Poza tym prowadzę szkolenia biznesowe. Wszystko to wiąże się z pracą w domu lub przygotowywaniem się w domu i wyjazdami na 1 do 3 dni. Teraz pytanie: czy ktoś JUŻ PRACUJE w ten sposób mając w domu małe dziecko i jak sobie daje radę? Patrząc na ruchliwość takich maluchów nie wiem jak poza porami jego spania organizować czas pracy, może macie jakieś pomysły? Czy któraś z Was zostawia też dziecko do 1 r.ż na 1 dzień i 1 całą noc z mężem/partnerem? Tu mała dygresja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Pracy w domu przy maluchu *a przynajmniej moim) sobie nie wyobrażam ;-). Wedlug mnie nie da się robić tych dwóch rzeczy dobrze robić na raz.
Co do zostawiania dziecka z tatą - nie widzę problemu. Jeżeli tata normalnie spędza czas z dzieckiem to przecież jest takim samym rodzicem jak mama i umie się dzieckiem zająć. Ja wróciłam na 24 godzinne dyżury jak córka skończyła 6mies i wedlug mnie wszystkim to wyszło na dobre. |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2015-10-15 o 20:09 Powód: usunięcie linka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.