|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jaki wybrać klej w sztyfcie?
Zdarza mi się robić różne rzeczy z papieru. Zazwyczaj używam kleju introligatorskiego [popularny Magic, tylko kupowany w ilościach niemal hurtowych, bo zwykłe tubki to za mało
![]() Może korzystałyście z jakiś dobrych klejów w sztyfcie, które możecie polecić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki wybrać klej w sztyfcie?
Ja tam nie mam problemu z klejami w sztyfcie. Biorę najtańszy i klei
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Robię głównie ręcznie notesy i czasem je ozdabiam również papierem, wycinankami itd.. Chciałabym też mieć mozliwość klejenia papieru do tektury introligatorskiej czymś 'normalnym'. Klej introligatorski świetnie sprawdza się przy tkaninach, ale ponieważ ma dużą ilość wody w sobie długo schnie i w wypadku papieru zawsze boję się, ze wyjdą mi 'fale Dunaju', mimo że staram się wygładzać papier i przeciwdziałać temu.
Z czasów mojej szkoły pamiętam, że te kleje, które miałam lubiły się odklejać, słabo trzymały. Stąd pytanie ![]() ![]() Słyszałam, że są kleje o jakiejś żelowej formule. Może miał ktoś do czynienia z takowymi? Bardzo się różnią od normalnych? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Miałam kiedyś jakiś taki żelowy klej w sztyfcie, ale nie podobał mi się. Kleił się do okropnie palców, ciągnął się, ale słabo trzymał :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.