|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Trądzik i naczynka
Mam cerę trądzikową i naczynkową. Trądzik miałam od kiedy skończyłam 13 lub 14 lat. Naczynka pojawiły się 2 lata temu. Byłam i jestem tym załamana, ponieważ mam dopiero 18lat i już naczynka popękane. Trądzik mam na twarzy i nie kiedy na plecach, a naczynka popękane na twarzy okolice nosa,policzków i na nogach
![]() ![]() Edytowane przez 201702090901 Czas edycji: 2012-04-22 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik i naczynka
Doustne kuracje zazwyczaj dają efekt po minimum 3 miesiącach stosowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
wybierz się koniecznie do dermatologa.
trądzik + pękające naczyńka mogą oznaczać trądzik różowaty, który koniecznie trzeba leczyć! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Belissę zażyłam z dwa opakowania to prawie półtora roku i rutinoscorbin rok Edytowane przez 201702090901 Czas edycji: 2012-04-22 o 17:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Niestety nie poradzisz nic na to, że masz taki typ cery
![]() Niestety, jeśli już pojawiły ci się znamiona naczynkowe (naczyniaczki) jedyna terapia to ich usunięcie. Troszkę o profilaktyce cery naczynkowej i zabiegach laserowych jest tu: http://dermedicus.pl/blog/index.php/...anie-naczynek/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dlaczego rutinoscorbin ( i syntetyczne witaminy ) nie pomagają :
Zainwestuj w czerwoną glinkę i tabletki z naturalną acerolą np.
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam,
nie wiem czy w dobry wątek, ale mam pytanie do kogos kto ma jakies pojęcie o zabiegach zamykania naczynek. Udałam się do jednego z lubelskich gabinetow kosmetycznych na rozmowe w sprawie zamkniecia naczynek na policzku. To jakis nowy salon nie znalazlam zadnych opinii na jego temat. Pani poleciła mi promocję, na karnet na 10 zabiegów.. ? czy AZ 10 zabiegow jest potrzebne? nie znalazlam jeszce takiej wypowiedzi zeby ktos pisal o takiiej ilosci, czy to zalezy od 'starosci' tych naczynek czy to po prostu naciaganie zeby wykupic wieksza ilosc zabiegow ;o? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Proszę Cię nie polecaj kobiecie tabletek lub soczków z "ala" witaminami i minerałami ![]() Już lepiej sobie kupić witaminy + minerały olimpa za 14zł i brać 1x tab.rano do śniadania - kompleks witamin łatwo wchłaniających się i tyle. Nigdy nie daj się nabrać na soczki z witaminami lub musujące tabletki bo to naprawdę szajs. No chyba , że sok własnej roboty ale watpię by Ci się chciało to robić i w większej ilości. ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Co do zabiegu na usunięcie naczynek widocznych już to moja siostra miała takie pająki na polikach popękane. Były bardzo widoczne ( ma ona bladą karnację ) i rozległe. Usunęła je u znajomej za grosze i do dziś nic nie wyszło nowego. Nie wiem dokładnie na czym zabieg polega ale serio miała je b.widoczne i przez 3 lata już jej nic nie wychodzi. Więc nie wiem każda osoba mówi , że jak naczynka pękają , wychodzą na wierzch to " CERA NACZYNKOWA " to jak mi wytłumaczycie jej rozległe naczynka a aktualnie zero problemów ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
jeśli masz fundusze, to warto może skorzystać z lasera lub światła IPL. po kilku zabiegach efekt powinien być zadowalający. jednak minusem jest to, że nie utrzyma się na zawsze, co jakiś czas (pół roku) należy ponawiać zabieg, żeby naczynka nie wróciły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
też borykam się z tym problemem... masakra.. używałam mnóstwo kosmetyków, ale o tak problem nie zniknął w 100%
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Co do mojego wczesniejszego pytania o zabieg....
udałam sie do dermatologa , po 2 dnich Pani zaprosila mnie na refunowany zabieg, nie wiem czym , jakas taką igiełka mała , troche poszczypalo.. no ale nie za 400 zł .. w razie jakby cos nie zniknelo to 2 wizayta.. a nie 10 jak w tej fspaniauej ofercie w salonie kosmetycznym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
A znacie te kosmetyki do cery naczynkowej? Czy któraś z was ich używała? Cena całkiem niezła, nie wiem jak skuteczność? Zaznaczam, że mam dość drobne pajączki na twarzy i nie chciałabym od razu korzystać z inwazyjnych zabiegów. Może takie kremy dadzą radę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.