WSZiA Opole. OPINIE - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-15, 20:52   #1
czarna drukarka
Raczkowanie

Question

problem ze studiami - wyzsza szkola zarzadzania i administracji w opolu - opinie.

witam drogie Wizazanki ;-*
(...)
chcialabym isc na studia dzienne na kierunku administracja. kierunek wybralam juz na poczatku liceum i bardzo chcialabym sie tam dostac. w ostatecznosci pojde na zaoczne no ale.. znalazlam taka uczelnie jak: wyższa szkoła zarządzania i administracji w opolu i zastanawiam sie nad jej wyborem. rekrutacja jest prawie do konca wrzesnia wiec zdazylabym sie zapisac. i ku mojej radosci jest rowniez mozliwosc studiowania dziennego i to za niewielka cene miesiecznie koszt wynosi niecale 200zl i tutaj moje zdziwienie i podejrzliwosc. dlaczego tak malo? czy wiecie cos moze o tej uczelni i zechcecie mi pomoc? bardzo prosilabym o opinie wizazanek ktore tam studiuja czy polecacie i dlaczego? co z jego renoma? co myslicie o moich planach? czy bedzie mozliwosc uzyskania magistra na tej uczelni?
bardzo prosze o wszystkie Wasze rady bo naprawde nie mam sie kogo poradzic za wszystkie wypowiedzi bardzo dziekuje pozdrawiam W

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2014-10-24 o 22:05 Powód: przywrócenie treści
czarna drukarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-15, 21:43   #2
Agnieszq
Raczkowanie

Dot.: problem ze studiami - wyzsza szkola zarzadzania i administracji w opolu - opini

No wiec tak, ja w tym roku obroniłam licencjat na kierunku zarządzanie na tej uczelni. Bałam się na początku czy dam sobie rade i nie ukrywam że pierwsze dwa semestry były dla mnie dość ciężkie, dużo nauki, ale później zrobiło się luźniej. (W tych semestrach cześć studentów rezygnuje). Wykładowców mamy w większości z Uniwersytetu Opolskiego, ale tez i z Wrocławia więc uważam że studia są na równym poziomie co publiczne uczelnie. Moją promotorką była właśnie dr. z UO. Hmm.. dlaczego mało się płaci ?. Przede wszystkim jest to uczelnia nie publiczna czyli z założenia nastawiona na zysk, a nie na renomę chociaż ja uważam że nie odbiega dalece od innych uczelni w Opolu. Stąd niższe opłaty. Ja z perspektywy tych 3 lat jestem bardzo zadowolona. Zdarzały się owszem zajęcia nudne i nieciekawe, ale i dużo było również takich które do dziś pamiętam. Co do samej nauki powiem tak, jeśli komuś zależy to da sobie rade i wyciągnie wiele z tych studiów, ale niema możliwości ukończenia tej uczelni bez jakiegokolwiek zaangażowania. Zdarzało się, że zarywałam noce do nauki ale to był mój świadomy wybór i jestem teraz z tego dumna. Obroniona praca wynagradza cały trud włożony w naukę. Osobiście polecam
Agnieszq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-16, 14:48   #3
czarna drukarka
Raczkowanie

Dot.: problem ze studiami - wyzsza szkola zarzadzania i administracji w opolu - opini

Agnieszq serdecznie Ci dziekuje za odpowiedz! ;* to bardzo wazne ze piszesz z persepktywy uczeszczania do tej szkoly czyli Twoim zdaniem ta uczelnia jest na rowni z innymi szkolami w oplu? i mimo iz jest to szkola prywatna nie ma zadnychtaryf ulgowych ani tzw latwiejszego zdawania? czy sa jakies wymogi aby dostac sie na studia dzienne? i czy moge zrobic tam studia magisterskie z administracji? bo na tryb magistrski na rekrutacji nie znalazlam administaracji czy moglabys mi odpowiedziec na te pytania? bede mega mega mega wdzieczna! ;*

Edytowane przez czarna drukarka
Czas edycji: 2011-07-16 o 14:58
Stary 2011-07-17, 10:22   #4
devilqueen90
Raczkowanie

A więc mam paru znajomych studiujących tam dziennie i zaocznie, również mój brat i brat mojego chlopaka zrobili tam licencjat i zawsze slyszalam jedną opinie: szkoła beznadziejna, płacisz, to zdajesz, wylatują osoby, które juz na prawde nie chodzą na zajęcia, a tak to wszyscy zdają. Obaj przenieśli się po licencjacie na UO na magisterke i powiedzieli, że od razu widać różnice. Jak narazie to nikt sobie tej szkoły nie chwalił, chyba że zależy komuś jednynie na w sumie ostatencznie bezwartościowym świstku. Tyle z mojej strony
devilqueen90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 19:47   #5
czarna drukarka
Raczkowanie

devilqueen90 Tobie rowniez dziekuje za odpowiedz ;*
jednak jak juz napisalam nie zdalam mautry a wyniki poprawek beda dopiero na poczaktku wrzesnia;( wiec watpie na jakies wolne miejsce na panstwoej uczelni chociaz i tak bede jeszcze probowala, zostalo mi jedynie uczeszczanie do szkoly prywatnej i jesli nie bedzie innego wyjsc niestety ale bede musiala tam pojsc chociaz nie uwazam tego wcale za jakis zly wybor. duzo znam osob ktore ida na prywatne uczelnie z wlasnego wyboru. a praca albo bedzie albo nie i nie zawsze decyduje o tym uczelnia. znam duzooo ludzi ktorzy ukonczyli uczelnie panstwowe i to bardzo ciezkie kierunki i niestety pracy tez znalezc nie moga takze wybor i podzial szkol nie jest w tym najistotniejsze.
prosze o wiecej informacji jesli ktoras z Was takie posiada;*
Stary 2011-07-19, 17:53   #6
Agnieszq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez devilqueen90 Pokaż wiadomość
A więc mam paru znajomych studiujących tam dziennie i zaocznie, również mój brat i brat mojego chlopaka zrobili tam licencjat i zawsze slyszalam jedną opinie: szkoła beznadziejna, płacisz, to zdajesz, wylatują osoby, które juz na prawde nie chodzą na zajęcia, a tak to wszyscy zdają. Obaj przenieśli się po licencjacie na UO na magisterke i powiedzieli, że od razu widać różnice. Jak narazie to nikt sobie tej szkoły nie chwalił, chyba że zależy komuś jednynie na w sumie ostatencznie bezwartościowym świstku. Tyle z mojej strony
Jak widać ja sobie chwale, szkoła udostępnia wiedzę, a co każdy student z tego wyniesie to jego indywidualna sprawa. I nie uważam by był to bezwartościowy świstek. Sama jestem świadoma ile pracy i czasu musiałam włoży by go zdobyć i takim stwierdzeniem czuje się obrażona.

Na pierwszym semestrze moja grupa liczyła sobie 65 osób po drugim zmniejszyła się do 30 bo większość nie dała sobie rady na matematyce i mikroekonomii w przypadku kierunku zarządzanie, więc skąd to stwierdzenie że jak się ma kasę to się zdaje. Znajomi płacili z góry za semestr a i tak to nic nie dało. Z logicznego punktu widzenia uczelnia też przeciez nie moze sobie pozwolić na kształcenie zupełnych tępaków, i przepuszczanie kogo popadnie, poziom szkoły spadał by do zera, a przy tym stracili by studentów.
Stary 2011-07-19, 18:09   #7
czarna drukarka
Raczkowanie

niestety zgadzam sie po czesci z Agnieszq. uwazam ze jest tak jak mowi. zauwazylam ze jesli ktos mowi ze uczeszcza na prywatna uczelnie sie postrzegany jako glab ;| tylko nie wiem dlaczego jest takie przeswiadczenie. dlatego ze nie dostal sie na dzienne panstwowe? moze nie mail tyle szczescia lub nie chcial?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-20, 20:00   #8
devilqueen90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnieszq Pokaż wiadomość
Jak widać ja sobie chwale, szkoła udostępnia wiedzę, a co każdy student z tego wyniesie to jego indywidualna sprawa. I nie uważam by był to bezwartościowy świstek. Sama jestem świadoma ile pracy i czasu musiałam włoży by go zdobyć i takim stwierdzeniem czuje się obrażona.

Na pierwszym semestrze moja grupa liczyła sobie 65 osób po drugim zmniejszyła się do 30 bo większość nie dała sobie rady na matematyce i mikroekonomii w przypadku kierunku zarządzanie, więc skąd to stwierdzenie że jak się ma kasę to się zdaje. Znajomi płacili z góry za semestr a i tak to nic nie dało. Z logicznego punktu widzenia uczelnia też przeciez nie moze sobie pozwolić na kształcenie zupełnych tępaków, i przepuszczanie kogo popadnie, poziom szkoły spadał by do zera, a przy tym stracili by studentów.
Ja mówie tylko to co słyszałam (od dosyć dużej liczy osób), jak już mówiłam, nie wiem tego z własnego doświadczenia. O ten bezwartościwy świstek to nie chodziło mi tu strikte o tą uczelnie tylko, że ogólnie w tym kraju (gdzie powoli chyba prawie wszyscy będą studiować) posiadanie magistra praktycznie o niczym nie świadczy, a szkoda;/. Wiem, że ostatecznie każdy wyniesie z tych studiow tyle ile sam będzie chciał, jednak itak najwięcej nauczy nas praca, szkolenia itp. (praktyka).
Co do autorki, myślę, że akurat w Opolu nie powinnaś mieć bardzo dużych problemów na dostanie się w kolejnych terminach, u mnie byly wolne miesca do konca:P Jednak chyba z tym zarządzaniem może być krucho, bo to dysyc popularny kierunkek;/
Ach znowu się rozpisałam ;D
devilqueen90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 17:28   #9
Agnieszq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez devilqueen90 Pokaż wiadomość
O ten bezwartościwy świstek to nie chodziło mi tu strikte o tą uczelnie tylko, że ogólnie w tym kraju (gdzie powoli chyba prawie wszyscy będą studiować) posiadanie magistra praktycznie o niczym nie świadczy, a szkoda;/.
Tu niestety masz racje :/
Stary 2014-07-08, 22:23   #10
Qoosmo
Przyczajenie

WSZiA Opole. OPINIE

Hej wybiera się ktoś może w tym roku na studia do WSZIA w Opolu? dokładnie chodzi mi o Administracje
Qoosmo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-18, 18:42   #11
Melonkowa
Raczkowanie

WSZiA Opole. Co sądzicie?

Hej Wizażanki Studiowała któraś z Was na wszia? Dokładnie chodzi mi o administrację . Jakie są wasze doświadczenia związane z tą uczelnią? Jest ciężko? Jeżeli to pomoże to powiem, że jestem osobą, która jeżeli chce to potrafi się szybko i skutecznie uczyć. Jestem również uparta i dążę do celu.

Jeżeli był już wątek dot.wszia to przepraszam bardzo ale nie znalazłam.

Dziękuję za każdą odpowiedź
Melonkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-19, 20:52   #12
Melonkowa
Raczkowanie

Dot.: WSZiA Opole. Co sądzicie?

Uuuu chyba nikt mi nie odpowie Szkoda....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Melonkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 10:33   #13
chinskizwiad
Przyczajenie

Zarządzanie WSZiA w Opolu 2014

Czy jest tu jakaś Wizazanka , która zaczęła studia I stopnia na kierunku zarządzanie na WSZiA w Opolu ?
chinskizwiad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości