Lata 80 & 90-wspomnienia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-07, 10:38   #1
malyna19
Raczkowanie

Lata 80 & 90-wspomnienia

Witajcie wszyscy. Tak mnie coś wzięło i postanowiłam stworzyć wątek o latach 80 & 90. Kocham muzykę z tamtego okresu. Kto nie pamięta tych czasów gdzie grało się z koleżankami w gumę przywiązaną do ławki, trzepaka itd., tamagotchi, pegazusy, computery amiga, na samo wspomnienie łezka się w oku kręci, komputera nie było (a w każdym bądź razie był ale był bardzo drogi) więcej czasu spędzało się na dworze i cementowało przyjaźń/koleżeństwo. Oranżada w proszku, którą często jadlo się na sucho "paluchem". można by wymieniać w nieskończoność. A wy jakie macie wspomnienia z tamtym okresem?
Stary 2013-12-07, 11:21   #2
grubella
BAN stały

Dot.: Lata 80 & 90-wspomnienia

Cytat:
Napisane przez malyna19 Pokaż wiadomość
Witajcie wszyscy. Tak mnie coś wzięło i postanowiłam stworzyć wątek o latach 80 & 90. Kocham muzykę z tamtego okresu. Kto nie pamięta tych czasów gdzie grało się z koleżankami w gumę przywiązaną do ławki, trzepaka itd., tamagotchi, pegazusy, computery amiga, na samo wspomnienie łezka się w oku kręci, komputera nie było (a w każdym bądź razie był ale był bardzo drogi) więcej czasu spędzało się na dworze i cementowało przyjaźń/koleżeństwo. Oranżada w proszku, którą często jadlo się na sucho "paluchem". można by wymieniać w nieskończoność. A wy jakie macie wspomnienia z tamtym okresem?
Ja pamiętam kompletny brak ubrań w sklepach.
Jedynie w Pewexie były.za obcą walutę. szczęśliwy ten kto mial rodzinę za granica i czasem parę dolarów w paczce dostał.
A , że "potrzeba matką wynalazków" to
szyło się własnoręcznie bluzki i spódnice z pofarbowanej na różne kolory tetrowej pieluchy , którą też aby wyglądała bardziej wieczorowo i odświętnie haftowało złotą i srebrną nitką wyciągniętą ze wstążeczek do kwiatów.
kwiaty wówczas ozdabiano szmacianymi wstążeczkami /często miały w sobie srebrne i złote nitki/a nie jak teraz plastikowymi.
Ozdabiało się też ubrania koralikami tzw. "sieczką "z czeskich koralikow , które były tanie , kupowało się je w woreczkach. Robiło się z nich także biżuterię, koraliki, bransoletki.
Szyło się też spódnice z szerokich wstążek najczęściej błyszczących i koronek pasmanteryjnych do ozdabiania pościeli.
Tego akurat w sklepach nie brakowało, było też trochę tkanin.
Formy na ubrania wymieniało się w szkole.
Była włóczka do kupienia, nawet tania. Kogo było stać to kupował droższe szlachetniejsze. Boucle , mohair, angory.
A kogo nie to taniutki, moheropodobny "Anitex" i wiskozę udającą włóczkę supełkową wełnianą.
Dziewczyny same sobie robiły swetry, czapki, szaliki.Wzory też wymieniało się między koleżankami.Prawie każda umiała robić na drutach i szydełkiem.

Hitem była gra "Mastermind ''. Było to pudeleczko z dziurkami ułożonymi w rządkach gdzie wtykało się jakby pionki, różnokolorowe.
na jednym z krótszych boków niewidocznych dla przeciwnika był kod z tych pionków.Uwielbiałam to.
Tak samo jak grę w "państwa-miasta", w "statki".
Wspomnień pozytywnych z tamtych czasów mam moc.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 13:39   #3
malyna19
Raczkowanie

Dziękuję ci za wypowiedź w tym temacie. Niektórych rzeczy dowiedziałam się dopiero od ciebie
Stary 2013-12-07, 13:41   #4
oh Mandy
Zakorzenienie

ja pamiętam z lat 90:
- gumy kulki, huba buba i te inne
- pegazusy i super mario
- dezodorant Herbina, moja mama tego namiętnie używała
- segregatory i karteczki, którymi się wymieniało z koleżankami
- Spice Girls
- Titanic
- małe książeczki dla dzieci, mam ich mnóstwo, niektóre mają jeszcze cenę podaną w "starych" pieniądzach
- świat wiedzy i niebieskie segregatory - must have w każdym domu
- wally zwiedza świat
- furby, którego nigdy nie miałam
Stary 2013-12-07, 14:08   #5
Eithne
Raczkowanie

GG do Eithne

Dobry wątek, a niech to.
Lata 80 to moje super dzieciństwo: coca cola jako rarytas od święta, walkmany (do tej pory mam i używam), magnetofon szpulowy, zakupy w Pewexie za bony (Barbie!), słynny sklep "Społem" gdzie nigdy nic nie było, kolejki (mamy stały za dobrami, dzieci zawierały przyjaźnie), Dziennik Telewizyjny, pochód pierwszomajowy, filmy na VHS przywożone z RFN, muzyka: Sandra, C.C. Catch, Modern Talking... wiele, wiele by można wymieniać. Moje pierwsze słowa brzmiały : mama, tata, stan wojenny, kolejka
Lata 90 i radosne nastolęctwo : dżinsy Rifle - szpaaaan, wyjazdy na kolonie, MTV jeszcze puszczała muzykę a nie durnotę, Metallica na szkolnych dyskotekach, telewizja satelitarna, telefony komórkowe jak cegły, pierwsze papieroski i wagary, kabaret Olgi Lipińskiej, zagramaniczne kosmetyki wreszcie w Polsce (Schauma, mydełko Fa), raczkujące reklamy w tv Telewizja Edukacyjna, Muzyczna Jedynka, disco polo...nie było tefałenów i innych ogłupiaczy. Komputer jak ktoś miał to było coś, a internet dopiero po połowie dekady w powijakach - i jakoś się żyło.
Ech, stara jestem.
Eithne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 15:23   #6
oh Mandy
Zakorzenienie

Jeszcze zapomniałam dopisać, że leciało w tv takie coś jak Disco Relax.
Oczywiście wszelkie seriale typu "Maria z Przedmieścia", "Marimar". Kochałam wtedy Thalię, jak byłam w zerówce, to pamiętam, że istniało czasopismo "Antena" i zamieszczali tam różne zdjęcia tej aktorki. Z zerówki i wczesnych lat podstawówki pamiętam również kredki Crayola i ich bogatą gamę kolorystyczną
Stary 2013-12-07, 16:09   #7
grubella
BAN stały

Dodam jeszcze gumę balonową Donald z Pewexu.
Była różowa o cudownym smaku i zapachu, w opakowaniu miała karteczkę z historyjką 4 obrazkową z kaczorem Donaldem, Myszka Miki, psem Goofy.
Wymienialiśmy się tymi historyjkami.

Piwo w puszkach też jedynie w Pewexie było.

W sklepach polskich oranżada o cudownym , dziś nie spotykanym smaku, polskie podróbki coca coli "Polo -cocta"/coś jak "Polo-cola"/ a także napój owocowy "Płynny owoc".

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Rok 1982- Polska zdobywa 3 miejsce na Mistrzostwach Świata w Piłce Nożnej.

Edytowane przez grubella
Czas edycji: 2013-12-07 o 15:50

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 16:09   #8
Azime
Raczkowanie

Oprócz tego co wymieniłyście, mi jeszcze kojarzą się perfumy "Masumi". Moja babcia ich codziennie używała, a ja powtarzałam reklamę "Masumi-kobieta wiatr!"
Azime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 16:43   #9
grubella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Azime Pokaż wiadomość
Oprócz tego co wymieniłyście, mi jeszcze kojarzą się perfumy "Masumi". Moja babcia ich codziennie używała, a ja powtarzałam reklamę "Masumi-kobieta wiatr!"
Te perfumy to firma ''Coty".Do dziś mam jeszcze nie do końca zużyte opakowanie tych perfum z roku 1990.
Firma Coty była sponsorem Wyborów Miss Polonia , które po 20 letniej przerwie znowu zostały przywrócone w Polsce na początku lat 80-tych.
Pamiętam te pierwsze wybory, rok 1983?, wygrała Lidia Wasiak.
Stary 2013-12-07, 17:11   #10
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Też dużo pamiętam z tamtych czasów, co do zapachów to dezodoranty Rap w czapkach, dostępne w kiosku, gumy Donald, Turbo, lalki Barbie, Spice Girls, East 17 i inne boysbandy I wiele, wiele innych
Stary 2013-12-07, 17:31   #11
ulinkaaa
Zakorzenienie

A pamiętacie najsławniejszą listę tamtych czasów: 30 ton?

Dodałabym jeszcze Młode Wilki!
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 18:09   #12
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Z programów tv z lat 90tych pamiętam coś ala kabaret `komiczny odcinek cykliczny` w skrócie K.O.C.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 18:21   #13
grubella
BAN stały

Teledyski z programu muzycznego Wojtka Pijanowskiego Jarmark.

Teleturniej Koło Fortuny z wyżej wymienionym panem i Magdą odsłaniającą literki.

Raczkujące polskie zespoły : Republika, Kapitan Nemo, Lady Pank , Bajm, Wanda i Banda i wiele innych.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Audycje radiowe muzyczne /szczególnie nocne/prowadzone przez Marka Niedźwiedzkiego, Piotra Kaczkowskiego, Tomka Beksińskiego/Romantycy muzyki rockowej/.
Stary 2013-12-07, 19:02   #14
Eithne
Raczkowanie

GG do Eithne

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość

Dodałabym jeszcze Młode Wilki!
30 ton - "spada, spada!!!" się oglądało
Młode Wilki i piosenki Varius Manx
Mam Masumi i "pachnę wiatrem", piękny zapach.
Aha, jeszcze Młody Technik
Eithne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 19:38   #15
puszka_pandory
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
oglądałam...

z muzycznych programów lubiłam jeszcze Clipol.

a pamiętam to skakanie w gumę, kolorowe karteczki, takie zeszyty z pytaniami, gdzie inni się wpisywali, linijki-bransoletki, kasety wideo, walkmany, kasety magnetofonowe, Koło Fortuny, gumy: Turbo, Donald i kulki, a z zapachów dezodoranty Impuls

"Tych, co upadną, (...) inni rozrywają na strzępy" /V.Woolf/
--------------------------------------------------------------------------------------------------

„Ludzie mówią, że życie to jest to, ale ja wolę sobie poczytać” /M.T.C./
<3 LC
puszka_pandory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 20:34   #16
Malagenia
Raczkowanie

Fajnie sobie powspominać i dowiedzieć się też nowych rzeczy

Były jeszcze perfumy "Wykrzyknik" i reklama "Pachnij szykiem z wykrzyknikiem", do niedawna w moim domu rodzinnym stały na półce w łazience. Pamiętam jak w tv reklamowali dezodoranty "Secret" i marzyłam, ze jak będę starsza, to sobie kupie W końcu nie miałam ich nigdy, a chyba już ich nie ma? Marzyłam też o walkie talkie

O a była taka reklama i szukałam jej później, oglądałam zestawienia starych reklam, ale na tę nie trafiłam. Leciała przed świętami- kobieta elegancko ubrana, w kapeluszu idzie ulicą i zauważa reklamowany produkt na wystawie sklepowej a w tle leciała taka ładna piosenka, mam w głowie słowa, ale nie znałąm w dzieciństwie angielskiego , więc są bez sensu na pewno refren był "Marry Christmas, Marry Christmas". Może ktoś kojarzy co to było? Edit: a co tam, dopisze ten "tekst" "Atlas syra skaj, ły lowju prowija for good times Merry Christmas, Marry Christmas..."

O i charakterystyczna przed świętami reklama coca-coli z Mikołajem.

Przypomniałam sobie, że był kiedyś fajny watek o prlu na wizażu, wklejało się zdjęcia produktów z tamtych czasów itp., ale nie pamiętam tytułu

Edytowane przez Malagenia
Czas edycji: 2013-12-07 o 20:38
Malagenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 21:02   #17
MiaColucci
Rozeznanie

Kochałam stacje RTL7. Dlaczego jej nie ma juz
Fajne seriale były.

Ech Młode Wilki i piosenka pocałuj noc, niezapomniane...
matko jak mi sie wtedy Jakimowicz podobał. Był w tym filmie bad boyem normalnie

Żałuje że nie moge sie cofnąć do tamtych lat....

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Spice Girls, East 17 i inne boysbandy
http://www.youtube.com/watch?v=d00P0BsLSyk

Edytowane przez MiaColucci
Czas edycji: 2013-12-07 o 21:04
MiaColucci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 22:10   #18
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MiaColucci Pokaż wiadomość
Kochałam stacje RTL7. Dlaczego jej nie ma juz
Fajne seriale były.

Ech Młode Wilki i piosenka pocałuj noc, niezapomniane...
matko jak mi sie wtedy Jakimowicz podobał. Był w tym filmie bad boyem normalnie

Żałuje że nie moge sie cofnąć do tamtych lat....

http://www.youtube.com/watch?v=d00P0BsLSyk

Chyba leciało na niej `czy boisz się ciemności`? Oglądałam namiętnie, ale to chyba były późne lata 90te albo i nawet później.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 22:54   #19
grubella
BAN stały

A pamiętacie może serial "Dzień za dniem"?
leciał na początku lat 90 .
Jest o rodzinie w której jest chłopak z zespołem Downa, Corkie mu było.
W czołówce leci piosenka "bitelsów" i pokazany jest pies czekający rano na śniadanie z czerwoną miska w pysku.
Nie opuściłam żadnego odcinka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 09:03   #20
Mustique
Lena

Cytat:
Napisane przez Eithne Pokaż wiadomość
30 ton - "spada, spada!!!" się oglądało
Młode Wilki i piosenki Varius Manx
Mam Masumi i "pachnę wiatrem", piękny zapach.
Aha, jeszcze Młody Technik

oglądało, oglądało! dodatkowo człowiek siedział z kasprzakiem przy głośniku telewizora i nagrywał piosenki na kasetę!

lubiłam zawsze te świetne młodzieżowe seriale. ja pamiętam taki serial (oczywiście tytuł to już cieżko z tym) jak rodzeństwo "bawiło" sie w rozgłośnię radiową...

pamiętam butelki szklane na śmietanę czy mleko- które potem oddawało sie za kaucję w sklepach (najdroższe były).

- uwielbiałam gry manualne- szczególnie te ruskie- jajko, czy wilk i zając
- bajki były takie spokojne, rozwijające wyobraźnie
- gumy turbo, donald
- skakanie w gumę
- robienie namiotów

i wiele wiele innych..
Stary 2013-12-08, 10:20   #21
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
East17 kocham do dziś Tony cały czas nagrywa coś z chłopakami, można śledzić ich na fb Do dziś mam ich wszystkie kasety, na mp3 albumy
Stary 2013-12-08, 12:45   #22
malyna19
Raczkowanie

Nie wiedziałam że mój wątek będzie miał aż tyle odpowiedzi. Pamiętam też taką zabawkę jak śmierdziele, furby'ego też pamiętam, do dnia dzisiejszego posiadam NES'a (tzw.pegasusa) z grami takimi jak super contra, mario, gunman (kowboje) i duck hunt co się strzela do kaczek. Ciesze się że nie jestem dzieckiem w tych czasach co teraz, miałam wspaniałe dzieciństwo, i sądze że wizażanki wypowiadające się tutaj również. pamiętam też że była niemiecka telewizja RTL. I przeboje takie jakie na niej leciały, typu Vengaboys, Masterboy itd. Kocham wszystko co związane z latami 80 & 90, mam na tym punkcie fioła. Nie lubię słuchać ówczesnej muzyki i szczerze wam się do tego przyznam, gdzie plastiki typu Lady Gaga (z góry przepraszam jej fanów) w chwili obecnej królują na listach przebojów, i inne gwiazdki które świecą odbitym światłem i muzyka którą można tworzyć na komputerze sklejając sample, nie czuć tego klimatu. A ja uwielbiam syntezatory i ich dźwięk i starego rocka z tamtego okresu np.piosenka Cherokee z zespołu Europe, Guns N'Roses. I internet-to była masakra, pod koniec lat 90 gdzie miałam ok.9 lat pamiętam że były już modemy internetwe z max prędkością dosyć śmieszną jak na nasze czasy-jakieś 6kb (kilobajtów na sekunde) i było naliczanie minutowe.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Proponuje stworzyć listę najlepszych (wegług was piosenek z tamtego okresu) mogą być wszystkie gatunki:rock,eurodance,it alo disco

1.Europe-Carrie
2.Paradisso-Samba Del Diablo
3.Ondina-Into The Night
4.Pet Shop Boys-Always On My Mind
5.Rednex-Old Pop In An Oak
6.Robert Camero-Let My Fall In Love
7.Sandra-In The Het Of The Night (no.1 u mnie na liście) klasyka !!!!
8.Scorpions-Still Loving You
9.Snap-Rhythm Is A Dancer
10.The Soundlovers-Surrender

Ciężko jest wybrać mając ponad 1000 utworów podzielcie się swoimi ulubionymi
Stary 2013-12-08, 21:35   #23
MiaColucci
Rozeznanie

Cytat:
do dnia dzisiejszego posiadam NES'a (tzw.pegasusa) z grami takimi jak super contra, mario, gunman (kowboje) i duck hunt co się strzela do kaczek. Ciesze się że nie jestem dzieckiem w tych czasach co teraz, miałam wspaniałe dzieciństwo.
Ja bym chętnie kupiła jeszcze te gry gdyby gdzies sprzedawali. Miałam mario bros i contra na laptopie ale to nie to samo co siedzenie przed telewizorem i granie Również cieszę się ze nie jestem dzieckiem w dzisiejszych czasach. Dzieciństwo bez laptopa internetu i telefonu było cudowne Ech ale ja to wogóle wolałabym żyć w czasach Dr. Quinn gdzie niczego nie było

Cytat:
Bardzo podobały mi się ( i nadal podobają) te piosenki:
- Sophie B. Hawkins 'Damn wish I was your lover'
- R.E.M 'Loosing my religion'
- Aerosmith 'Cryin'
- Young Deenay 'Walk on by'
- Bon Jovi 'Always'
- Roxette 'It must have been love'
- Ace of base ' Lucky love'
- Alanis Morisette 'Ironic'
- 4Non blondes 'What's up'
- Mr.Big 'Wild world'

To oczywiście taka mała kropelka w mozru tych wszystkich piosenek które mi się podobają

Błagam,niech ktos wynajdzie werhikuł czasu!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 23:23   #24
grubella
BAN stały

Cytat:
Ja bym chętnie kupiła jeszcze te gry gdyby gdzies sprzedawali. Miałam mario bros i contra na laptopie ale to nie to samo co siedzenie przed telewizorem i granie Również cieszę się ze nie jestem dzieckiem w dzisiejszych czasach. Dzieciństwo bez laptopa internetu i telefonu było cudowne Ech ale ja to wogóle wolałabym żyć w czasach Dr. Quinn gdzie niczego nie było

Bardzo podobały mi się ( i nadal podobają) te piosenki:
- Sophie B. Hawkins 'Damn wish I was your lover'
- R.E.M 'Loosing my religion'
- Aerosmith 'Cryin'
- Young Deenay 'Walk on by'
- Bon Jovi 'Always'
- Roxette 'It must have been love'
- Ace of base ' Lucky love'
- Alanis Morisette 'Ironic'
- 4Non blondes 'What's up'
- Mr.Big 'Wild world'

To oczywiście taka mała kropelka w mozru tych wszystkich piosenek które mi się podobają

