![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Dieta norweska
hej wszystkim
![]() stosowalam ta dietke ale dzisiaj sie przelamalam ![]() ale nic to od jutra powtarzam dietke. ![]() i bede o wszystkim was informowac ![]() ![]() zapraszam kto ma ochote sie przylaczyc... ![]() w grupie zawsze razniej.. ![]() czekam na propozycje ![]() achhhhhhhha dzis - waga- 71kg wzrost - 171cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta norweska
Hej hej
opisz jak ta norweska dieta wygląda bo ja słaba w temacie diet jestem, jak wygląda Twój dzień na diecie? Co jesz, czego nie... Może i ja spróbuję jeśli skuteczna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
nie jest to przypadkiem ta dieta, ktora opiera sie glownie na jajkach i grejpfutach?? jesli tak to jestem na nie :P
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dieta wyglada mniej wiecej tak...
![]() Jadłospis diety norweskiej: śniadania: 1-2 jaja, herbata ( z wyjątkiem pierwszego dnia, kiedy zjadamy 3 jaja zawsze gotowane) 1 dzień II śniadanie - 3 jaja, grejpfrut, herbata nisłodzona lub słaba kawa; obiad - 3 jaja i surówka wrzywna bez sosów i oleju, kawa lub herbata i 1 kromka chleba 2 dzień II śniadanie - 1-2 jaja, grjpfrut, herbata lub kawa; obiad - mięso wołowe, pomidor, seler naciowy, ogórki i inne warzywa, kawa lub herbata. 3 dzień: II śniadanie - 1-2 jaja, gotowany szpinak z łyżką jogurtu; obiad - 2 kotlety z kurczaka lub jagnięciną, seler naciowy, pomidor, ogórki i inne warzywa, herbata lub kawa; 4 dzień: II śniadanie - surówka z warzyw, grapefruit, kawa lub herbata obiad - 1-2 jaja, ser biały, gotowany szpinak, kromka chleba. 5 dzień: II śniadanie - jaja, szpinak, kawa lub herbata obiad - ryba, surówka, kromka chleba, kawa lub herbata 6 dzień: II śniadanie - sałatka z owoców, herbata lub kawa obiad - wołowina, seler naciowy, pomidor, ogórki kiszone, kawa lub herbata 7 dzień: II śniadanie - zimne mięso z kurczaka lub indyka, pomidor, grejpfrut obiad - zupa jarzynowa, mięso drobiowe, pomidor, gotowana kapusta, seler naciowy, grejpfrut, kawa lub herbata. zapraszam bedzie razniej... ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- tak to jest wlasnie ta dietka ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
O Matko!!!
Strasznie to trudne i ile wyżeczeń :-( i ile jaj ![]() a skuteczne to chociaż??? Bo gdybym ja miała tak się męczyć, pilnować i w ogóle to chyba oczekiwała bym bardzo dużej skuteczności. A nie myślałaś żeby po prostu zdrowo i racjonalnie się odżywiać i ćwiczyć?? Ja się nie dziwię, że przestałaś stosować tą dietę bo strasznie ona "biedna" tylko trzy posiłki i to jeszcze jakie... ile kg chcesz stracić? może w jakiś inny sposób? no chyba, że uwielbiasz jajka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
hmmmm no szczerze nie jest lekko ale wlasnie dzieki tym jajom
![]() a przerwalam dietke bo dowiedzialam sie ze oblalam egzamin na studiach i zalamalam sie ..... ![]() no ale nic od jutra zaczynam od poczatku co mnie nie zabije to mnie wzmocni.... wytrzymalam juz 5 dni i schudlam 4 kg i jestem zadowolona strasznie bo tylko na tej diecie schudlam tyle.... dlatego chce spróbować jeszcze raz... ![]() a jaja nie sa az takie strasznie.....
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
myśle,że po "tej dietce" jojo masz jak w banku.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
w 5dni 4 kg?? A nie wydaje Ci się, że to troche za dużo i za szybko?? Ja tak kiedys szybko chudłam i do dziś mam tego WIDOCZNE skutki w postaci rozstępów dlatego teraz 5 posiłków i staram się chociaż trochę ćwiczyć...
Nie potępiam ale ostrzegam, że mogą być tego kiepskie efekty (mi jeszcze zaczęły wypadać włosy...) A egzaminem się nie przejmuj! Wszystko jest do przejścia i czasem w życiu potrzebny jest krok do tyłu bo wtedy łatwiej zrobić dwa do przodu!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
wiem ze to duzo ale bylam zadowolona i od razu inaczej sie czulam ...
![]() ubrania zrobily sie luzniejsze i buzka mniejsza....: ![]() moze mialam troszke mniej sil ale dobrze sie czulam i bylam syta przez caly dzien.... ![]() hmmmm no tak tylko ze juz mam troszke dosyc tych egzaminow i bym chciala odpoczac od szkoly a tak czzekanie i myslenie a to jest najgorsze.... no ale jestem pozytywnie nastawiona ![]() no i jak przylaczasz sie do dietki?? ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
jestem na dukanie od 2 miesiecy, schudłam 6 kilo, i dla mnie tam bylo dużo wyrzeczen ... a co dopiero tu ! zdecydowanie wole wolniej chudnąć i wiecej moc jesc
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
a mi ta dietka jakos odpowiada....i dlatego chce spróbowac jeszcze raz..
![]() no nic jutro zaczynam i bede pisala o skutkach ![]() pozdrawiam i do jutra ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
ta dieta to jakas maskara ciekawe jak cholesterol po niej
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Lepiej pójdź do dietetyka zamiast stosować tak bezsensowną, restrykcyjną i przede wszystkim NIEZDROWĄ dietę!!!
Dieta jest za mało urozmaicona. Przez kilka dni wytrzymasz, ale po jakimś czasie nie będziesz mogła już patrzeć na ciągle to samo jedzenie, a po jej zakończeniu założę się, że efekt jojo gwarantowany. Poza tym włosy, skóra, paznokcie - ciekawe jak one to zniosą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
patrysina
|
przecież to nic innego tylko DIETA KOPENHADZKA która jest bardzo niezdrowa i nie daje nic poza efektem jojo, wiem bo ją stosowałam kilka lat temu, przeprowadziłam ją całą od początku do końca i fakt kg uciekły tylko na moment bo wróciły z nawiązką a potem w ramach gratisu nabyłam jeszcze skłonność do rozstępów. Tak więc, zrobisz jak uważasz, ale tego rodzaju dietę odradzam bo jest strasznie niezdrowa a dzienne spożycie kalorii na tej diecie równa się 600 co jest porcjami głodowymi. Pamiętam że jak skończyłam tą dietę to miałam ochotę niemal na wszystko, poza tym mimo skrupulatnego przestrzegania diety ubyło mi wówczas 5 kg zresztą pewnie samej wody.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
hej wszystkim
![]() hmmm a wiec tak dzisiaj nie zastosowalam sie do dietki bo rano jak wstalam spojrzalam na jabluszko które lezalo na biórku i nie moglam sie oprzec... ![]() ![]() ![]() ![]() no ale nic wszystko przede mna.... ![]() narazie postanowilam odpoczac od tej diety...dlatego moje postanowienia: *mniej jesc *zdrowsze jedzonko a wiec na sniadanko zjadlam jabluszko ![]() ![]() ![]() narazie starczy.... ![]() zobaczymy jak bedzie dalej ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
ładnie schudlas jak tak... ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wątek nadaje się do "krzywego zwierciadła". zgłosiłam to już.
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
tchnienie-wiatru - dobrze, że zgłosiłaś na KZ, bo miejsce takiej diety nie na wspólnym.
Jak czytam takie wątki od razu przypomina mi się wątek dziewczyny od kopenhaskiej, która potem płakała, bo miała jo-jo, ale przez dobre 2 tygodnie nie dawała dopuścić do siebie myśli, że ta dieta jest be, niezdrowa no i gwarantuje tycie... ![]() No nic, życzę powodzenia przy jo-jo. Zaopatrz się w co najmniej jedno duże opakowanie chusteczek, jak będziesz płakała nad przybranymi kilogramami, złym stanem zdrowia i rozstępami ![]()
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem czy mówisz o tym samym wątku (jakieś 2-3 tygodnie temu?) to właśnie też nikogo nie słuchała,a potem przyznała nam rację. no ale cóż. jest wiele dziewczyn, często małolat, które nie dbają o zdrowie. ważniejszy jest wygląd.
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...eta+kopenhaska
Mówię o tym wątku ![]()
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda,że w tv nie mówią o kopenhaskiej i norweskiej. choć pewnie i tak by nikt nie uwierzył... i tak będą osoby które będą stosować. tak samo jak i się mówi o anoreksji, a i tak są i tak są.
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak mowicie ze kopenhaska jest zla to szukaja innych diet, jak ta norweska
![]() ![]() a grejfruty nie powoduje przypadkiem jakiegos raka u kobiet czy czegos? cos mi sie obilo o uszy i ze w ogole tego lepiej na diecie nie jesc, ale juz kompletnie nie pamietam o co chodzilo ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
grejpfruty? Nie słyszałam
![]() Lepiej żeby nie, bo ze względu na małą zawartość cukru, pyszny smak mogę jeść po kilka dziennie ![]() btw. Oglądałyście Requiem dla snu? Zanim ta babka miała przepisane tabletki to byłą na kopenhaskiej, czy coś mi się pomyliło?
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja się zebrałam po 2,5 roku i nie mam odwagi drugi raz obejrzeć.
Jeszcze ta muzyka... A mówię o tym filmie w stosunku do diety, bo może jak ktoś się nad nią zastanawia, zobaczyłby film i dwa razy się zastanowił, czy dalej chce ją stosować...
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]()
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
hmmmmmmmmmm a wiec tak
![]() ale nic od jutra biore sie za siebie i ruszam z dietka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
hehe widzialam requiem, swietny film.. babcia siedziala przed polowa grejpfruta i jajkiem caly czas patrzac na zegarek...
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Czyli norweska
![]() Dzięki na odpowiedź ![]()
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
troszkę drastyczna...
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
troszkę głupia....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.