|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
23 lata - jakiś sport, jakieś hobby! Czuję się za stara!
Proszę doradźcie mi, mam 23 lata i chciałabym pójść na jakieś zajęcia sportowe czy coś w tym stylu ale czuję się już za stara! Na dodatek jestem trochę nieśmiała i chciałabym iść z koleżanką bo razem raźniej, ale żadna z moich znajomych nie jest zainteresowana sportem i nikogo nie wyciągnę, więc muszę iść sama. Już się zmuszę jakoś i dam radę bo nieraz musiałam sama gdzieś się zapisywać, tylko proszę podpowiedzcie co fajnego można robić, może jakieś sztuki walki, a można sie zapisywać na siatkówkę w moim wieku? Albo inny fajny sport, może joga? Piszcie kochane co wg was można wybrać, co polecacie. Chodziłam na takie zajęcia jak miałam naście lat, a teraz mi głupio bo mi się wydaje, że jestem za stara...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 23 lata - jakiś sport, jakieś hobby! Czuję się za stara!
ja uwielbiam squash'a - ale to raczej trzeba by iść z kimś - chociaż może jak już pójdziesz do klubu to tam się jakaś partnerka do sportu znajdzie?
z takich na które można iść samemu to może zumba? świetna zabawa i dużo ruchu a wiekiem się nie przejmuj
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dobrze się czujesz?
Jesteś w najbardziej "typowym" wieku, w którym widuje się dziewczyny na siłowni, aerobiku czy innych takich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No skąd. Za stara jest. Kup sobie autorko wątku ciepłe papcie na zimę i parę kłębków wełny. Szaliczek wydziergaj, serwetką mereżka obrzuć, Rado Maryja włącz sobie żeby Ci się nie ckniło wieczorami. Już nie czas na latanie po sportach. To dla młodszych. (DUCHEM! - patrz np. w moją stopkę. Ja tam się nie czuję za stara.)
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje samozaparcia, fajnie, że jest coraz więcej ludzi, którzy niezależnie od wieku uprawiają sport i robią coś dla siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
tematy na tym forum robią się coraz bardziej chore, co wejdę do jakieś narzekania 20 latek które zachowują się jak 80 latki
ech, mam dość ludzi którzy ciągną na dno |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie sądzę żeby gdzieś cię przyjęli w tym wieku. W końcu stawy już nie te, kości już nie te - mogłabyś zrobić sobie krzywdę. Lepiej odpuść.
Jestem kilka lat starsza, niedawno zaczęłam drugie studia, chodzę na taniec, balet, pilates, bieżnię, basen, jeżdżę konno, na rowerze i na snowboardzie. Z twoim podejściem kładłabym się już do grobu.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
OMG!
Ja w Twoim wieku chodziłam na Orlika i grałam z małolatami w koszykówkę i siatkówkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ha ha ha ;-) dziękuję, że mnie trochę wyrwałyście z takiego myślenia, że jestem za stara. Nie wiem skąd to sie bierze, moje koleżanki przestały chodzić na jakiekolwiek zajęcia, siedzą w domu, jedna ma dziecko, jedna w ciąży, reszta też nic nie robi i ja też tak "zdziadziałam" ;-) Jak byłam nastolatką to nie miałam oporów żeby uprawiać sport, a po 20tce to mi sie wydaje że jestem za stara, że już na niskim poziomie to będzie, że będę mieć kontuzje, nie wiem skąd to głupie myślenie. Wiem, że muszę się wziąć w garść, ruszyć tyłek i nie gderać jak kwoka!!!! 23 lata to młoda osoba, a mnie się wydaje, że już młodość za mną, że teraz to brać slub i rodzić dzieci... Nie wiem...koszmarne myślenie... muszę się z tego wyrwać, jeszcze wszystko przede mną, a nie za mną!!!! Spinam poślady dziewczyny i poszperam co jest w okolicy i coś znajdę sobie. Dziękuję za propozycje, na 100% jeszcze raz przeczytam i wezmę pod uwagę, jak macie jeszcze jakieś pomysły oraz kubeł zimnej wody na moją głowę to piszcie !!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
chyba tylko nordic walking w każdym razie nic, co by mogło niebezpiecznie nadwerężyć Twój organizm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Na sport nigdy nie jest za późno. W dzisiejszych czasach 80-latkowie biorą udział w maratonach, nie wiem sąd Ci przyszło do głowy, że jesteś za stara.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
wańka wstańka
|
Autorko masz proe nie leży wtym ie masz lat, ale jak na sport i siebie patrzysz.
Ważne, by zajęcia sprawiały ci przyjemność. Ja polecam pole dance ![]() a tu masz taniec w wyonaniu Grety Pontarellli (ponad 60 lat) https://www.youtube.com/watch?v=OedbkPfv91Y
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Swego czasu widywałam na Spotted czy też innych takich ogłoszenia, że ktoś szuka partnera np do tańca itp... Można spróbować też z ogłoszeniem, że szukam kolegi/koleżanki do squasha czy innego sportu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
!! pole dance !! tak sobie weszłam na wizazowy wątek fitnessowy i znalazłam też ten sport i aż sobie pooglądałam filmy na you tube jak to wygląda, ale do tego trzeba mieć dużą wydolność fizyczną! no i ręce silne! wiadomo, że chciałabym...eh...;-) ;-) ale na początek rozważam sobie fitness albo aqua fitness, no i może na siłowni na bieżni trochę pobiegam, a jak się wzmocnię to się zastanowię nad czymś... Wiecie dziewczyny ja zawsze chciałam grać w piłkę nożną ;-) ale brak klubów żeńskich! albo są dla dziewczyn podstawówka/gimnazjum ;-) No ale czytam wasze różne propozycje i wiele to dla mnie nowości więc chętnie wszystko sprawdzę. Dziękuję za propozycje i podawajcie jeszcze jakieś fajne sporty jak macie pomysły!!! ;-) ;-* Zmotywowałyście mnie!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że takie przekonania osób w okolicach 20 roku życia pokutują w mniejszych miejscowościach/na wsiach. Spotkałam się już z przekonaniem, że jak córka 18 lat nie ma chłopaka, to jest to wielką tragedią dla rodziny. Mój 25 letni kolega pochodzący właśnie z takich środowisk twierdzi, że czuje się gorszy, bo powinien już mieć żonę i dziecko, że to już ostatni dzwonek bo koledzy mają a rodzina naciska.
Tak więc, faktycznie, jeżeli w Twoim otoczeniu osoba 20 paroletnia to taka która już zakłada rodzinę, może być Ci ciężko znaleźć kogoś chętnego do uprawiania sportu zarezerwowanego "dla młodszych". Możesz też spotkać się z niezrozumieniem, że takimi głupotami się zajmujesz zamiast wić gniazdko. Bądź twarda, nie poddawaj się i nie patrz na osoby które faktycznie młodość mają już za sobą.
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Zostań ultraską i chodź na mecze klubu który lubisz! Ale tylko na trybunę dla fanatyków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą też by mi się przydały jakieś zajęcia sportowe, ale jakoś cały czas się usprawiedliwiam, że nie mam na to czasu. Co do propozycji: może jakieś zajęcia na basenie? Pływanie? Aqua aerobik?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Babciu, dziękuje za to zdanie! Dziękuję stokronie! Wlazłam na bloga i zobaczyłam te gacie nessi i też takie chcę!
A wcześniej nie znałam nawet marki ![]()
![]() |
#23 |
Marszałkini II RP
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Aerobic, latino solo, zumba czy inne TBS, BUP - w klubach sportowych masz do wyboru do koloru przeróżnych zajęć
![]() ![]() Z doświadczenia mogę poradzić, że chodzenie samemu (nawet jeśli jesteś nieśmiała) nie jest takie złe, bo ja wtedy bardziej się skupiam ![]() To, że twierdzisz, że mając 23 lata jesteś za stara na sport przemilczę ![]() ![]()
Edytowane przez ygerna Czas edycji: 2014-10-27 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.