![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Po jakim czasie pójść do łóżka..?
Witam, nie będę się zbyt dużo rozpisywać. Otóż mam do Was kochane kobietki następujące pytanie- po jakim czasie zdecydowałyście się na seks ze swoimi nowymi facetami? Czy ma to dla Was duże znaczenie, wolicie poczekać czy raczej jest to totalnie spontaniczne? Ja spotykam się około miesiąca z pewnym facetem, jednak nie czuję się jeszcze gotowa na to, chociaż w najbliższym czasie może być do tego okazja, to wolę jeszcze trochę poczekać. Dodam, że oczywiście dziewicą nie jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Po jakim czasie pójść do łóżka..?
Cóż, u mnie to wyszło bardzo szybko, ale też naturalnie, tak samo z siebie. Po 2 dniach znajomości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
U mnie też spontanicznie po kilku dniach ale zależy od ludzi... wydaje mi się że to dobrze, jeśli obie osoby tego chcą nie ma w tym nic złego (sprawdzisz czy Ci z nim dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja zrobiłam raz ogromną głupotę i poszłam na trzeciej randce z facetem do łóżka.
Niby nic złego się nie stało, przecież jestem dorosła, miałam ochotę, facet super przystojny, miły wszystko ładnie pięknie. Ale dostałam po wszystkim niezłą nauczkę. Facet po kilku spotkaniach totalnie się ulotnił, odezwał się kilka miesięcy później i w ogóle to wszystko zaczęło mi nieźle śmierdzieć. Poszukiwałam o nim jakiś informacji i tak co chwilę pojawiało się coś nowego, ja to wszystko zebrałam do kupy no i dotarłam w końcu do wszystkiego. Okazało się że facet miał sporo więcej lat niż mi mówił że ma, zmienił sobie imię, nazwisko i okazało się że urodził się nawet na innym kontynencie. Pewnie miał o wiele więcej za uszami ale do tego już nie uda mi się dotrzeć. Nie ma sensu pakować się komuś od razu do łóżka. Jak facetowi zależy, to nie będzie próbował zaciągnąć się do łóżka na pierwszej randce. A nawet jeżeli chodzi tylko o seks, to i tak warto znać chociaż podstawowe informacje o człowieku przed którym rozkłada się nogi i naraża na ewentualną ciążę. Ja już nigdy w życiu nie zrobię takiej głupoty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Z moim obecnym chłopakiem poszłam do łózka miesiąc po rozpoczęciu związku. I szczerze to żałuje że tak szybko... co prawda jesteśmy razem ponad rok ale jak chłopak za szybko dostaje to co chce to z czasem przestaje się starać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
A mnie dziwi to podejście, że to tylko facetowi może zależeć na seksie i może go "dostać " jak jakaś nagrodę, a jego brak będzie karą czy testem. Jeśli ludziom na sobie zależy to seks nic nie zmieni. A jeśli ktoś ma sobie odpuścić po "dostaniu" seksu to odpuści sobie Zarówno jak dostanie go po roku, po dwóch czy pięciu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Jesu jak ja nie lubie stwierdzenia, ze facet dostal. A kobieta nie dostaje tylko sie bidna ofiarowuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Odpowiedni czas na seks to ten, kiedy czujesz, że chcesz. Obojętnie, czy minęła godzina od poznania, czy czternaście randek bez dotykania się, czy siedem lat związku.
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Nie ma czegoś takiego, jak "on dostał". Kobieta tez może to "dostać", chociaz okreslenie jest wyjątkowo nietrafione. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Buc
|
dobry czas to ten kiedy wiesz, ze chcesz. i tyle.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Przecież facet któremu zależy nie stara się tylko o seks, stara się o nasze uczucia, zaufanie, chce nas sobą zainteresować swoją osobowością, nie stara się tylko o nas ale też dla nas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
To zależy jakie masz podejście. U mnie stało się to po 4 miesiącach, związek trwa już 4,5 roku i wydaje mi się, że stało się to za wcześnie.
Zrób to, co czujesz droga Autorko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sex = sex a nie sex + kwiaty sraty = sex. Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2014-10-10 o 20:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja nie rozumiem Ciebie szczerze mówiąc ,facet nie miał starać się o seks a może o związek i dziewczynę no nie ? Bo chyba bez zaangażowania obu stron dana relacja nie przetrwa. A jak po współżyciu naglę wszystko zaczęło mu zwisać to raczej facet ma coś z deklem a nie Autorka. ![]() A co do tego czy kobieta dalej facetowi z wielkiej łaski to już kwestia dyskusyjna dla Ciebie seks może być (byle czym ) ale nie dla każdego wartość zbliżenia jest równa zero. Skoro dziewczyna się zamartwia tym jak facet się teraz zachowuje to widocznie ubolewa że przespała się właśnie z nim. Ja bym raczej nie powiedziała że mu dała ,ale mu się oddała . ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Ja poszłam po 14 dniach, 2 godzinach, 16 minutach i 28 sekundach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
[1=54ce3fbc88f185a30110098 9ca5a9ee48614e14d_61d6310 24e2fc;48481340]A ja nie rozumiem Ciebie szczerze mówiąc ,facet nie miał starać się o seks a może o związek i dziewczynę no nie ? Bo chyba bez zaangażowania obu stron dana relacja nie przetrwa. A jak po współżyciu naglę wszystko zaczęło mu zwisać to raczej facet ma coś z deklem a nie Autorka.
![]() A co do tego czy kobieta dalej facetowi z wielkiej łaski to już kwestia dyskusyjna dla Ciebie seks może być (byle czym ) ale nie dla każdego wartość zbliżenia jest równa zero. Skoro dziewczyna się zamartwia tym jak facet się teraz zachowuje to widocznie ubolewa że przespała się właśnie z nim. Ja bym raczej nie powiedziała że mu dała ,ale mu się oddała . ![]() Nie o to mi chodziło i kompletnie nie zrozumiałaś intencji mojego postu ![]() Chodzi o to, że np. u mnie sex NIE JEST NAGRODA, a większość kobiet traktuje to jako kartę przetargową aby mieć z niego korzyści. Jedną jedyną korzyścią jaką mogą i powinny dostawać z seksu jest również ochota faceta na niego... Jeśli ona jest dla mnie MIŁA i kochana to ja też dla niej jestem taki sam = jest wzajemność. Co innego jak kobieta "oddaje się" pierwszemu lepszemu dresowi czy jakiemuś cwaniaczkowi to wtedy zrozumiały jest bulwers... Ja nie wymagam więcej od swojej NIŻ SAM JEJ DAJĘ i ona ma tak samo. Ta zasada sprawia, że seks u nas jest naturalną koleją rzeczy potrzeby i bliskości i jednocześnie nie jest kartą przetargową do roszczeń i spełnienia zachcianek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie o tym piszę. Potem okazuje się, że trzeba faceta szukać... Ewentualnie posiada on już 7 - oro dzieci z różnymi kobietami i na dobrą sprawę nawet alimentów człowiek nie dostanie, bo chłopa nie będzie po prostu stać. O czasie spędzonym z dzieckiem też można zapomnieć. Tak, wiem, że "normalni" partnerzy też mogą odwalać szopki, bo człowieka nigdy nie można poznać do końca. Jednak przy trochę dłuższej znajomości, opierającej się nie tylko na seksie, posiadamy jakieś informacje i wiemy, gdzie ewentualnego pana szukać. Oczywiście, piszę to jako kobieta, która (teraz już) poważnie podchodzi do seksu i relacji wokół niego. Na pewno inaczej do tego podchodzą ludzie stawiający głównie na przyjemność i z postawą "raz się żyje". Pamiętajmy, że prezerwatywy nie chronią w 100 % przed chorobami i ciążą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
ReklaMO(D)żerca.
|
jakieś badania potwierdzające tę tezę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
plum plum
|
moim zdaniem należy iść do łóżka z facetem, wtedy, gdy się czuje, że ma się na to ochotę i że nie skończy się to przykro.
Ja jestem ze szkoły, która woli zaczekać, ale nie dlatego, że seks to karta przetargowa, tylko dlatego, że chcę daną osobę poznać i mieć pewność, że po wszystkim będzie dalej miło.
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może to źle zabrzmiało, że "szybko dostaje" ale coś w tym jest. No i nie zapominajmy, że w razie ciąży facet szybciej da nogę, dziewczyna częściej zostaje z dzieckiem. co do tematu wątku , z obecnym meżem poszłam do łożka po pól roku znajomości, w 2 poprzednich związkach po ok. 2 miesiącach - zdecydowanie za wcześnie Edytowane przez kasiapyra Czas edycji: 2014-10-11 o 12:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Mnie też ciągnie do seksu, ale mimo to wolę poczekać. Po prostu wiem, że w pierwszych miesiącach znajomości nagle może wyjść na wierzch coś, co podziała na mnie jak kubeł zimnej wody
![]() Najszybciej poszłam do łóżka po 1,5 roku znajomości. Nie mówię, że tak właśnie powinno być, ale uważam, że chociaż te kilka miesięcy warto poczekać, by lepiej poznać drugą osobę. Nigdy nie żałowałam tego, że czekałam. Nigdy też nie żałowałam tego, że nie przespałam się z kimś - bo zawsze wynikało to z tej przyczyny, że mężczyzna okazał się jednak nie taki, jaki na początku znajomości wydawał się być. Nigdy też nie żałowałam, że poszłam z kimś do łóżka. Poza tym lubię czuć się pewnie i bezpiecznie przy tej drugiej osobie. Podczas seksu lubię się całkowicie otworzyć i pozbyć zahamowań - a do tego muszę partnerowi mocno ufać. Lubię też czuć, że jestem dla niego kimś naprawdę bliskim, ważnym i wyjątkowym. Dlatego mi nie wystarcza kilka tygodni, bo tego wszystkiego w kilka tygodni stworzyć się nie da. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
ReklaMO(D)żerca.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
astro-loszka
|
Kiedy? Wtedy, gdy oboje maja na to dziką ochotę. Tyle w temacie.
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- O, ja też ![]() ![]()
![]() |
#30 | ||
Konto usunięte
|
Wtedy, kiedy się ma ochotę.
Ja poszłam po mniej więcej godzinie. Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.