|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Magnes pomiędzy kobietą a jej byłym partnerem - jak żyć?
Nie wiem Dziewczyny co mam dalej robić.
Moje życie zasuwa niczym koń wyścigowy, a jednocześnie mam wrażenie, że coś ucieka mi przez palce. Siedzę teraz przed laptopem z butelką winą i smętną muzyką w tle, zastanawiając się co dalej... Jestem 26 letnią absolwentką jednego z lepszych kierunków na jednej z lepszych uczelni, obecnie w trakcie studiów doktoranckich, kończę staż, niebawem zaczynam pracę. Mam wielu znajomych, wiele pasji, jedną miłość. Miłość do mężczyzny z którym jakieś półtora roku temu rozstałam się, gdyż osoba płci pięknej wtargnęła między nas, nota bene była to jego eks. Kłótnie, pretensje, niedomówienia sprawiły, że coś pękło i zdecydowaliśmy się na rozstanie. On wówczas był z nią przez chwilę, ja usiłowałam zapomnieć robiąc setki innych rzeczy byle nie myśleć o tym, co straciłam, a raczej czego jeszcze nie miałam okazji zaznać. Rozstanie przeżyłam dosyć ciężko muszę przyznać, nie dawałam po sobie nikomu poznać, że coś jest nie tak. Bolało okropnie, ale ból przeżywałam w środku, na zewnątrz uśmiech na twarzy i pozory szczęścia. Od tamtego momentu minęło mniej więcej półtora roku. Zaczęliśmy ze sobą rozmawiać, rozmowy wyglądały jak za dawnych lat, rozumieliśmy się na wielu płaszczyznach. Potrafiliśmy się na nowo śmiać, wygłupiać, nie tylko przez telefon, gdzie bilingi nabite były po kilka godzin dziennie. Spotkaliśmy się kilka razy w ciągu ostatnich paru miesięcy, rozmowy trwały godzinami, trzeba było wracać do domu, do pracy, do porządku dziennego, a z każdym dniem odczuwało się tęsknotę za nimi, za nim. Ostatni jego telefon to informacja o tym, że spodobała mu się jakaś dziewczyna, że po raz pierwszy chciałby coś spróbować więcej, gdy godzinę później wyrzuciliśmy z siebie to, że za sobą tęsknimy, za tym co było, padło hasło, że "moglibyśmy znów spróbować", że coraz częściej o tym myśli... Więc nie wiem co miała oznaczać informacja o ów dziewczynie, czy chęć wzbudzenia zainteresowania, zazdrości, czy faktycznie coś jest na rzeczy, nie wiem... Ja już od kilku miesięcy spotykam się z mężczyzną, do którego coś czuje, on do mnie też-takie odnoszę wrażenie, choć to uczucie nie jest aż tak silne, żeby przetrwać to co zrobiłam... Nie umiem żyć w kłamstwie, więc czeka mnie poważna rozmowa z moim chłopakiem...no i właśnie - czy powinnam zainicjować rozmowę z facetem,który tkwi jak kolec w sercu? Kilka dni temu, każde z osobna miało imprezę w dwóch różnych miejscach, w trakcie których nawet ze sobą pisaliśmy, co doprowadziło do tego, że o 2 nad ranem wylądowaliśmy razem przy barze i tak piliśmy genialną nalewkę i rozmawialiśmy do białego rana... Muszę dodać, że ów nalewki było zdecydowanie za dużo, jak również napięcia i emocji, które nami targały. Następnie taksówka...mieszkanie...ł óżko... namiętna noc i następny dzień razem w objęciach. Minęło parę dni, żadne nie podejmuje tematu do rozmowy, żadne do siedzie nie zadzwoni, nie napisze. Dzisiejszy dzień był dniem milczenia, dlatego siedzą z butelką winą i myślę nad tym co dalej - czy jest nadzieja? Czuję się fatalnie, targają mną niepewne uczucia i emocje i potrzebowałam gdzieś to przelać, tutaj rozmowy z przyjaciółką ani użalanie się nad sobą nie pomogą. Tutaj potrzebna jest dojrzała decyzja, ale jak cokolwiek zrobić, kiedy serce płata takie figle? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Magnes pomiędzy kobietą a jej byłym partnerem - jak żyć?
Facet raz zrobił Cię już w trąbę (kręcił z byłą, jak byliście razem).
Teraz nic konkretnego Ci nie proponuje, zwierza się, że zainsteresowała go jakaś laska. Może ma jakiś sentyment do byłych dziewczyn po prostu? (hehe) Myślę, że szkoda czasu na tego pana. Jest mocno niekonkretny. ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Już się poprawiam i cytuję ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dot.: Rozdarcie pomiędzy sercem a rozsądkiem
Odpowiedz sobie na jedno zarąbiście ważne pytanie: czego ty chcesz?
Być ze swoim chłopakiem? Być ze swoim byłym? Stanąć na nogi i zostawić wszystko za sobą? Chyba w pierwszej kolejności powinnaś się zastanowić, co czujesz do swojego chłopaka i czego oczekujesz po waszej relacji. Bo z jednej strony piszesz, że kochasz byłego, a z drugiej, że do tego coś czujesz. Jeśli kochasz byłego, a obecny ma być tylko przyjacielem i lekarstwem, to go sobie odpuść, zakończ waszą znajomość. Tak po prostu. I zastanów się, na ile ufasz swojemu eks. Czy cię to wszystko dalej nie boli, czy dałabyś radę wybaczyć mu (a może już to zrobiłaś). I czy nie jest czasem tak, że dziewczyna, dla której cię zostawił kopnęła go w tyłek, więc próbuje się jakoś ustawić, bierze, co jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Więc nie wiem co miała oznaczać informacja o ów dziewczynie, czy chęć wzbudzenia zainteresowania, zazdrości, czy faktycznie coś jest na rzeczy, nie wiem...
Muszę dodać, że ów nalewki było zdecydowanie za dużo, jak również napięcia i emocji, które nami targały. [/QUOTE] Doktorat robisz, powiadasz? Super. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Mam ścisły umysł, wiec będzie krótko i konkretnie
-Tobie nie przeszło od rozstania i każdy gest interpretujesz jednoznacznie -jeśli wyzanaje Ci to po nalewce, to daruj, ale chciał Cię zaliczyć, zakochani faceci wyznania czynia na trzeźwo -co zobić-skupić się na doktoracie a nie rozpamiętywać idiotę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super.[/QUOTE] Doktorat w byciu zimną... ehkmmmm wstrzymam się bo ban będzie.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ten wątek się dubluje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
uparta chmura
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;48700024]Odpowiedz sobie na jedno zarąbiście ważne pytanie: czego ty chcesz?
Być ze swoim chłopakiem? Być ze swoim byłym? Stanąć na nogi i zostawić wszystko za sobą? Chyba w pierwszej kolejności powinnaś się zastanowić, co czujesz do swojego chłopaka i czego oczekujesz po waszej relacji. Bo z jednej strony piszesz, że kochasz byłego, a z drugiej, że do tego coś czujesz. Jeśli kochasz byłego, a obecny ma być tylko przyjacielem i lekarstwem, to go sobie odpuść, zakończ waszą znajomość. Tak po prostu. I zastanów się, na ile ufasz swojemu eks. Czy cię to wszystko dalej nie boli, czy dałabyś radę wybaczyć mu (a może już to zrobiłaś). I czy nie jest czasem tak, że dziewczyna, dla której cię zostawił kopnęła go w tyłek, więc próbuje się jakoś ustawić, bierze, co jest?[/QUOTE] Raz Wam nie wyszło, zastanów sie czy warto poświęcić istniejący związek(w sumie zdradziłaś, czyli już poświęciłaś) dla byłego, który, nota bene, już raz Cie nie chciał A teraz powraca, bo pewnie tamta go zostawiła . Zastanów sie, czy gra jest warta świeczki. EDIT miała być kopia postu Autorki ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
"Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" Abraham Lincoln Edytowane przez Mija62 Czas edycji: 2014-10-27 o 22:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
.
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
nie każdy człowiek jest super otwartym ekstrawertykiem, który potrafi rozmawiać o uczuciach.
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Doktorat robisz, ale emocjonalnie jesteś niedojrzała.
Moim zdaniem, były traktuje Cię tak, jak Ty swojego obecnego chłopaka. Czyli jak pocieszenie. Myślę, że powinnaś dać sobie z nim spokój, a z obecnym zerwać.
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() a doczytałam o uczuciach? więc o zaręczynach, z własnym dzieckiem, każda rozmowa w zwiazku, rozmowa z rodzicami, etc i co flaszeczka na rozluźnienie Edytowane przez 201605090958 Czas edycji: 2014-10-27 o 23:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze daj spokój obecnemu.
Po drugie odseparuj się od nich i przemyśl sprawę na spokojnie czego sama chcesz bo czytając to, co napisałaś trudno to wywnioskować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Czyli zdradziłaś swojego obecnego ze swoim eks?
Sorry, ale musisz się ogarnąć i zastanowić, czego ty chcesz. Mącisz w głowie obecnemu facetowi, sama sobie mącisz sprawą eks. Jeśli uważasz, że warto to pogadaj z eksem, czy bierze pod uwagę w ogóle zejście. Ale zastanowiłabym się, czy warto, bo może kolejny raz wybierze inną i tyle z tego będzie ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Już nie jesteście, razem, przypomnij sobie dlaczego i zerwij z nim kontakt. A związek z nowym chłopakiem przemyśl, bo jaki on ma sens, skoro juz go zdradziłaś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Widzę, że już ktoś na oryginalne używanie słowa ów zwrócił uwagę...
![]() Autorko, widzisz jak historia się powtarza - facet Cię zdradził z ex, teraz Ty swojego faceta zdradziłaś z nim ![]() Chcesz, to z exem próbuj ponownie, choć na moje oko, to nadinterpretujesz nieco i widzisz co chcesz widzieć - w końcu Ci powiedział, że go jakaś laska interesuje. Więc raczej nie jest nastawiony na normalny związek z Tobą. Wcześniej jak z nim byłaś, jego ciągnęło do byłej. Teraz Ty jesteś byłą i ciągnie go do Ciebie. Może on tak po prostu ma. Ale obecny związek to chyba tak z braku laku, więc zakończ go najlepiej, wtedy będziesz wolna i będziesz mogła "legalnie" z exem się spotykać, flirtować, przekonasz się wtedy w jaką stronę się to potoczy. Najwyżej się sparzysz ponownie i sentymenty Ci miną... Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2014-10-28 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Post autorki miejscami mocno egzaltowany i niedojrzaly. Mysle, ze ciagle pokladanie nadziei w tego typu relacjach, z tego typu osobnikiem, ktory nie kocha, a sie tylko bawi, co dokladnie widac, swiadczy nie o wielkiej milosci, a raczej o niedojrzalosci i problemach emocjonalnych autorki, z ktorymi musi sobie jakos poradzic. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2014-10-28 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.