|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
przystojny = zarozumiały?
Chciałam się zapytać o wasze doświadczenia z facetami.
Jak uważacie, bądź jak odbieracie facetów przystojnych i pewnych siebie. Czy z waszego doświadczenia takie typy są zarozumiałe/mają jakieś chore wartości? Z własnego doświadczenia widzę, że pewność siebie zwykle idzie w parze z czymś co jest nie tak, mają luźne podejście do dziewczyn, są nieodpowiedzialni, nie traktują poważnie życia, itd. Więc jakoś automatycznie wszystkie ciacha omijam z daleka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: przystojny = zarozumiały?
Szczerze mówiąc, to mam podobne odczucia, ale napewno są wyjątki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Rowniez mam takie odczucia i doświadczenie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Pewność siebie to dobra cecha o ile ma zdrowe granice i występuje do spółki z byciem dobrym, posiadaniem wartości (innych, niż "kasa, kasa i uroda"). Gorzej jeżeli pewność siebie to u kogoś zadufanie w sobie i bezczelność, postrzeganie ludzi jako pionków w grze. Nigdy wielkiego powodzenia nie miałam, ale jeżeli już trafił się taki podręcznikowo przystojny, to niestety źle się to kończyło, w tym jeden mega mnie skrzywdził. Więc również mam troszkę uraz (żeby nie było, TŻ uważam za bardzo przystojnego, ale nie podręcznikowo).
![]()
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2019-06-30 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Znam przystojnych, pewnych siebie facetów, którzy wcale nie są zarozumiali. Na pewno tez nie lecą na kase i urodę. Na pewno nie jest ich dużo, ale sama znam kilku więc to raczej nie takie bardzo wyjatkowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Nie zauważyłam takiej zależności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
to chyba ten niski troll, co zawsze (od chinosów)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
a uważasz, że ładna kobieta = głupia kobieta?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pani Mizantrop
|
Nie lubie takiego generalizowania, znam duzo naprawde bardzo atrakcyjnych osob, zarowno kobiet i mezczyzn i wszyscy to naprawde przemili ludzie, pomocni, weseli, nie zadzieraja nosa.
Za to znane mi zarozumiale osoby jakos szczegolnie uroda nie grzesza.
![]() |
#11 |
BAN stały
|
przecież sama dokonałaś generalizowania
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
No dobra, dziewczyny, ale jaki to jest "przystojny facet"?
Jest w ogóle jakiś uniwersalny typ, który wszystkim się podoba? Wiem, że tworzy się na przykład jakieś rankingi, że są niby uwielbiani przez kobiety aktorzy itd... Ale mnie spora część z nich nie bierze w ogóle. ![]() Nie przepadam natomiast ani za ludźmi zarozumiałymi, ani za takimi z totalnym brakiem poczucia własnej wartości. Ten drugi typ jest nawet jeszcze gorszy od zarozumialca... Najlepiej gdzieś po środku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Wygląd ma wpływ na poczucie własnej wartości. A poczucie własnej wartości odbija się na zachowaniu. Aczkolwiek wysoka samoocena u mężczyzn niekoniecznie idzie w parze z urodą - jest wielu, którzy urodą nie grzeszą, a i tak mają o sobie wysokie mniemanie. U kobiet wygląda to zupełnie inaczej, wiele nawet pięknych kobiet ma kompleksy i zaniżoną samoocenę. To kwestia wychowania i wieków patriarchatu, stereotypów, które ciągle jeszcze funkcjonują. W skrócie: uważam, że przystojny facet będzie zarozumiały z o wiele większym prawdopodobieństwiem, niż ładna kobieta.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tacy faceci są często aroganccy, zresztą kobiety też; to są ludzie, którzy poza czubkiem własnego nosa nie widzą zbyt wiele ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lwia paszcza Czas edycji: 2019-07-09 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Gdy ex zmienił swój styl ubierania i dla moich koleżanek stał się przystojny to zaczął być okropnym człowiekiem. Nie wiem skąd to wynika... chyba każdy facet to narcyz XD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Nie zauwazylam takiej zaleznosci i uwazam ja za szkodliwy stereotyp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.