|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Mega rodzinny problem...
.
Edytowane przez eciaa92 Czas edycji: 2014-10-24 o 18:26 |
|
|
|
|
#2 |
|
Wredny kotecek
|
Dot.: Mega rodzinny problem...
Jezu co za bełkot....
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
plum plum
|
ja bym wzięła braciszka na stronę i też mu pogroziła. Prokuraturą. Do więzienia klientów nie zabierze.
|
|
|
#5 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Skoro brat ma dostęp do konta to dziwię się, czemu autorka nie ma I gdzie reszta domowników, że ona jest odpowiedzialna za całe zakupy na 50zł |
|
|
|
|
|
#6 |
|
plum plum
|
jeśli nie jest właścicielem w firmie, to zwyczajnie defrauduje pieniądze. Skoro obracaja takimi kwotami to spółka jest pewnie z o.o. Tak sobie się nie da wypłacić pieniędzy z firmowego konta, bez żadnych dokumentów itp. Autorka, dość mętnie zresztą, ale pisała, że brat kręci z dokumentacją. Wystarczy zrobić w firmie audyt, by wszystko wyszło na jaw.
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
Jeśli to prawda co piszesz to jako dobra córka powinnaś jak najprędzej zwrócić uwagę ojcu na działanie brata. Jeśli nie sama to posłuż się pozostałym rodzeństwem.
Póki coś jeszcze jest na koncie. |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Dziwne, ja jakoś wszystko zrozumiałam.
Autorko, powinnaś powiedzieć ojcu, mamie, reszcie rodzeństwa. Jeśli wszyscy będziecie zjednoczeni przeciwko jego zachowaniu będzie Wam łatwiej. Jeśli brat chce, niech sobie odchodzi z firmy, z tego co piszesz tylko na dobre to jej (firmie) wyjdzie. Ale czy naprawdę będzie chciał odejść i pracować sam, jeśli teraz ma wspaniałe życie za free, bez przemęczania się? Co do tego rzekomego podbierania klientów, to akurat wcale nie jest tak łatwo zrobić, część być może odejdzie, ale starzy klienci, którzy znają Twojego ojca pewnie zostaną. Jeśli to jest firma rodzinna z renomą w Twojej okolicy, a Twój ojciec ma dobrą opinię, to bym się tym na Twoim miejscu nie przejmowała. Zastanawiam się, że nic nie piszesz o reszcie rodzeństwa i matce. Nic nie widzą czy nie chcą widzieć? Czy wszyscy tam żerują na Twoim ojcu i go oszukują? |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że Twój brat bez pieniędzy Twojego taty żadnej firmy nie otworzy, a już na pewno nie utrzyma płynności przy takim podejściu. Bądź fair wobec taty, powiedz co wiesz, a on niech zrobi audyt w firmie. Myślę, że ma głowę na karku i znajdzie dobre rozwiązanie z powyższej sytuacji, np. zablokuje dostęp do firmowych pieniędzy i ustali nowe zasady.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.