Suknie z rękawami - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-28, 12:52   #1
tyene
Zakorzenienie

Suknie z rękawami

Szukam sukni dość zabudowanych, z długimi albo krótkimi rękawami. Większość sukni to nadal suknie strapless albo na ramiączkach (krótszych lub grubszych), więc postanowiłam założyć osobny temat.
Stary 2014-10-28, 14:15   #2
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Suknie z rękawami

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Szukam sukni dość zabudowanych, z długimi albo krótkimi rękawami. Większość sukni to nadal suknie strapless albo na ramiączkach (krótszych lub grubszych), więc postanowiłam założyć osobny temat.
A jaki typ rękawów Ci się najbardziej podoba?

Z tego, co widuję w kolekcjach - większość sukien, które wyglądają na modele z długimi rękawami, to jednak suknie gorsetowe, a rękawki są bolerkiem. Na pierwszy rzut oka ciężko ocenić, czy coś jest bolerkiem, czy stanowi całość z sukienką.

Tutaj jest ogromna baza: Klik

Z charakterystycznych modeli:
Anna Kara - Dava, Almond, Lilly, Noemi, Laura + kilka modeli z najnowszej kolekcji
Atelier Juda - Pietkiewicz - kilka ciekawych sukien z koronkowymi rekawkami
Viola Piekut - kilka modeli, najciekawsza wydaje mi się Mabel
Sposa di Gio - tiulowe, delikatne
Papilio z 2014 i 2015 - bardzo ciekawa kolekcja
Gala - kilka ciekawych modeli z 2015 roku
inspirowane izraelskimi projektantkami - widziałam zapowiedź w kolekcji Afrodyty, Adrii z Wawy.
Podejrzewam, że każda większa marka ma coś z rękawami w ofercie

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-28, 15:47   #3
tyene
Zakorzenienie

Chodzi mi o suknię taką jak w załączniku, czyli rękawy będące częścią sukni. Bez przezroczystości i efektu koronkowego bolerka. Pewnie skończy się na szyciu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukniaślubnaksiężnejmarii.jpg (11,4 KB, 94 załadowań)
Stary 2014-10-28, 15:54   #4
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
Chodzi mi o suknię taką jak w załączniku, czyli rękawy będące częścią sukni. Bez przezroczystości i efektu koronkowego bolerka. Pewnie skończy się na szyciu.
Miałam taką suknię - bez koronek, efektu bolerka, zabudowaną pod szyją, z długimi rękawami z tego samego materiału co suknia - ale z dekoltem na plecach. Konkretnie model Papilio 1415 Donatella, obadaj sobie
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-28, 17:01   #5
gabriell1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
Miałam taką suknię - bez koronek, efektu bolerka, zabudowaną pod szyją, z długimi rękawami z tego samego materiału co suknia - ale z dekoltem na plecach. Konkretnie model Papilio 1415 Donatella, obadaj sobie
śliczna suknia
gabriell1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-28, 18:42   #6
tyene
Zakorzenienie

Bardzo ładnia suknia, ale ja szukam czegoś b. zakrytego, tak, żebym mogła założyć normalny biustonosz. Ta suknia jest dość blisko mojego ideału.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (76,2 KB, 127 załadowań)
Stary 2014-10-28, 19:02   #7
gabriell1982
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo ładnia suknia, ale ja szukam czegoś b. zakrytego, tak, żebym mogła założyć normalny biustonosz. Ta suknia jest dość blisko mojego ideału.
dla mnie ładna i tylko ładna, nie ma efektu "wow"; do tego niezbyt podoba mi się tkanina, z której wykonano górę sukni, nie pasuje wg mnie do dołu i daje efekt spódnicy z bluzką.., nie sukni..

Edytowane przez gabriell1982
Czas edycji: 2014-10-28 o 19:05

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 19:38   #8
tyene
Zakorzenienie

Ja bym chciała właśnie gładką, z dość ciężkiego, matowego materiału, ale bez różnej góry i dołu. Prostą, bez koronek, ewentualnie koronka przy zakończeniu rękawów. A wow mam zrobić ja, nie suknia.
Stary 2014-10-28, 19:52   #9
gabriell1982
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym chciała właśnie gładką, z dość ciężkiego, matowego materiału, ale bez różnej góry i dołu. Prostą, bez koronek, ewentualnie koronka przy zakończeniu rękawów. A wow mam zrobić ja, nie suknia.
myślę, że bez problemu znajdziesz taką suknię; ja nie jestem fanką takich ciężkich tkanin i wykonanych z nich gładkich sukien, bo bardzo przytłaczają, przynajmniej mnie (bardzo szczupła i dość wysoka); ale to kwestia figury, wagi itd.; gładkie suknie podobają mi się, ale jak są wykonane z lżejszych, delikatniejszych tkanin; kwestia gustu
Stary 2014-10-28, 19:56   #10
tyene
Zakorzenienie

Ja nie jestem ani szczupła, ani wysoka, wprost przeciwnie, także niespecjalnie co ma mnie przytłoczyć. Ogólnie efekt, jaki chcę osiągnąć jest dość poważny, królewski, kościelny, nie delikatny, zwiewny i dziewczęcy. Podoba mi się element koronek i nie wykluczam tego, ale bardzo podoba mi się właśnie efekt sztywnej, cięższej spódnicy.
Stary 2014-10-28, 20:14   #11
gabriell1982
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie jestem ani szczupła, ani wysoka, wprost przeciwnie, także niespecjalnie co ma mnie przytłoczyć. Ogólnie efekt, jaki chcę osiągnąć jest dość poważny, królewski, kościelny, nie delikatny, zwiewny i dziewczęcy. Podoba mi się element koronek i nie wykluczam tego, ale bardzo podoba mi się właśnie efekt sztywnej, cięższej spódnicy.
myślę, że znajdziesz taką gładką, "cięższą" suknię; chyba pronovias miał takie modele, ale nie wskażę Ci nic dokładnie, bo nie brałam pod uwagę takiej sukni i niespecjalne zwracałam na nie uwagę; jeśli chodzi o "królewski" efekt to bardziej osiągniesz takowy wybierając suknię z koronką moim zdaniem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 21:14   #12
sQuaara
Zakorzenienie

Rosa Clara ma takie modele
o tu dwa:
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,19596.html
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,19633.html

choc pierwsza cena jaka mi przyszla do glowy to 10tysi :P
zwiewne lekkie rosy sa za 6-7tysiecy, gdzie normalnie 3-5.. ale nie wiem jak normalnie kosztuja takie duże spódnice ob nigdy takiej nie mierzyłam...

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez gabriell1982 Pokaż wiadomość
dla mnie ładna i tylko ładna, nie ma efektu "wow"; do tego niezbyt podoba mi się tkanina, z której wykonano górę sukni, nie pasuje wg mnie do dołu i daje efekt spódnicy z bluzką.., nie sukni..
dla mnie problemem troche jest to ze wg mnie (pewnie dlatego ze góra błyszczy) góra i dół są w innych odcieniach O_o
góra ma spoko tkanine wg mnie(serio mysle ze to swiecidełka jakies mleczne), ale gryzie mnie roznica kolorów + lekko odsłoniete ramiona. Gora wyglada sweterkowato (o jak taki sweterek) a ramiona gole do sweterka mi nie pasuja...

ale podałam tez 2 inne suknie, ktore chyba autorce przypasuja

a mozna wiedziec dlaczego dlugi rekaw? baronowe suknie (bo dla mnie krolewskie to faktycznie koronka..ciezka ale koronka) są dostepne i sa piekne ale bez rekawów..
Stary 2014-10-28, 21:44   #13
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się, że efekt wow powinna robić panna młoda w sukni Jest wiele modeli, które wyglądają obłędnie na żywej kobiecie, a w katalogu - przyzwoicie, bez zachwytu. Dużo też robi osobowość panny młodej
Koronki nie pasują każdemu, są osoby, którym o wiele lepiej do twarzy w eleganckiej, gładkiej tkaninie.

Suknie w Twoim stylu ma Jesus Peiro i Rosa Clara (klik,klik, klik)

Z polskich producentów - Gala Kalista lub Kesja, Irmina.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4038-jp-270x337.jpg (10,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Jesus-Peiro-2010-style-165.jpg (18,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg JP-3052.jpg (32,3 KB, 39 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-28, 22:32   #14
tyene
Zakorzenienie

Długi rękaw albo 3/4 najbardziej mi się podoba, krótki - zależy od sukienki. Nie poszłabym do kościoła w sukience strapless, także na własny ślub. Dodatkowo mam duży i ciężki biust i cenię sobie komfort i wolałabym nosić normalny biustonosz podczas ślubu. Letnie sukienki noszę bez biustonosza w ogóle, ale szczerze mówiąc jakoś nie widzę cięższego materiału długiej sukni na nagim biuście. Generalnie nie lubię też swoich ramion szczególnie i w ogóle uważam, że rękawy są ładne.
Stary 2014-10-30, 17:56   #15
cherry_flamme
Zakorzenienie

I tak nie kupisz w ciemno i przymiarki Cię nie ominą, więc sama się przekonasz, ale jesteś pewna, że to ma być ''ciężka'' suknia? Skoro nie jesteś b. wysoka i b. szczupła, to będziesz wyglądać przysadzicie, jak taka matrona

Takie ''królewskie'' suknie wyglądają dobrze, jak są z lżejszego materiału i mają trochę prześwitów. Zobacz sobie suknię żony Wesołowskiego http://e5.pudelek.pl/e2849693796af28...b1cee8b7098e82 Dziewczyna jest wysoka i szczupła, do tego transparentna góra a i tak jest trochę ciężko. Gdybyś jeszcze zabudowała górę, to miałoby się wrażenie, że sama suknia waży z 50kg...

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

https://www.youtube.com/watch?v=t7VIUPh3xFw

A suknia w takim stylu? Nie wygląda cieżko, ale materiał nie jest zwiewny i można mieć stanik Ta z teledysku jest z Madonny.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-31, 17:33   #16
tyene
Zakorzenienie

Jestem przysadzista, więc we wszystkim wyglądam przysadziście :P, ale całe życie chodzę w sukienkach i wiem, co pasuje do mojej figury. Kluczem są proporcje. I poprzez ciężka nie miałam na myśli dosłownie sukni ważącej 50 kg, ale miałam na myśli nie z muślinu i nie zwiewnej. Właśnie taki materiał miałam na myśli. Generalnie nie lubię przezroczystości i wiem, jaki efekt chcę osiągnąć. Chcę iść w styl, w którym czuję się dobrze i który noszę codziennie, ale w ślubnym wydaniu. Odrobiny koronki też nie odrzucę ani nawet koronkowej sukni, jeżeli zobaczę coś, co mi się podoba. Ale chcę mieć welon-mantylę i nie przesadzić z bogactwem sukni. Ale prawie na pewno suknię będę szyła, więc zobaczymy.

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości