|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Suknie z rękawami
Szukam sukni dość zabudowanych, z długimi albo krótkimi rękawami. Większość sukni to nadal suknie strapless albo na ramiączkach (krótszych lub grubszych), więc postanowiłam założyć osobny temat.
![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknie z rękawami
Cytat:
Z tego, co widuję w kolekcjach - większość sukien, które wyglądają na modele z długimi rękawami, to jednak suknie gorsetowe, a rękawki są bolerkiem. Na pierwszy rzut oka ciężko ocenić, czy coś jest bolerkiem, czy stanowi całość z sukienką. Tutaj jest ogromna baza: Klik Z charakterystycznych modeli: Anna Kara - Dava, Almond, Lilly, Noemi, Laura + kilka modeli z najnowszej kolekcji Atelier Juda - Pietkiewicz - kilka ciekawych sukien z koronkowymi rekawkami Viola Piekut - kilka modeli, najciekawsza wydaje mi się Mabel Sposa di Gio - tiulowe, delikatne Papilio z 2014 i 2015 - bardzo ciekawa kolekcja Gala - kilka ciekawych modeli z 2015 roku inspirowane izraelskimi projektantkami - widziałam zapowiedź w kolekcji Afrodyty, Adrii z Wawy. Podejrzewam, że każda większa marka ma coś z rękawami w ofercie ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Chodzi mi o suknię taką jak w załączniku, czyli rękawy będące częścią sukni. Bez przezroczystości i efektu koronkowego bolerka. Pewnie skończy się na szyciu.
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładnia suknia, ale ja szukam czegoś b. zakrytego, tak, żebym mogła założyć normalny biustonosz. Ta suknia jest dość blisko mojego ideału.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
dla mnie ładna i tylko ładna, nie ma efektu "wow"; do tego niezbyt podoba mi się tkanina, z której wykonano górę sukni, nie pasuje wg mnie do dołu i daje efekt spódnicy z bluzką.., nie sukni..
Edytowane przez gabriell1982 Czas edycji: 2014-10-28 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała właśnie gładką, z dość ciężkiego, matowego materiału, ale bez różnej góry i dołu. Prostą, bez koronek, ewentualnie koronka przy zakończeniu rękawów. A wow mam zrobić ja, nie suknia.
![]()
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja nie jestem ani szczupła, ani wysoka, wprost przeciwnie, także niespecjalnie co ma mnie przytłoczyć. Ogólnie efekt, jaki chcę osiągnąć jest dość poważny, królewski, kościelny, nie delikatny, zwiewny i dziewczęcy. Podoba mi się element koronek i nie wykluczam tego, ale bardzo podoba mi się właśnie efekt sztywnej, cięższej spódnicy.
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Rosa Clara ma takie modele
![]() o tu dwa: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,19596.html http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,19633.html ![]() zwiewne lekkie rosy sa za 6-7tysiecy, gdzie normalnie 3-5.. ale nie wiem jak normalnie kosztuja takie duże spódnice ob nigdy takiej nie mierzyłam... ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
góra ma spoko tkanine wg mnie(serio mysle ze to swiecidełka jakies mleczne), ale gryzie mnie roznica kolorów + lekko odsłoniete ramiona. Gora wyglada sweterkowato (o jak taki sweterek) a ramiona gole do sweterka mi nie pasuja... ale podałam tez 2 inne suknie, ktore chyba autorce przypasuja ![]() a mozna wiedziec dlaczego dlugi rekaw? baronowe suknie (bo dla mnie krolewskie to faktycznie koronka..ciezka ale koronka) są dostepne i sa piekne ale bez rekawów.. ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Koronki nie pasują każdemu, są osoby, którym o wiele lepiej do twarzy w eleganckiej, gładkiej tkaninie. Suknie w Twoim stylu ma Jesus Peiro i Rosa Clara (klik,klik, klik) Z polskich producentów - Gala Kalista lub Kesja, Irmina.
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Długi rękaw albo 3/4 najbardziej mi się podoba, krótki - zależy od sukienki. Nie poszłabym do kościoła w sukience strapless, także na własny ślub. Dodatkowo mam duży i ciężki biust i cenię sobie komfort i wolałabym nosić normalny biustonosz podczas ślubu. Letnie sukienki noszę bez biustonosza w ogóle, ale szczerze mówiąc jakoś nie widzę cięższego materiału długiej sukni na nagim biuście.
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
I tak nie kupisz w ciemno i przymiarki Cię nie ominą, więc sama się przekonasz, ale jesteś pewna, że to ma być ''ciężka'' suknia? Skoro nie jesteś b. wysoka i b. szczupła, to będziesz wyglądać przysadzicie, jak taka matrona
![]() Takie ''królewskie'' suknie wyglądają dobrze, jak są z lżejszego materiału i mają trochę prześwitów. Zobacz sobie suknię żony Wesołowskiego http://e5.pudelek.pl/e2849693796af28...b1cee8b7098e82 Dziewczyna jest wysoka i szczupła, do tego transparentna góra a i tak jest trochę ciężko. Gdybyś jeszcze zabudowała górę, to miałoby się wrażenie, że sama suknia waży z 50kg... ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- https://www.youtube.com/watch?v=t7VIUPh3xFw A suknia w takim stylu? Nie wygląda cieżko, ale materiał nie jest zwiewny i można mieć stanik ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Jestem przysadzista, więc we wszystkim wyglądam przysadziście :P, ale całe życie chodzę w sukienkach i wiem, co pasuje do mojej figury. Kluczem są proporcje. I poprzez ciężka nie miałam na myśli dosłownie sukni ważącej 50 kg, ale miałam na myśli nie z muślinu i nie zwiewnej. Właśnie taki materiał miałam na myśli. Generalnie nie lubię przezroczystości i wiem, jaki efekt chcę osiągnąć. Chcę iść w styl, w którym czuję się dobrze i który noszę codziennie, ale w ślubnym wydaniu. Odrobiny koronki też nie odrzucę ani nawet koronkowej sukni, jeżeli zobaczę coś, co mi się podoba. Ale chcę mieć welon-mantylę i nie przesadzić z bogactwem sukni. Ale prawie na pewno suknię będę szyła, więc zobaczymy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.