![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Jakie kosmetyki z Niemiec?
Hej
![]() Moja koleżanka wyjechała do Niemiec i niedługo wraca. ![]() Obiecała mi, że kupi dla mnie jakieś kosmetyki, które w Niemczech będą dostępne, a w Polsce będzie ciężko je spotkać. Mam jej wysłać sms-a co dokładnie mnie interesuje. firma, nazwa i odcień ![]() Tylko, że nie za bardzo orientuje się co w Niemczech można ciekawego spotkać ![]() Jeżeli, któraś z was wie jakie firmy tam występują to bardzo proszę o podanie nazwy firmy i najlepiej strony internetowej abym nic nie pomyliła ![]() PS> W Niemczech kolekcje Essence idą tak jak w Polsce czy tam już można spotkać nowszą? Z góry dziękuje;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
in love with life
|
Dot.: Jakie kosmetyki z Niemiec?
Jesli to ma byc cos z drogerii to wybierz cos z DM. Maja tam niedostepne u nas marki Alverde, P2, Ebelin, Balea.
Szczegoly na stronie DM Alverde: http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/s.../alverde_home/ P2: http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/s...epage/p2_home/ reszte juz chyba znajdziesz bez problemu, bo to ta sama strona ![]()
Edytowane przez MdM Czas edycji: 2011-08-17 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Podobno jeszcze Balea jest ok, ale to kosmetyki pielęgnacyjne.
I jeszcze z Catrice polecam nową limitkę, która na razie w Polsce jest niedostępna i nie wiadomo czy w ogóle będzie (pewnie nie :P). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja polecam firmę Zoeva, ma bogatą kolorówkę - na prawdę jest w czym wybierać
![]() ![]()
03.01.2013 10:19 - Oliver
![]() 51cm, 3.9kg ![]() Insanity - in progress |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
może te filmiki Ci pomogą?
http://www.youtube.com/watch?v=dhG95GgmHSM - pielęgnacja http://www.youtube.com/watch?v=h-zEDj9np3c - kolorówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Essence w Niemczech zawsze jest do przodu, bo to niemiecka marka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
tak, Papagena od dłuższego leży w koszyczkach wyprzedażowych, w tej chwili dołączyła do niej limitka Out of Space (przynajmniej w Ihr Platz), w szafach wystawiona jest Modern Muse (jak dla mnie - najlepsza z wymienionych).
http://www.catrice.eu/limited-edition/modern-muse.html Jeśli koleżanka zostaje dłużej, to we wrześniu wychodzą Natventurista, I love i Urban Messages od Essence. W tej chwili wyprzedawane są Whoom! boooom!!! i You rock! (choć na pewno nie wszędzie, bo to dość stara limitka), a w szafach stoi właśnie 50's Girls Reloaded (niemiecka strona firmy: http://www.essence.eu/de/home.html ) Ze swojej strony mogłabym polecić przede wszystkim kosmetyki Kiko Milano (niestety są dostępne nie w każdym mieście) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Maybelline Jade (w szafie Maybelline) i Misslyn (Douglas)chyba nie ma w pl. Przynajmniej tak mi się wydaje
![]() A tak pozatym to pół drogerii Dm nie ma w pl, większość to pielęgnacja i tańsza kolorówka ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Kosmetyki z Niemiec
Cześć dziewczyny!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki z Niemiec
p2 jest w dm, ale tego drugiego nigdy tam nie widziałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Tak, p2 jest w dm. Jest sporo marek naturalnych, które niektórzy lubią a w Polsce pewnie ciężko dostać. W reformhaus na przykład, w dm i rossmanie też. Duży wybór farb naturalnych. Co do innych rzeczy, to ciężko ci coś taniego doradzić, nie wiedząc, co to miałoby być, przypuszczam, że dobrych wacików szukała nie będziesz.
Edytowane przez OlaM Czas edycji: 2013-11-23 o 18:47 Powód: Przywrócenie treści usuniętej wiadomości |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
MUA tutaj jest dostępne tylko i wyłącznie w sklepach internetowych, one są stacjonarnie jedynie w UK
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez katharsis Czas edycji: 2013-11-18 o 12:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Jestes bardzo pomocna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Też polecam drogerię Muller, wg mnie jest najlepsza i ma dobre jakościowo kosmetyki nieznanych firm w dobrej cenie.
Z p2 polecam lakiery, ja mam teraz taki granatowy z letniej kolekcji i wystarczy tylko 1 warstwa, a jakość jest bardzo dobra, tzn. porównywalna/lepsza od Wibo. Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2013-11-18 o 22:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Również polecam lakiery z p2, mam już 5 dzień pomalowane paznokcie i nawet nie muszę ich poprawiać ! Szczególnie te piaskowe są fajne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
A czy znajdę z P2 dobry podkład o jasnym, żółtym odcieniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Są cztery kolory, zazwyczaj drugi i czwarty kolor ma żółty odcień, ale jeżeli jesteś naprawdę bardzo blada to dla siebie z ich szafy nic nie znajdziesz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
P2 jest w DM jak ktoś wcześniej napisał,polecam lakiery do paznokci.Kosztują euro ileś,także nie dużo a są bardzo dobre.Pomadek niestety nie polecam,pomimo ładnych odcieni.Wydaje mi się,że w DM Astor jest jakiś tańszy.Bo pamiętam,że kupiłam tusz za 4 euro,a w Polsce kosztuje on ponad 30zł.Catrice i essence wychodzi cenowo tak samo hmmm.Warto też zwrócić uwagę na markę Balea(ale to już pielęgnacja).Jeżeli chciałabyś spróbować fajnego szamponu i odzywki do włosów-polecam czarną serię z olejkami.Koszt-trochę ponad euro za każdy z kosmetyków.Wiem!Mam jeszcze z p2 wypiekany róż do policzków-nawet spoko.I kredki automatyczne do oczu i ust-polacam.Teraz żałuję,że nie wzięłam więcej do ust
![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Mam nadzieje, ze uda mi sie przywieźć jak najwiecej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To źle słyszałaś, nie jest prawdą to że mają same różowe, gamy kolorystyczne są takie same jak wszędzie, oliwkowe, żółte, różowe, beżowe, neutralne czy nawet i mocno brzoskwiniowe. Pokuszę się nawet o stwierdzenie, że rozpiętość kolorystyczna jest zdecydowanie większa niż w PL. Zależy też w jaką półkę celujesz i na jakich markach Ci zależy, jeżeli chodzi o drogeryjne to najjaśniejsze podkłady (neutralne, beżowe oraz różowe) ma Alverde i faktycznie, te podkłady bardzo Ci polecam, bo mają niesamowite właściwości pielęgnacyjne i działają jak dobry krem pielęgnujący, ale jednocześnie są podkładami od lekkich po mocno kryjące, ale sama już musisz się określić jaka konsystencja i działanie będzie Ci odpowiadało ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Ja się zakochałam w Averde. Najpierw poprosiłam koleżankę, która mieszka w Niemczech o całe pudło kosmetyków. Najpierw zrobiłam sobie listę siedząc przy stronie internetowej dm i na spokojnie sobie wybrałam. Później miałam wielką niespodziankę na wakacjach w Rumunii gdzie jak się okazało sa drogerie dm i gdzie dostałam kilka super kosmetyków niedostępnych już w Niemczech jak na przykład sypki puderek, olejek porzeczkowy czy emulsję do mycia twarzy z nagietkiem. A pózniej gdy byłam w Dreźnie dokupiłam jeszcze parę rzeczy, a także dwie rzeczy z p2. Koleżankę z Niemiec również poprosiłam o p2 ale szczerze przyznam, nie powaliły mnie te kosmetyki. Może te które kupiłam są jakieś takie ale dla mnie wyglądają jak zabawki dla dorastających dziewczynek a nie kosmetyki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
i takie http://www.dm.de/de_homepage/p2_home...luminator.html i takie http://www.dm.de/de_homepage/p2_home...lip_serum.html i jeszcze parę innych i jakieś takie śmieszne są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.