Jak to rozegrać? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-07, 09:52   #1
LemonCakes
Raczkowanie

Jak to rozegrać?

Hej Witam wszystkim
Ostatnio zastanawiam się nad pewną kwestią, mam jeszcze w sumie miesiąc czasu ale powoli zastanawiam się jak to rozegrać. Ale do rzeczy.
W pewnym mieście X oddalonym od mojego o około 70km jest koncert (festival). Chciałam się na niego wybrać wraz z moją przyjaciółką i przyjacielem, którzy mieszkają ok. 500km od tego miasta. I problem jest taki, że nie wiem, gdzie załatwić im miejsce do spania. W moim mieszkaniu studenckim to raczej średnio, bo jest nas sporo osób i mało miejsca, więc nie bardzo nawet będę mieć ich gdzie położyć. Zastanawiałam się czy nie wynająć na te kilka dni w mieście X (gdzie ma być festival) jakiegoś pokoju, np 3 osobowego czy coś, tak, że nie będziemy musieli dojeżdżać, i będzie dla wszystkich miejsce. Problem w tym, że na pewno wynajęcie takiego pokoju na kilka dni trochę kosztuje, do tego bilety na festival też tanie nie są. Głupio mi tak powiedzieć przyjaciołom, że muszą sami za siebie płacić za mieszkanie, bo w końcu ja ich zapraszam. Hmm.. co radzilibyście w takiej sytuacji zrobić?

Cytat:
“If you love two people at the same time, choose the second. Because if you really loved the first one, you wouldn't have fallen for the second.” ~ Johnny Depp
LemonCakes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 10:14   #2
chocolate_she
Zakorzenienie

Dot.: Jak to rozegrać?

Cytat:
Napisane przez LemonCakes Pokaż wiadomość
Hej Witam wszystkim
Ostatnio zastanawiam się nad pewną kwestią, mam jeszcze w sumie miesiąc czasu ale powoli zastanawiam się jak to rozegrać. Ale do rzeczy.
W pewnym mieście X oddalonym od mojego o około 70km jest koncert (festival). Chciałam się na niego wybrać wraz z moją przyjaciółką i przyjacielem, którzy mieszkają ok. 500km od tego miasta. I problem jest taki, że nie wiem, gdzie załatwić im miejsce do spania. W moim mieszkaniu studenckim to raczej średnio, bo jest nas sporo osób i mało miejsca, więc nie bardzo nawet będę mieć ich gdzie położyć. Zastanawiałam się czy nie wynająć na te kilka dni w mieście X (gdzie ma być festival) jakiegoś pokoju, np 3 osobowego czy coś, tak, że nie będziemy musieli dojeżdżać, i będzie dla wszystkich miejsce. Problem w tym, że na pewno wynajęcie takiego pokoju na kilka dni trochę kosztuje, do tego bilety na festival też tanie nie są. Głupio mi tak powiedzieć przyjaciołom, że muszą sami za siebie płacić za mieszkanie, bo w końcu ja ich zapraszam. Hmm.. co radzilibyście w takiej sytuacji zrobić?
Myślę, że powinniście podzielić się kosztami. Za pokój każdy powinien zapłacić osobiście Owszem Ty ich zaprosiłaś, ale to nie świadczy o tym, że masz im zasponsorować ten wyjazd i ponieść wszystkie koszty. Zwłaszcza, że jesteś studentką i pewnie taką sumie nie możesz wyrzucić lekką ręką. To są Twoi przyjaciele wiec na pewno zrozumieją. Myślę też, ze sami zaproponują

"Opłacz to, wykrzycz to, a później weź się w garść, stań na nogi i zacznij żyć.
Możesz żyć tak szczęśliwie, że głowa mała!"
chocolate_she jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 10:36   #3
Loyd
Zakorzenienie

Zapłaciłaś za bilety no ale wiadomo że pewnie nie liczą na to że zasponsorujesz też nocleg.. Jesteście studentami . Wiadomo że każdy liczy się z kasą. Myślałaś o Hostelu?

Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow.
Loyd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 12:24   #4
Pejsik
Raczkowanie

Nie pakuj się w takie koszta
"Sodomitą to może być byle żak, mnich, żebrak, chłop czy inny łazęga. O książętach i dostojnikach Kościoła mówimy natomiast, że w sprawach miłości cielesnej wznoszą się ponad zwyczajowe standardy kultywowane przez większość społeczności." - Ja Inkwizytor. Wieże do nieba (Jacek Piekara)
Pejsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 12:29   #5
mary_poppins
sissy that walk

Według mnie w takiej sytuacji nie ma nic dziwnego w tym, że muszą zapłacić za swój pokój.
Bilety kupiłaś Ty?
Znajdźcie jakiś tani hostel, często można gdzieś zanocować za 20-30 zł, to nie jest jakiś ogromny koszt jeśli się planuje taką wyprawę.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości