|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Empik - czy zwrócę przecenioną książkę?
Witam.
Wczoraj zakupiłam książkę i przy kasie okazało się, że jest na nią rabat 25%. Niestety, wyszło tak, że już taką w domu mam (to miał być prezent dla taty). Czy będę mogła ją zwrócić? Albo dokupić coś i pokryć różnicę w cenie? Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzeniona
|
Dot.: Empik - czy zwrócę przecenioną książkę?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Właśnie czytałam na paru stronach, ze Empik dał możliwość zwrotu do 60 dni... I wiadomo było tam napisane, że pewnie dużo ludzi będzie kupować, czytać, zwracać... Nie wiem, czy nadal obowiązuje to 60 dni...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja w empiku zwracałam, dostałam w prezencie taką, która już mam i nie było problemów. Także fakt, że była przeceniona nie powinien być problemem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzięki Kalini, brzmi pocieszająco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak w empiku ale w niektorych ksiegarniach jak najbardziej. Sama zwracalam.
Tez znam goscia, ktory czyta szybko. Kupuje, czyta i za kilka dni zwraca:/ Oczywiscie ksiazka musi wygladac tak jak przy zakupie. ps. Wlasnie TZ powiedzial, ze w empiku tez zwracal. Edytowane przez ellish Czas edycji: 2014-10-12 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myslę, że nie będzie problemu ze zwrotem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wredny kotecek
|
Zamawiając z emik.com dostajemy kartę zwrotu do wypełnienia, tak więc na pewno można zamawiając przez neta, nie wiem jak z zakupami stacjonarnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Wszystko, co się kupi przez internet (mowa o sklepach ofc) można zwrócić, reguluje to prawo konsumenckie mówiące o umowie zawieranej poza lokalem przedsiębiorcy. Nijak się to jednak nie ma do sklepów stacjonarnych, w których przyjęcie niewadliwego towaru zależy wyłącznie od dobrej woli sprzedającego. W Empiku swego czasu można było zwracać wszystko, co prowadziło do sporych nadużyć, jak wcześniej wspomniane czytanie książek, od tego roku Empik nie oddaje pieniędzy, tylko kwotę zwrotu nabija na kartę podarunkową.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.