Sklep ogrodniczy - prosze o pomoc - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-22, 11:50   #1
t_89
Zakorzenienie

Sklep ogrodniczy - prosze o pomoc

Chcemy zalozyc sklep ogrodniczy tzn sprzedawac opryski, nawozy, sprzet do ogorodw, srubki itp.
Moje pytanie moze ktos tutaj jest kto prowadzi taki sklep lub bedzie wiedzial jak nazywa sie kurs i gdzie mozna go odbyc zeby sprzedawac nawozy? nigdzie nie moge znalesc ( szczegolnie interesuje mnie woj. lubelskie lublin)

prosze o pomoc.
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 12:31   #2
przylaszczka50
BAN stały

Dot.: Sklep ogrodniczy - prosze o pomoc

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Chcemy zalozyc sklep ogrodniczy tzn sprzedawac opryski, nawozy, sprzet do ogorodw, srubki itp.
Moje pytanie moze ktos tutaj jest kto prowadzi taki sklep lub bedzie wiedzial jak nazywa sie kurs i gdzie mozna go odbyc zeby sprzedawac nawozy? nigdzie nie moge znalesc ( szczegolnie interesuje mnie woj. lubelskie lublin)

prosze o pomoc.
nie prowadzę takiego sklepu ale moi znajomi prowadzą.
trzeba mieć odpowiednie pomieszczenia dobrze zabezpieczone, na te środki i także na oddawane przez rolników opakowania zużyte, duży plac manewrowy na auta dostawcze , wózki widłowe na big bagi, palety , zadaszone wiaty. Ogólnie duży koszt przygotowania tego wszystkiego.

A kursy chemizacyjne to chyba robi się w Ośrodku Doradztwa Rolniczego. W lubelskiem jest ich kilka np. Sitno, Końskowola
Sam kurs ty raczej nie wystarczy , trzeba dysponować dużą wiedzą, moi znajomi są po dawnej Akademii Rolniczej i ciągle się dokształcają bo nowe środki ochrony roślin wchodzą lub znikają z rynku.
Klienci oczekują od sprzedawcy nie tylko obsługi ale i porady co do czego służy, czy można poszczególne środki mieszać itp.
Trzeba dysponować naprawdę dużą wiedzą na ten temat.
przylaszczka50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 15:26   #3
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przylaszczka50 Pokaż wiadomość
nie prowadzę takiego sklepu ale moi znajomi prowadzą.
trzeba mieć odpowiednie pomieszczenia dobrze zabezpieczone, na te środki i także na oddawane przez rolników opakowania zużyte, duży plac manewrowy na auta dostawcze , wózki widłowe na big bagi, palety , zadaszone wiaty. Ogólnie duży koszt przygotowania tego wszystkiego.

A kursy chemizacyjne to chyba robi się w Ośrodku Doradztwa Rolniczego. W lubelskiem jest ich kilka np. Sitno, Końskowola
Sam kurs ty raczej nie wystarczy , trzeba dysponować dużą wiedzą, moi znajomi są po dawnej Akademii Rolniczej i ciągle się dokształcają bo nowe środki ochrony roślin wchodzą lub znikają z rynku.
Klienci oczekują od sprzedawcy nie tylko obsługi ale i porady co do czego służy, czy można poszczególne środki mieszać itp.
Trzeba dysponować naprawdę dużą wiedzą na ten temat.
Ja wiem, ale ja mam zamiar otworzyc sklep nie typowo z opryskami, ale taki ze srubkami, lopatkami, szlaufami, linami ittp narzedziami do ogorodu, trawa, ziemia do kwiatkow, nawozami do kwiatkow, a opryski to tak dodatkow. Mam lokal na wlasnosc tylko wymaga remontu drobnego .
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 21:06   #4
przylaszczka50
BAN stały

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Ja wiem, ale ja mam zamiar otworzyc sklep nie typowo z opryskami, ale taki ze srubkami, lopatkami, szlaufami, linami ittp narzedziami do ogorodu, trawa, ziemia do kwiatkow, nawozami do kwiatkow, a opryski to tak dodatkow. Mam lokal na wlasnosc tylko wymaga remontu drobnego .
Zabrzmi to pewnie złośliwie lecz może zapamiętasz i kiedyś się przyda.

Powinnaś sporo czasu poświęcić na naukę poprawnego nazewnictwa towarów , które masz zamiar sprzedawać.
Bo może zdjęcie twoich etykiet z nazwami towarów wylądować w "Teleexpresie"
"Śrubki'' mają swoje nazwy, nie ma czegoś takiego jak "szlauf".
Jeśli już masz zamiar tak nazywać "wąż ogrodniczy" to jedynie "szlauch".
przylaszczka50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości