|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() problem ze studiami - wyzsza szkola zarzadzania i administracji w opolu - opinie.
witam drogie Wizazanki ;-*
(...) chcialabym isc na studia dzienne na kierunku administracja. kierunek wybralam juz na poczatku liceum i bardzo chcialabym sie tam dostac. w ostatecznosci pojde na zaoczne no ale.. znalazlam taka uczelnie jak: wyższa szkoła zarządzania i administracji w opolu i zastanawiam sie nad jej wyborem. rekrutacja jest prawie do konca wrzesnia wiec zdazylabym sie zapisac. i ku mojej radosci jest rowniez mozliwosc studiowania dziennego i to za niewielka cene miesiecznie koszt wynosi niecale 200zl i tutaj moje zdziwienie i podejrzliwosc. dlaczego tak malo? czy wiecie cos moze o tej uczelni i zechcecie mi pomoc? bardzo prosilabym o opinie wizazanek ktore tam studiuja czy polecacie i dlaczego? co z jego renoma? co myslicie o moich planach? czy bedzie mozliwosc uzyskania magistra na tej uczelni? bardzo prosze o wszystkie Wasze rady bo naprawde nie mam sie kogo poradzic ![]() ![]() ![]() Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2014-10-24 o 22:05 Powód: przywrócenie treści |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: problem ze studiami - wyzsza szkola zarzadzania i administracji w opolu - opini
No wiec tak, ja w tym roku obroniłam licencjat na kierunku zarządzanie na tej uczelni. Bałam się na początku czy dam sobie rade i nie ukrywam że pierwsze dwa semestry były dla mnie dość ciężkie, dużo nauki, ale później zrobiło się luźniej. (W tych semestrach cześć studentów rezygnuje). Wykładowców mamy w większości z Uniwersytetu Opolskiego, ale tez i z Wrocławia więc uważam że studia są na równym poziomie co publiczne uczelnie. Moją promotorką była właśnie dr. z UO. Hmm.. dlaczego mało się płaci ?. Przede wszystkim jest to uczelnia nie publiczna czyli z założenia nastawiona na zysk, a nie na renomę chociaż ja uważam że nie odbiega dalece od innych uczelni w Opolu. Stąd niższe opłaty. Ja z perspektywy tych 3 lat jestem bardzo zadowolona. Zdarzały się owszem zajęcia nudne i nieciekawe, ale i dużo było również takich które do dziś pamiętam. Co do samej nauki powiem tak, jeśli komuś zależy to da sobie rade i wyciągnie wiele z tych studiów, ale niema możliwości ukończenia tej uczelni bez jakiegokolwiek zaangażowania. Zdarzało się, że zarywałam noce do nauki ale to był mój świadomy wybór i jestem teraz z tego dumna. Obroniona praca wynagradza cały trud włożony w naukę. Osobiście polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: problem ze studiami - wyzsza szkola zarzadzania i administracji w opolu - opini
Agnieszq serdecznie Ci dziekuje za odpowiedz! ;* to bardzo wazne ze piszesz z persepktywy uczeszczania do tej szkoly
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czarna drukarka Czas edycji: 2011-07-16 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A więc mam paru znajomych studiujących tam dziennie i zaocznie, również mój brat i brat mojego chlopaka zrobili tam licencjat i zawsze slyszalam jedną opinie: szkoła beznadziejna, płacisz, to zdajesz, wylatują osoby, które juz na prawde nie chodzą na zajęcia, a tak to wszyscy zdają. Obaj przenieśli się po licencjacie na UO na magisterke i powiedzieli, że od razu widać różnice. Jak narazie to nikt sobie tej szkoły nie chwalił, chyba że zależy komuś jednynie na w sumie ostatencznie bezwartościowym świstku. Tyle z mojej strony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
devilqueen90 Tobie rowniez dziekuje za odpowiedz ;*
jednak jak juz napisalam nie zdalam mautry a wyniki poprawek beda dopiero na poczaktku wrzesnia;( wiec watpie na jakies wolne miejsce na panstwoej uczelni chociaz i tak bede jeszcze probowala, zostalo mi jedynie uczeszczanie do szkoly prywatnej i jesli nie bedzie innego wyjsc niestety ale bede musiala tam pojsc chociaz nie uwazam tego wcale za jakis zly wybor. duzo znam osob ktore ida na prywatne uczelnie z wlasnego wyboru. a praca albo bedzie albo nie i nie zawsze decyduje o tym uczelnia. znam duzooo ludzi ktorzy ukonczyli uczelnie panstwowe i to bardzo ciezkie kierunki i niestety pracy tez znalezc nie moga takze wybor i podzial szkol nie jest w tym najistotniejsze. prosze o wiecej informacji jesli ktoras z Was takie posiada;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pierwszym semestrze moja grupa liczyła sobie 65 osób po drugim zmniejszyła się do 30 bo większość nie dała sobie rady na matematyce i mikroekonomii w przypadku kierunku zarządzanie, więc skąd to stwierdzenie że jak się ma kasę to się zdaje. Znajomi płacili z góry za semestr a i tak to nic nie dało. Z logicznego punktu widzenia uczelnia też przeciez nie moze sobie pozwolić na kształcenie zupełnych tępaków, i przepuszczanie kogo popadnie, poziom szkoły spadał by do zera, a przy tym stracili by studentów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
niestety zgadzam sie po czesci z Agnieszq. uwazam ze jest tak jak mowi. zauwazylam ze jesli ktos mowi ze uczeszcza na prywatna uczelnie sie postrzegany jako glab ;| tylko nie wiem dlaczego jest takie przeswiadczenie. dlatego ze nie dostal sie na dzienne panstwowe? moze nie mail tyle szczescia lub nie chcial?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do autorki, myślę, że akurat w Opolu nie powinnaś mieć bardzo dużych problemów na dostanie się w kolejnych terminach, u mnie byly wolne miesca do konca:P Jednak chyba z tym zarządzaniem może być krucho, bo to dysyc popularny kierunkek;/ Ach znowu się rozpisałam ;D ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
WSZiA Opole. OPINIE
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
WSZiA Opole. Co sądzicie?
Hej Wizażanki
![]() ![]() Jeżeli był już wątek dot.wszia to przepraszam bardzo ale nie znalazłam. Dziękuję za każdą odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dot.: WSZiA Opole. Co sądzicie?
Uuuu chyba nikt mi nie odpowie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Zarządzanie WSZiA w Opolu 2014
Czy jest tu jakaś Wizazanka , która zaczęła studia I stopnia na kierunku zarządzanie na WSZiA w Opolu ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.