|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co o tym myślicie?
Co myślicie o popularnych na zachodzie stronach ślubnych? Coś takiego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co o tym myślicie?
Według mnie jest to bardzo fajna sprawa. Kilka lat temu gdy mój wujek się żenił, z narzeczoną stworzyli taką stronę. Były tam wszystkie potrzebne informacje - co, gdzie, jak, kiedy oraz przypomnienie o potwierdzeniu obecności oczywiście
![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Z jednej strony fajny pomysł na wymianę zdjęć z gośćmi, aktualizację informacji itp., ale z drugiej strony nie chciałabym żeby każdy miał dostęp do mojego prywatnego, weselnego albumu czy szczegółowych informacji dotyczących samej ceremonii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie- robi się takie rzeczy na pokaz.
Co, gdzie i kiedy to się pisze w zaproszeniu i wyjaśnia przy zapraszaniu. Poza tym sprawa wyłacznie dla młodszych gości. Ciocia z wujkiem i babcia z dziadkiem mogliby tego nie ogarnąć ![]() Edytowane przez kallina_2014 Czas edycji: 2014-10-30 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciotki z wujkami ogarną. Osoby do wieku 50-55 lat są już na bieżąco z internetem. Starsi raczej nie, ale ile takich osób się zaprasza?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to nie jest nic na pokaz. Fajna sprawa by sobie ten chaos zorganizować i jako gość weselny też bym chciał mieć dostęp do czegoś takiego, choćby dlatego by móc sprawdzić sobie dojazd na telefonie, czy wiedzieć co kupić na prezent ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się, że są osoby starsze, które świetnie sobie radzą z technologiami - dla tych nieogarniających można przygotować bilecik drukowany, zresztą zawsze w rodzinie jest ktoś, kto może takiej osobie pokazać stronę i przeczytać. Chcieliśmy nawet taką stronę ślubną odpalić, ale jednak zrezygnowaliśmy z powodów związanych z prywatnością. Bo tak - informacje o dacie, miejscu byłyby publiczne, podobnie jak dojazd i informacje o udogodnieniach dla gości. Tekstów w stylu jak się poznaliśmy i jak idą nam przygotowania nie chcieliśmy (lepiej zaskoczyć gości ![]() Listy prezentów zwyczajnie nie chcieliśmy, nie była nam potrzebna.
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem taka strona może być przydatna, jeżeli ktoś planuje ślub i wesele na duużą ilość gości. Będzie to wówczas ułatwieniem zarówno dla gości jak i samej młodej pary.
Natomiast ja osobiście nie chciałabym stworzyć takiej strony. Po pierwsze dlatego, że cenie sobie prywatność i raczej takie upublicznianie wszystkiego nie jest w moim stylu. Po drugiego dlatego, że kojarzy mi się to z organizacją dużej imprezy biznesowej lub imprezy wydawanej przez osobę publiczną - celebrytę dla masy, a ślub to dla mnie jednak uroczystość taka magiczna dla najbliższych. Po trzecie dlatego, że chociaż nie twierdze, że starsi ludzie z rodziny by "nie ogarneli" ale na pewno nie każdy też by był biegły w tym a co za tym idzie nie rozwiązało by to problemu telefonów z rożnymi pytaniami a nawet mogło by być ich więcej typu: "a gdzie się to wchodziło" "a jakie hasło", "a już tam kliknełam" itp. Poza tym mi osobiście sprawiały przyjemność telefony od bliskich dotyczące mojego ślubu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
korzystałam z takiej strony przy okazji ślubu znajomych - z mojej perspektywy bardzo pomocne, bo wesele było za granicą więc wszelkie niezbędne wskazówki dojazdowe znalazłam na stronie i nie musiałam do nikogo wydzwaniać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.