2014-10-14, 14:13
|
|
Raczkowanie
|
co zrobić z tą magisterką?
Cześć wszystkim.
Zaczęłam studia na II stopniu na kierunku Andragogika ze specjalnością doradztwo zawodowe.
Zostałam automatycznie przypisana na seminarium magisterskie do profesora, który nie jest związany z moją specjalizacją. Na seminarium do mojej spec. zabrakło miejsc i nie mogę się też przepisać.
Mam teraz problem z pracą magisterską, ponieważ muszę połączyć w niej doradztwo zawodowe jak również tematykę seminarium, czyli podmiotowość społeczną. Przedmiot i zakres seminarium obejmuje wybrane aktualne problemy partycypacji społeczno-kulturowej, edukacji i animacji oraz rewitalizacji kulturowo-społecznej w środowisku lokalnym, rolę edukacji w rozwoju społecznym. Nowe kategorie edukacyjne: potencjał społeczno-kulturowy, kapitał społeczny, kapitał ludzki, obywatelstwo, zaangażowanie społeczne, rozwój zrównoważony, dziedzictwo kulturalne i naturalne, rozwój lokalny, edukacja środowiskowa. Kultura, historia i tradycja jako środki wytwarzania aktywności, podmiotowości i tożsamości. "Mała ojczyzna" - siły społeczne i pasywność społeczna. Regionalizm i integracja europejska. Nowe podmioty edukacyjne: organizacje pozarządowe, samorząd lokalny, grupy i ruchy religijne, społeczność lokalna. Wsparcie społeczne i caritas...
Zastanawiam się już od kilku dni jak połączyć moją specjalizację z tematyką tego seminarium, ale nie mam pomysłów 
To też dla mnie nowy kierunek studiów, dopiero się z nim zaznajamiam, a już muszę wybrać temat pracy.
Może ktoś z Was ma jakikolwiek pomysł?
|
|
|