Trądzik i naczynka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-21, 20:15   #1
201702090901
Konto usunięte

Trądzik i naczynka

Mam cerę trądzikową i naczynkową. Trądzik miałam od kiedy skończyłam 13 lub 14 lat. Naczynka pojawiły się 2 lata temu. Byłam i jestem tym załamana, ponieważ mam dopiero 18lat i już naczynka popękane. Trądzik mam na twarzy i nie kiedy na plecach, a naczynka popękane na twarzy okolice nosa,policzków i na nogach Płykałam tableki Belissę na naczynka(2 opakowania), maseczki różne i płykałam rutinoskorbin. I nie wiele to pomogło. Dużo o naczynkach czytałam i wiem, że one same nie znikną. Co polecacie ?

Edytowane przez 201702090901
Czas edycji: 2012-04-22 o 17:33
201702090901 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-22, 12:53   #2
SdC
Zakorzenienie

Dot.: Trądzik i naczynka

Doustne kuracje zazwyczaj dają efekt po minimum 3 miesiącach stosowania .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-22, 13:12   #3
DevilsTears
Przyczajenie

wybierz się koniecznie do dermatologa.

trądzik + pękające naczyńka mogą oznaczać trądzik różowaty, który koniecznie trzeba leczyć!
DevilsTears jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-22, 17:31   #4
201702090901
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DevilsTears Pokaż wiadomość
wybierz się koniecznie do dermatologa.

trądzik + pękające naczyńka mogą oznaczać trądzik różowaty, który koniecznie trzeba leczyć!
Byłam i nie mam trądziku różowatego

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Doustne kuracje zazwyczaj dają efekt po minimum 3 miesiącach stosowania .
Belissę zażyłam z dwa opakowania to prawie półtora roku i rutinoscorbin rok

Edytowane przez 201702090901
Czas edycji: 2012-04-22 o 17:32
Stary 2012-04-24, 10:52   #5
Pannamonia
Raczkowanie

Niestety nie poradzisz nic na to, że masz taki typ cery Nie ma kuracji, która raz na zawsze pozbawi Cię problemu. Wypadałoby zacząć od kosmetyków i leków wzmacniających naczynka i stosować regularnie. Od czasu do czasu wziąć multiwitaminkę - tabletkę lub soczek. Można też co jakiś czas łyknąć serię tabletek z diosminą - powinny pomóc nie tylko na naczynka, ale i na nogi, jeśli masz problemy z ich ciężkością, lub bóle łydek.

Niestety, jeśli już pojawiły ci się znamiona naczynkowe (naczyniaczki) jedyna terapia to ich usunięcie.

Troszkę o profilaktyce cery naczynkowej i zabiegach laserowych jest tu: http://dermedicus.pl/blog/index.php/...anie-naczynek/
Pannamonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-25, 12:41   #6
201702090901
Konto usunięte

Unhappy Dot.: Trądzik i naczynka

Cytat:
Napisane przez Pannamonia Pokaż wiadomość
Niestety nie poradzisz nic na to, że masz taki typ cery Nie ma kuracji, która raz na zawsze pozbawi Cię problemu. Wypadałoby zacząć od kosmetyków i leków wzmacniających naczynka i stosować regularnie. Od czasu do czasu wziąć multiwitaminkę - tabletkę lub soczek. Można też co jakiś czas łyknąć serię tabletek z diosminą - powinny pomóc nie tylko na naczynka, ale i na nogi, jeśli masz problemy z ich ciężkością, lub bóle łydek.

Niestety, jeśli już pojawiły ci się znamiona naczynkowe (naczyniaczki) jedyna terapia to ich usunięcie.

Troszkę o profilaktyce cery naczynkowej i zabiegach laserowych jest tu: http://dermedicus.pl/blog/index.php/...anie-naczynek/
Nie mam bólów łydek i ciężkości też raczej nie.
Stary 2012-04-25, 15:06   #7
Naajt
Raczkowanie

Dlaczego rutinoscorbin ( i syntetyczne witaminy ) nie pomagają :

Zainwestuj w czerwoną glinkę i tabletki z naturalną acerolą np.

Mike Skinner "The streets" <3
Naajt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 19:01   #8
Paatusiaa
Przyczajenie

GG do Paatusiaa

Witam,
nie wiem czy w dobry wątek, ale mam pytanie do kogos kto ma jakies pojęcie o zabiegach zamykania naczynek. Udałam się do jednego z lubelskich gabinetow kosmetycznych na rozmowe w sprawie zamkniecia naczynek na policzku. To jakis nowy salon nie znalazlam zadnych opinii na jego temat. Pani poleciła mi promocję, na karnet na 10 zabiegów.. ? czy AZ 10 zabiegow jest potrzebne? nie znalazlam jeszce takiej wypowiedzi zeby ktos pisal o takiiej ilosci, czy to zalezy od 'starosci' tych naczynek czy to po prostu naciaganie zeby wykupic wieksza ilosc zabiegow ;o?
Paatusiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-25, 19:53   #9
Maciekk12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pannamonia Pokaż wiadomość

Proszę Cię nie polecaj kobiecie tabletek lub soczków z "ala" witaminami i minerałami Owszem takiej wiedzy jak Ty z zakresu dermatologi pewnie nie mam ale jeśli chodzi o witaminy i minerały to to co sprzedają w tabletkach musujących lub w soczku to nawet koło witamin nie leżało.
Już lepiej sobie kupić witaminy + minerały olimpa za 14zł i brać 1x tab.rano do śniadania - kompleks witamin łatwo wchłaniających się i tyle. Nigdy nie daj się nabrać na soczki z witaminami lub musujące tabletki bo to naprawdę szajs. No chyba , że sok własnej roboty ale watpię by Ci się chciało to robić i w większej ilości.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Co do zabiegu na usunięcie naczynek widocznych już to moja siostra miała takie pająki na polikach popękane. Były bardzo widoczne ( ma ona bladą karnację ) i rozległe. Usunęła je u znajomej za grosze i do dziś nic nie wyszło nowego. Nie wiem dokładnie na czym zabieg polega ale serio miała je b.widoczne i przez 3 lata już jej nic nie wychodzi. Więc nie wiem każda osoba mówi , że jak naczynka pękają , wychodzą na wierzch to " CERA NACZYNKOWA " to jak mi wytłumaczycie jej rozległe naczynka a aktualnie zero problemów ?
Maciekk12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-26, 14:01   #10
201702090901
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Naajt Pokaż wiadomość
Dlaczego rutinoscorbin ( i syntetyczne witaminy ) nie pomagają :

Zainwestuj w czerwoną glinkę i tabletki z naturalną acerolą np.
Rutinoscorbin wzmacnia naczynka. Glinkę czerwoną próbowałam nic nie dało.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Maciekk12 Pokaż wiadomość
Proszę Cię nie polecaj kobiecie tabletek lub soczków z "ala" witaminami i minerałami Owszem takiej wiedzy jak Ty z zakresu dermatologi pewnie nie mam ale jeśli chodzi o witaminy i minerały to to co sprzedają w tabletkach musujących lub w soczku to nawet koło witamin nie leżało.
Już lepiej sobie kupić witaminy + minerały olimpa za 14zł i brać 1x tab.rano do śniadania - kompleks witamin łatwo wchłaniających się i tyle. Nigdy nie daj się nabrać na soczki z witaminami lub musujące tabletki bo to naprawdę szajs. No chyba , że sok własnej roboty ale watpię by Ci się chciało to robić i w większej ilości.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Co do zabiegu na usunięcie naczynek widocznych już to moja siostra miała takie pająki na polikach popękane. Były bardzo widoczne ( ma ona bladą karnację ) i rozległe. Usunęła je u znajomej za grosze i do dziś nic nie wyszło nowego. Nie wiem dokładnie na czym zabieg polega ale serio miała je b.widoczne i przez 3 lata już jej nic nie wychodzi. Więc nie wiem każda osoba mówi , że jak naczynka pękają , wychodzą na wierzch to " CERA NACZYNKOWA " to jak mi wytłumaczycie jej rozległe naczynka a aktualnie zero problemów ?
Nie używam tabletek musujących Co do soku to bardzo dobry jest z firmy Dr.Witt. Oczywiście, że najlepszy sok to ten, który sami zrobimy to bez porównania, ale nawet nie o czas chodzi, ale o pieniądze. W programie "Wiem co jem" był odcinek, żeby zrobić sok 1l potrzeba 16 pomarańczy, to już wolę je zjeść, niż na sok A na co jest ten Olimp ? Weszłam na stronę apteki i tego jest pełno. A jeżeli chodzi o zabieg to drogi jest
Stary 2012-04-30, 17:03   #11
trafficjam
Raczkowanie

jeśli masz fundusze, to warto może skorzystać z lasera lub światła IPL. po kilku zabiegach efekt powinien być zadowalający. jednak minusem jest to, że nie utrzyma się na zawsze, co jakiś czas (pół roku) należy ponawiać zabieg, żeby naczynka nie wróciły.
trafficjam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 17:07   #12
rysa na szkle
Raczkowanie

też borykam się z tym problemem... masakra.. używałam mnóstwo kosmetyków, ale o tak problem nie zniknął w 100%
rysa na szkle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 19:28   #13
Paatusiaa
Przyczajenie

GG do Paatusiaa

Co do mojego wczesniejszego pytania o zabieg....
udałam sie do dermatologa , po 2 dnich Pani zaprosila mnie na refunowany zabieg, nie wiem czym , jakas taką igiełka mała , troche poszczypalo.. no ale nie za 400 zł .. w razie jakby cos nie zniknelo to 2 wizayta.. a nie 10 jak w tej fspaniauej ofercie w salonie kosmetycznym.
Paatusiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 07:36   #14
agucha87
Przyczajenie

A znacie te kosmetyki do cery naczynkowej? Czy któraś z was ich używała? Cena całkiem niezła, nie wiem jak skuteczność? Zaznaczam, że mam dość drobne pajączki na twarzy i nie chciałabym od razu korzystać z inwazyjnych zabiegów. Może takie kremy dadzą radę?
agucha87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości