![]() |
#1 |
BAN stały
|
Poglądy właściciela a bojkot gospodarczy, czyli sprawa Ciechan-Michalczewski
Ostatnio była głośna sprawa. Mianowicie Pan Dariusz Michalczewski oficjalnie poparł na facebooku prawo do adopcji dzieci dla par homoseksualnych, a Pan Marek Jakubiak umieścił coś takiego: "Boks podobno szkodzi i to jest niepodważalny dowód na to! Wiem, że to już niemożliwe, ale życzę ci Dariuszu mamusi z fujarką zamiast piersi, będziesz miał co ssać...!". Ostry język, ale w sumie afery nie byłoby, gdyby media nie nadały tej sprawie rozgłosu.
I zaczęła się od akcji do wzywania do bojkotu tego piwa. Były już wcześniejsze, delikatniejsze z tego powodu, że właściciel browaru publicznie poparł Ruch Narodowy. Jednak teraz były różne akcje - właściciele jakiś lewackich pubów publicznie wylewali piwo i wzywają do bojkotu. W sumie trochę do mnie nie dociera jak z powodu poglądów można wzywać do zrujnowania przedsiębiorcy, ale mniejsza z tym. W Warszawie jest pewien bar "Zakątek" i wisi tam sobie znak "zakaz pedałowania". Lewacy wręcz chcieli iść do rzecznika praw obywatelskich z tego powodu, że są tam dyskryminowane osoby o innej orientacji seksualnej. Robili z tego nieziemski problem, a właściciel stwierdził tylko, że "homoseksualiści" są niemile widziani w jego lokalu. Inną sprawą jest na przykład pojawienie się tabliczek w lokalach trójmiejskich "Rosjan nie obsługujemy". Czyli jak to wygląda z prawami konsumentów i usługodawców? Gdzie jest złoty środek? PS. Boję się pomyśleć co byłoby gdybym miał lokal i powiesił tabliczkę "Żydzi niemile widziani". Od razu pojawiłyby się odwołania to gett i Holokaustu. A osoby które popierają wolność gospodarczą wzywam do spożywania piwa Ciechan! Jeśli chodzi o smak na pewno to nie będzie błąd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poglądy właściciela a bojkot gospodarczy, czyli sprawa Ciechan-Michalczewski
Cóż... jeśli ktoś lubi pić piwo z rzekomo rzemieślniczego browaru oparte na syntetycznych dodatkach to i może będzie zadowolony. Dla mnie niestety sprawdza się tu hasło - jaki pan taki kram.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
sissy that walk
|
Dot.: Poglądy właściciela a bojkot gospodarczy, czyli sprawa Ciechan-Michalczewski
Podobna dyskusja miała tu już miejsce a propos tatuażysty o podobnych poglądach. Ja z zasady nie wspieram ludzi o poglądach, które we mnie uderzają lub mnie obrzydzają, dlatego do bojkotu zachęcam gorąco też innych. Pan prezes zrobił z siebie idiotę, atakując człowieka który zupełnie bez związku z nim poparł pewną inicjatywę - to raz. Dwa - zrobił z siebie idiotę, wyrażając swoją opinię w sposób, który nie przystoi nie tyle biznesmenowi, co cywilizowanemu dorosłemu człowiekowi. Na agresję, niczym nieuzasadnione ataki w kierunku jakichkolwiek grup społecznych i fanatyzm nie daję zgody, więc mimo że nigdy w życiu nie piłam tego piwa, nigdy w życiu również nie zamierzam go pić. I widzę, że duża grupa Polaków robi tak samo.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Tak swoją drogą, to ten bojkot chyba w złą stronę poszedł - Ciechanowi bardzo ostatnio skoczyła sprzedaż, a ludzie którzy nigdy o tym piwie nie słyszeli nagle zaczynają kupować...co z tego, że wylewają? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Najlepszy złoty środek? Rozejść się i nie "pajacować". Właściciel browaru zrobił głupio, bojkotujący też niczego w ten sposób nie osiągną. Nie ma co rozdmuchiwać tematu. Co do wywieszek różnego typu, to uważam je za dyskryminację chociaż do żadnej grupy etnicznej, społecznej itd. nie należę. Po prostu uważam, że jeśli ktoś świadczy jakieś usługi, to nie powinien ich odmawiać komuś tylko ze względu na własne widzimisię. Biznes to biznes, a nie osobiste "fochy". Takie osoby same sobie szkodzą, bo tracą część klientów.
![]() |
![]() |
#6 |
zuy mod
|
Imperialisto, właśnie wolność gospodarcza polega na tym, że prywatny pub chce w ramach protestu wylać piwo, które zakupił, a potem zaprzestać kupowania piwa z tego źródła. Wolny rynek, ale rozumiem, że kto nie jest z nami jest przeciwko nam.
Ciechana lubię i pewnie całkiem nie zrezygnuje, ale na pewno na razie się wstrzymam. Chyba, że ktoś poleci sensowny zamiennik dla miodowego.
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
@Mojwa
Ja mogę podać zamiennik, ale nie wiem czy można tu robić taką reklamę. Nie czytam wnikliwie regulaminów na forach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Również mogę polecić zamiennik, znacznie lepszy.
![]()
2/52 ![]() Ostatnio przeczytana: G. Orwell - Folwark zwierzęcy "Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię, to na człowieka, potem znów na świnię i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać, kto jest kim." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
zuy mod
|
Pisz na PW, może nie znam
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ciechan KIEDYŚ był naprawdę niezły, dzisiaj to już jest masówka niestety i jakość spadła i to mocno dlatego już od dawna go nie piję, bo są lepsze naprawdę "niszowe" piwa.
bo sama wypowiedź głupia, a jeszcze gorsze jest podkulenie ogona w mediach i tłumaczenie się że to była jego prywatna opinia na facebooku, tylko chłop zapomniał że była to publiczna opinia na facebooku i stąd cała sprawa. no i szkoda że tu panu biznesmenowi mimo milionów na koncie słoma z butów wystaje i wali tekstami jak spod budki z tanim winem z dodatkiem siarki... Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2014-09-24 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
zuy mod
|
Dominik - bo człowiek ze wsi wyjdzie, wieś z człowieka nigdy
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam nie jestem zwolennikiem linczowania za poglądy, ale pan prezes sobie przegiął i jawi mi się jako burak i cham. Gdyby odpowiedział Michalczewskiemu, że jest przeciw adopcji i byłaby to odpowiedź na poziomie, nikt by afery nie robił. A Dariusza Michalczewskiego zawsze podziwiałam jako sportowca, teraz podziwiam go także jako człowieka. Widać, że nie ma problemu ze sobą i swoją męskością, bo niejeden 'menszczysna' bałby się popierać gejów publicznie, w obawie o swą opinię prawdziwego maczosa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
zuy mod
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem trzeba mieć wielkie jaja za przeproszeniem, żeby publicznie zapozować do zdjęcia z taką kartką. I za to wielkie brawa dla niego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą pan biznesmen życzy Michalczewskiemu mamusi z fujarką aby miał co ssać, no naprawdę od razu widać że to człowiek kulturalny i mocny w gębie, w oczy tego Michalczewskiemu by nie powiedział bo zanim by dokończył to już by mógłby leżeć bez zębów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Nie rozumiem tylko po co ta fraza "Jestem sojuszniczką" zamiast "jestem sojusznikiem". Wygląda to trochę groteskowo.
A jaja to rzeczywiście trzeba mieć, żeby pokazać się z takim sloganem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Wisi mi co kto myśli.
Natomiast chamstwo, brak kultury i szacunku do innych należy tępić w zarodku. A teksty o 'ssaniu fujary matki' są żałosne, burackie i dowodzą tylko, jak nisko upadł człowiek, który je wygłasza. Wystarczyło napisać [o ile musiał już komentować sprawę]: 'Przykro mi, że p. Michalczewski popiera ruch LGBT, zawsze szanowałem go jako sportowca, ale ciężko mi pogodzić się z faktem, że popiera ruch, dla mnie, nie mający prawa bytu. Nie zgadzam się z tym i tak jak on nawołuje do równości i tolerancji, ja będę zawsze nawoływać do 'normalności'. Czy coś innego, ale kulturalnymi słowami. Buractwo niestety wylazło. A buractwo należy zawsze i bez kompromisów tępić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba zamiast wspierać Ruch Narodowy powinien zainwestować w szkolenia z wizerunku medialnego i wystąpień publicznych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
zuy mod
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Jedna strona będzie bojkotować (aczkolwiek jak dla mnie od
![]() ![]() Tak czy owak, sądzę, że browar stratny nie będzie ![]() Nic nie mam do ludzi o odmiennej orientacji seksualnej (bo to prywatna sprawa każdego człowieka), ale akurat adopcjom przez pary homoseksualne jestem przeciwna - jednak sposób w jaki ujął to pan Jakubiak, to chamstwo. Tego typu opinie można wypowiadać zdecydowanie kulturalniej.
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Czytałem teraz trochę o tym właścicielu.Wydaję mi się , że to nie był przypadkowy wpis pod wpływem emocji tylko zaplanowana akcja marketingowa.Taki biznesowy wyjadacz jak ten facet raczej by nie rzucił takich słów publicznie ot tak.
Na poparcie swojej teorii powiem , że nigdy wcześniej nie słyszałem o tym piwie , a tu od 2 dni wszyscy o tym mówią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
keep calm and contour on
|
Nie ogarniam czemu sprzedaż wzrasta,a nie spada. Przy rozgłaszaniu sprawy powinno się bardziej podkreślać zachowanie właściciela Ciechana, bo ludzie chyba potraktowali całą sytuację jako zabawną aferkę. A bojkot w postaci nie kupowania jak najbardziej popieram.
Duży szacunek dla pana Michalczewskiego, oby pojawiało się więcej takich osób.
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Właśnie dlatego wzrasta bo jest reklama (mniejsza o formę.) i o to chyba chodziło w tym wszystkim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Normalnie jak człowiek widzi reklamę, to nie leci od razu do sklepu. Sprzedaż w tym konkretnym przypadku wzrasta, bo jest więcej ludzi za Ziemkiewiczem, niż Michalczewskim. Smutne.
U mnie w mieście jak tylko coś się dzieje 'z lewej' (chociażby przy wyborach- wizyta Szczuki w naszym mieście) narodowcy nie mogą przejść obok tego spokojnie i zaraz widzę, że organizują bojkoty, strajki. To tylko jedna z fajniejszych okazji- przy okazji sobie piwko wypiją. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do wypowiedzi o mamie z fujarką - żenada, chyba tylko jakiś skończony prostak mógł takie coś powiedzieć. Jeśli chodzi o tabliczki że homoseksualiści niemile widziani - dla mnie też idiotyzm, ale w wolnym państwie wolno... tylko jak dla mnie w normalnym państwie ktoś kto wywiesza takie coś szybko by zbankrutował. ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
W ogóle Ci ludzie co bojkotują homoseksualizm czy nie wiem jak to określić... motłoch jaki czy coś? To tak jakby bojkotować nie wiem, ludzi którzy urodzili się bez nogi na przykład. Debilizm. ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Facetowi trzeba pogratulować, bo coś czuję, że zrobiono mu właśnie tanią reklamę. Sprawdziłem właścicieli lokali którzy wylewali piwo Ciechan w Warszawie i okazało się, że to osoby związane z lewicowymi organizacjami. Ja w ramach solidarności z Panem Jakubiakiem nowy rok akademicki zacznę od piwa Ciechan.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Tu chodziło ewidentnie o reklamę.Jak widać po tym wątku-skutecznie.
Ten tekst o fujarach jest debilny , nie ma co zaprzeczać.Jednak można go jeszcze uznać za lajtowy w porównaniu do tekstu o gwałtach po pijaku tego faceta , którego nazwiska specjalnie nie wymienię.W wątku o nim też się nie wypowiem bo co jak co , ale takim zboczeńcom , bo tak to trzeba nazwać reklamy robić nie będę.A tego piwa nie znałem wcześniej , nie piłem i się na to nie zapowiada , chyba,że ktoś postawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.