|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
czarne punkciki w mieszkach wlosowych po goleniu
witam, jestem facetem i mam taki problem (dla mnie to problem). Po każdym goleniu twarzy są widoczne czarne punkciki, są to włosy których się nie da zgolić gdyż siedzą sobie tak jakby pod skórą i nie da się ich dosięgnąc maszynką do golenia. Moje pytanie brzmi co zrobić żeby nawet ich nie było widać? Chcę mieć naprawdę gładką buzię bez niczego widocznego. Laser odpada bo zbyt kosztownym. Zarost mam bujny i twardy oraz szybko odrasta i nie wiem czy np plastry z woskiem dadzą radę. Proszę o pomoc
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-12-14 o 12:14 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: czarne punkciki w mieszkach wlosowych po goleniu
Spróbuj peelingu do twarzy, żeby zetrzeć naskórek tak 2 razy w tyg.np. ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...cy.html&next=1 -do kupienia w rossmannie. Poszukaj czegoś odpowiedniego to swojego typu skóry (sucha, mieszana,tłusta wrażliwa) na kwc i nawilżaj produktami np. z mocznikiem czyli urea , dzięki temu włoski po jakimś czasie powinny przebić się przez skórę bo będzie cieńsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dokładnie, myślę że peeling powinien poradzić sobie choć trochę z tym problemem... ja najbardziej lubię peelingi do twarzy bielendy, można znaleźć tam coś do każdego rodzaju cery, albo perfecta, ale tam próbowałam tylko 1, więc ciężko stwierdzić czy są skuteczne
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się że nic nie poradzisz ,jak sam napisałeś zarost masz ciemny i twardy więc odrost też taki będzie .Nie martw się lekki zarost jest sexi!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
peeling bielendy warto, poniewaz jest dość skuteczny, usuwa suche skorki i po dluzszym stosowaniu przebarwienia sa duzo jasniejsze, ja ma problem z wrastajacymi wloskami na brwiach, ale po tym peelingu jest duzo latwiej sie do nich dostac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
tez mysle że raczej nie ma sposobu na widoczne włoski chyba że się zdecydujesz na depilacje tak jak pisałeś ale nie wiem czy nawet kosmetyczki bawią się w takie coś, w końcu to twardy włos i musi by dłuższy aby go wosk chwycił
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
pilling nie pomaga, no chyba, ze trzeba go np rok uzywac, nie polecam nikomu stosowania pillingu jesli chce sie byc gladszym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.