|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Warszawa
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Warszawa hotele blisko okęcia
Witam. Czy znacie jakieś hotele w Warszawie, blisko okęcia, które moglibyście polecić? W przystępnej cenie ?
![]() Prosze o pomoec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Warszawa, Dworzec PKS, Lotnisko Okęcie.
Witam,
pytanko : niech mi ktoś wytłumaczy jak mam dojechać z dworca PKS ( centralny) do Lotniska Okęcie w Warszawie. Wszystko po kolei ![]() to będzie mój pierwszy pobyt w Warszawie więc wybaczcie, że smęce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Warszawa, Dworzec PKS, Lotnisko Okęcie.
Cytat:
czyli autobusem 175 i 188 idziesz obok wielkiej choinki w stronę Rotundy,przez skwerek przy PKiN,ok3min, naprzeciw wejścia do metra masz przystanek autobusowy (nie przechodzisz przez żadne światła, tylko jedną ulica obok pksów) http://ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php?c=182&l=1&q=175 i nocny http://ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php?c=182&l=1&q=N32 Edytowane przez dorka1980 Czas edycji: 2010-12-09 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dzięki bardzo ! jednak na górze pisałam centralny a mi chodziło o zachodni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
przystanek bezpośrednio przy dworcu przy ulicy
i albo wracasz do centrum i tak jak pisałam wyżej (ja bym tak wybrała-tylko przechodzisz na drugą str ulicy) albo z przesiadką bus 154 wysiadasz na Sasanki i wsiadasz w 175 te linki wyżej pozwolą Ci znaleźć połączenia+mapa z google i wiesz gdzie jesteś ![]() sama jedziesz? Edytowane przez dorka1980 Czas edycji: 2010-12-09 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
z zachodniego radziłabym przejść na drugą stronę ulicy na przystanek gdzie jeździ: 382, 523 lub 187. każdym z tych autobusów dojedziesz do POMNIK LOTNIKA. tam trzeba wysiąść, przejść na drugą stronę ulicy(w 'górę') i wsiąść z 188 lub 175 ktore zawiezie Cie na lotnisko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Jeśli Twój autobus zatrzymuje się w centrum miasta, przy dworcu PKP Warszawa Centralna to stamtąd masz autobus linii175 bezpośrednio na lotnisko. Musisz tylko przejść podziemiami w kierunku przeciwnym niż ten, z którego przyjechałaś - górą się nie da. Schody są przy samym przystanku, idż prosto nigdzie nie skręcając, aż do następnych schodów. Nad wyjściem powinno być napisane A w kierunku Ochoty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Warszawa- komunikacja miejska
W razie co, temat można przesunąć. Piszę tutaj, bo więcej z Was tu zagląda.
Otóż, czy warszawianki mogą mi doradzić, jak w miarę szybko dojechać z AWF do Ursusa i z Ursusa na Racławicką (ta trasa pewnie późno w nocy)? W grę wchodzi tylko komunikacja miejska. Jeśli chodzi o komunikację to mam opracowaną tylko 17, którą z Wa-wy Centralnej dojeżdżam na AWF. Sprawdzałam na stronie ZTM, ale tam jakiś bieg z przeszkodami sugerują (3 autobusy + 1 tramwaj i co chwilę "pieszo 12 minut"). Naprawdę nie ma czegoś prostszego? Dzięki ![]()
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Warszawa- komunikacja miejska
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Warszawa - jak ominąć korki?
Dziewczyny zgłaszam się po pomoc!
Będę jechać do Warszawy (dokładnie ul. Annopol) od strony Katowic. Nie pojadę na Janki/Raszyn, bo wiem że ta trasa słynie z długich korków. Po analizie kilku innych stron, odrzuciłam wersję przez Piaseczno i Pruszków. Najlogiczniejsza wydaje się strona zachodnia - być może otwartą A2, albo całkowicie bokiem - Sochaczew/Błonie/Ożarów Mazowiecki i S8 w stronę Żoliborza. Ostatnia wersja wydawała mi najodpowiedniejsza, ale gdzieś mi śmignęła informacja o możliwych blokadach Sochaczewa przez niezadowolonych wykonawców dróg. Możecie coś doradzić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dot.: Warszawa - jak ominąć korki?
Raszyn i Janki odradzam zdecydowanie, przebijanie się przed korki od tej strony, tuż w okolicach lotniska, w trakcie zbliżających się Euro będzie masakrą, tak samo jak w godzinach szczytu z Piaseczna, jak dla mnie dojazd z Błonia będzie najlepszym rozwiązaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, jak inne trasy (ja jedynie znam Wa-wę od strony Sochaczewa, Łomianek i Zakrętu (trasa na Lublin), ale zdecydowanie odradzam jeżdżenie przez Sochaczew i Błonie - może i Janki są zakorkowane, ale kilkakrotnie jadąc od Wyszogrodu pokonywałam trasę do Wawy przez Sochaczew i szczerze nie polecam. Ogrom tirów to raz, a po drugie korki też mogą być niesamowite. Napisz, jak zamierzasz dokładnie jechać i o której godzinie możesz być w okolicach Warszawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja codziennie robię trasę Janki - Warszawa i jakoś nie stoję w korkach.
Trasę Raszyn - Warszawa też robię i tam tym bardziej korków nie ma, koło której będziesz jechać? Z Błonia to dopiero możesz utknąć. Napisz koło której będziesz jechać :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Warszawa-nocleg
Szukam dość taniego i położonego w poblizu centrum lub koło dworca albo w jakims w miare strategicznym miejscu hostelu lub innego miejsca na nocleg na 1-2 noce w Warszawie. Może ktoś się orientuje w tym temacie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.