Błagam,niech ktos wynajdzie werhikuł czasu!
Potwierdzam. Zabawy z rówieśnikami na podwórku, ta wcześniej wspominana" guma do skakania", zabawa w podchody, skakanie w "klasy "rysowane kredą na chodniku albo patykiem na ziemi, pstrykanie palcami w kapsle , które były umownymi kolarzami Wyścigu Pokoju, gra w noża, w hacele i inne to niezapomniane przeżycia.
Stary 2013-12-09, 12:17   #25
malyna19
Raczkowanie

@MiaColucci--oto link dla ciebie z kupnem pegazusa, tylko że w wersji nowoczesnej, kartridże (dyskietki) też można wszędzie kupić, u mnie do tej pory są do kupienia na targu heh
Stary 2013-12-10, 05:41   #26
anex_1989
Zakorzenienie

pamiętam batoniki kuku ruku to jest zdrowe pyszne i czekoladowe
i wodę z syfonu nie da się też zapomnieć małych gum do żucia w postaci kolorowych kwadracików albo pysznych soczków z kartonika i lodów zap

jeśli chodzi o piosenki z tamtych lat to niektóre do tej pory są hitami i nimi pewnie pozostaną

a najbardziej co zapadło w pamięć to spędzanie czasu ze znajomymi i zabawy na podwórku: skakanie w gumę, przez kabel, badminton,1,2,3 baba jaga patrzy, albo w ptaszka i orły, często też się grało w króla

oj ten wątek przeniósł mnie do zupełnie innych czasów
anex_1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 07:38   #27
2016070953
Konto usunięte

jeśli chodzi o pefrfumy z wykrzyknikiem to ja w tej reklamie słyszałam "pachnij krzykiem z wykrzyknikiem" ,
30 ton oglądąłam co niedziela,
zbierałam karteczki zrywane z notesów, karteczki do segregatora,
wyjadałam paluchem oranżadke z torebek,
zbierałam wycinki o Kelly Family,

a pozostałe rzeczy pieknie wymieniłyście powyżej jak coś mi się przypomni to dopiszę, ale to były piękne czasy
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 15:27   #28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o pefrfumy z wykrzyknikiem to ja w tej reklamie słyszałam "pachnij krzykiem z wykrzyknikiem" ,
To ni coś innego tam gadali??

Jeszcze były oranżady na miejscu w szklanych butelkach.
Stary 2013-12-10, 15:37   #29
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malagenia Pokaż wiadomość
O a była taka reklama i szukałam jej później, oglądałam zestawienia starych reklam, ale na tę nie trafiłam. Leciała przed świętami- kobieta elegancko ubrana, w kapeluszu idzie ulicą i zauważa reklamowany produkt na wystawie sklepowej a w tle leciała taka ładna piosenka, mam w głowie słowa, ale nie znałąm w dzieciństwie angielskiego , więc są bez sensu na pewno refren był "Marry Christmas, Marry Christmas". Może ktoś kojarzy co to było? Edit: a co tam, dopisze ten "tekst" "Atlas syra skaj, ły lowju prowija for good times Merry Christmas, Marry Christmas..."
Mi się to kojarzy z reklamą czekoladek Mon Cheri od Ferrero, może tej szukasz ? https://www.youtube.com/watch?featur...&v=FmKDNrrMNuI

Jeśli chodzi o perfumy, to ja pamiętam reklamę Hattrick i piosenkę "Hattrick, Hattrick! Ten zapach za mną chodzi, nieeeeee mogęęęę się uwolniiiić" .

(\__/)
{ ^y^}

Edytowane przez Lisciolaz Straszliwy
Czas edycji: 2013-12-10 o 15:42
Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 16:33   #30
ulinkaaa
Zakorzenienie

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44060223]Z programów tv z lat 90tych pamiętam coś ala kabaret `komiczny odcinek cykliczny` w skrócie K.O.C. [/QUOTE]

Genialny program!

Exclamation - pachnij krzykiem z wykrzyknikiem!
Secret dezodorant też pamiętam, i puszki po piwie jako element dekoracyjny w męskim pokoju
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości