Co o tym myślicie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-30, 09:05   #1
Testujemy
Raczkowanie

Co o tym myślicie?

Co myślicie o popularnych na zachodzie stronach ślubnych? Coś takiego
Testujemy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-30, 10:37   #2
niezarejestrowana
Raczkowanie

Dot.: Co o tym myślicie?

Według mnie jest to bardzo fajna sprawa. Kilka lat temu gdy mój wujek się żenił, z narzeczoną stworzyli taką stronę. Były tam wszystkie potrzebne informacje - co, gdzie, jak, kiedy oraz przypomnienie o potwierdzeniu obecności oczywiście

Dr House: Ludzie się modlą, żeby Bóg nie rozgniótł ich jak robaka.
niezarejestrowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-30, 11:30   #3
Testujemy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niezarejestrowana Pokaż wiadomość
Według mnie jest to bardzo fajna sprawa. Kilka lat temu gdy mój wujek się żenił, z narzeczoną stworzyli taką stronę. Były tam wszystkie potrzebne informacje - co, gdzie, jak, kiedy oraz przypomnienie o potwierdzeniu obecności oczywiście
No a oprócz tego to fajna pamiątka jak ktoś tam na bieżąco wrzuca zdjęcia z przygotowań, czy opisuje to na blogu, potem uzupełnić to jeszcze o zdjęcia, komentarze, filmiki wszystkich gości/fotografów, to pewnie fajnie wrócić do tego też po jakimś czasie .
Stary 2014-10-30, 13:18   #4
sleepinthegarden
Raczkowanie

Z jednej strony fajny pomysł na wymianę zdjęć z gośćmi, aktualizację informacji itp., ale z drugiej strony nie chciałabym żeby każdy miał dostęp do mojego prywatnego, weselnego albumu czy szczegółowych informacji dotyczących samej ceremonii
sleepinthegarden jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-30, 16:36   #5
kallina_2014
Wtajemniczenie

Jak dla mnie- robi się takie rzeczy na pokaz.
Co, gdzie i kiedy to się pisze w zaproszeniu i wyjaśnia przy zapraszaniu.

Poza tym sprawa wyłacznie dla młodszych gości. Ciocia z wujkiem i babcia z dziadkiem mogliby tego nie ogarnąć

Edytowane przez kallina_2014
Czas edycji: 2014-10-30 o 16:39
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-30, 18:00   #6
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie- robi się takie rzeczy na pokaz.
Co, gdzie i kiedy to się pisze w zaproszeniu i wyjaśnia przy zapraszaniu.

Poza tym sprawa wyłacznie dla młodszych gości. Ciocia z wujkiem i babcia z dziadkiem mogliby tego nie ogarnąć
Dzięki takiej stronie można sobie tego zaoszczędzić. Jak się komuś daje zaproszenie, to nie daje się całego pliku kartek z lista prezentów, mapą dojazdu, zdjęciami hotelu itp. Tak samo jak goście zapomną szczegółów dot. ślubu, to sobie od razu znajdą w necie, a nie muszą szukać zaproszenia, czy dzwonić.
Ciotki z wujkami ogarną. Osoby do wieku 50-55 lat są już na bieżąco z internetem. Starsi raczej nie, ale ile takich osób się zaprasza?

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-30, 18:08   #7
Testujemy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sleepinthegarden Pokaż wiadomość
Z jednej strony fajny pomysł na wymianę zdjęć z gośćmi, aktualizację informacji itp., ale z drugiej strony nie chciałabym żeby każdy miał dostęp do mojego prywatnego, weselnego albumu czy szczegółowych informacji dotyczących samej ceremonii
Można je zrobić prywatne, z dostępem tylko dla zaproszonych gości na hasło.

Dla mnie to nie jest nic na pokaz. Fajna sprawa by sobie ten chaos zorganizować i jako gość weselny też bym chciał mieć dostęp do czegoś takiego, choćby dlatego by móc sprawdzić sobie dojazd na telefonie, czy wiedzieć co kupić na prezent .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-30, 22:20   #8
cleopadra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Dzięki takiej stronie można sobie tego zaoszczędzić. Jak się komuś daje zaproszenie, to nie daje się całego pliku kartek z lista prezentów, mapą dojazdu, zdjęciami hotelu itp. Tak samo jak goście zapomną szczegółów dot. ślubu, to sobie od razu znajdą w necie, a nie muszą szukać zaproszenia, czy dzwonić.
Ciotki z wujkami ogarną. Osoby do wieku 50-55 lat są już na bieżąco z internetem. Starsi raczej nie, ale ile takich osób się zaprasza?
To bys sie zdziwila ile osob okolo 75 -80 lat smiga po necie.Babcia Tzta ze swoim laptopem nigdy sie nie rozstaje i na skype czesto rozmawiamy.
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-30, 22:54   #9
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cleopadra Pokaż wiadomość
To bys sie zdziwila ile osob okolo 75 -80 lat smiga po necie.Babcia Tzta ze swoim laptopem nigdy sie nie rozstaje i na skype czesto rozmawiamy.
Dlatego napisałam raczej

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 12:41   #10
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
W naszym zaproszeniu było kilka dodatkowych kartek - mapka, informacje o potwierdzeniach i inne przydatne (np. co zamiast kwiatów). Dało radę, ale jednak koszt druku takich wkładek jest większy niż samego zaproszenia.
Zgadzam się, że są osoby starsze, które świetnie sobie radzą z technologiami - dla tych nieogarniających można przygotować bilecik drukowany, zresztą zawsze w rodzinie jest ktoś, kto może takiej osobie pokazać stronę i przeczytać.

Chcieliśmy nawet taką stronę ślubną odpalić, ale jednak zrezygnowaliśmy z powodów związanych z prywatnością. Bo tak - informacje o dacie, miejscu byłyby publiczne, podobnie jak dojazd i informacje o udogodnieniach dla gości. Tekstów w stylu jak się poznaliśmy i jak idą nam przygotowania nie chcieliśmy (lepiej zaskoczyć gości ). Zdjęcia/film rozsyłamy mailem (prywatna galeria) lub krąży po rodzinie - to też nie każdemu jest potrzebne.
Listy prezentów zwyczajnie nie chcieliśmy, nie była nam potrzebna.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 17:14   #11
Testujemy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cleopadra Pokaż wiadomość
I mam wrażenie, że osoby starsze, które chcą sięgać po internet i to robią, mają minus 20 lat do wieku . Spędzają czas na czymś bardziej rozwijającym i produktywnym niż wegetacja .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-31, 21:23   #12
glantineola
Raczkowanie

Moim zdaniem taka strona może być przydatna, jeżeli ktoś planuje ślub i wesele na duużą ilość gości. Będzie to wówczas ułatwieniem zarówno dla gości jak i samej młodej pary.
Natomiast ja osobiście nie chciałabym stworzyć takiej strony.
Po pierwsze dlatego, że cenie sobie prywatność i raczej takie upublicznianie wszystkiego nie jest w moim stylu.
Po drugiego dlatego, że kojarzy mi się to z organizacją dużej imprezy biznesowej lub imprezy wydawanej przez osobę publiczną - celebrytę dla masy, a ślub to dla mnie jednak uroczystość taka magiczna dla najbliższych.
Po trzecie dlatego, że chociaż nie twierdze, że starsi ludzie z rodziny by "nie ogarneli" ale na pewno nie każdy też by był biegły w tym a co za tym idzie nie rozwiązało by to problemu telefonów z rożnymi pytaniami a nawet mogło by być ich więcej typu: "a gdzie się to wchodziło" "a jakie hasło", "a już tam kliknełam" itp. Poza tym mi osobiście sprawiały przyjemność telefony od bliskich dotyczące mojego ślubu.
glantineola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-01, 21:08   #13
201801191006
Konto usunięte

korzystałam z takiej strony przy okazji ślubu znajomych - z mojej perspektywy bardzo pomocne, bo wesele było za granicą więc wszelkie niezbędne wskazówki dojazdowe znalazłam na stronie i nie musiałam do nikogo wydzwaniać.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości