wciaz kocham bylego chlopaka - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-10-27, 18:49   #1
kasia11123
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 14

wciaz kocham bylego chlopaka

3 miesi±ce temu rzuci³ mnie ch³opak po 3letnim zwi±zku. Mimo, ¿e planowali¶my wspóln± przyszlosc, mowil o slubie, dzieciach, pewnego dnia stwierdzil ze ma mnie dosc i do siebie nie pasujemy. Roznilismy sie od siebie i z tego powodu czêsto byly klotnie. Ja np kocham podroze, on nie za bardzo. Namawialam go na wyjazdy itp a teraz moglabym nie jezdzic nigdzie zeby tylko go odzyskac. Nie rozpoczynalabym wielu klotni, gdybym wiedziala ze moze mnie tak po prostu zostawic i to w tak okropny sposob. Strasznie mnie zranil. Czasem nie traktowal mnie tak jak powinien ale ja wiele mu wybaczalam. Nie potrafilabym sama skonczyc tego zwiazku. Ja akceptowalam go takim jakim jest i za to go kochalam a on nie akceptowal niektorych moich cech i probowal mnie zmienic. Z reszta zawsze mialam wrazenie ze mi bardziej zalezy na spotkaniach..
Mimo ze powinnam go znienawidzic za to jak mnie potraktowal, zaproponowalam mu bycie znajomymi. Studiujemy na jednym roku, mamy wspolnych znajomych, nie chcialam zeby byl kwas. Z reszta ja nie potrafie tak po prostu nie gadac z osoba ktora wie o mnie tyle i zawsze bedzie mi bliska. Ale kazde spotkanie z nim wzbudza we mnie mnostwo emocji. Najgorszy okres po rozstaniu minal, ale nadal ciagle o nim mysle i jest mi smutno. Co robic?
kasia11123 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-27, 19:01   #2
why_so
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 925
Dot.: wciaz kocham bylego chlopaka

Odci±æ siê. Studiujecie razem, wiêc nie bêdzie ³atwo, ale opcja kontynuowania znajomo¶ci nie jest wed³ug mnie dobrym pomys³em.
I pozb±d¼ siê my¶li, ¿e mog³aby¶ nigdzie nie je¼dziæ, byle tylko pan i w³adca wróci³.
why_so jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-27, 19:06   #3
nie_powiem
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 893

Szczerze mówi±c 3 miesi±ce to nie jest znowu tak du¿o. Masz prawo mieæ jeszcze do niego jakie¶ uczucia i go kochaæ - w koñcu nie jest ³atwo wyrzuciæ z my¶li i serca osobê, która tak d³ugo go¶ci³a i z któr± dzieli³o siê rado¶ci i smutki. Mówisz, ¿e najgorszy okres po rozstaniu min±³. Wiêc po prostu daj sobie czas i próbuj uk³adaæ ¿ycie. Skoro najgorszy okres min±³, to i za jaki¶ czas i te emocje min±.
Ca³kowicie odci±æ siê nie mo¿esz, to jasne - skoro razem studiujecie. Ale kontaktów siê z nim jak najmniej. Zrób wszystko, by siê zaj±æ sob± i nie mieæ z nim kontaktu.
Stary 2014-10-27, 19:12   #4
kasia11123
Przyczajenie

Heh dokladnie pan i wladca. Wiem ze to glupie ale teraz te wyjazdy spotkania bez niego nie ciesza mnie tak jak kiedys... Myslisz ze to minie? I jakos nie mam nawet ochoty spotykac sie z innymi facetami
Stary 2014-10-27, 19:16   #5
kalincia
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 13 025

Cytat:
Napisane przez kasia11123 Poka¿ wiadomo¶æ
Heh dokladnie pan i wladca. Wiem ze to glupie ale teraz te wyjazdy spotkania bez niego nie ciesza mnie tak jak kiedys... Myslisz ze to minie? I jakos nie mam nawet ochoty spotykac sie z innymi facetami
Opowiedz nam wiêcej o nim. Wtedy ci dok³adnie powiemy, dlaczego dobrze, ¿e ju¿ nie jeste¶cie razem.
kalincia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-27, 19:39   #6
nie_powiem
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 893

Cytat:
Napisane przez kasia11123 Poka¿ wiadomo¶æ
Myslisz ze to minie? I jakos nie mam nawet ochoty spotykac sie z innymi facetami
Oczywi¶cie, ¿e minie. Z czasem wspomnienia i têsknota bêd± s³absze a mi³o¶æ zniknie. To normalne, ¿e teraz cierpisz i kochasz. Minê³y dopiero 3 miesi±ce.

Ka¿dy ma wprawdzie swój w³asny czas regeneracji po rozstaniu, ale byli¶cie razem trzy lata. Studiujesz - wnioskujê wiêc, ¿e jeste¶ jeszcze m³odziutka. Byæ mo¿e to by³ Twój pierwszy tak powa¿ny zwi±zek. Mo¿e prze¿y³a¶ z nim wszystko co pierwsze. Dlatego trzy miesi±ce to jest bardzo krótki okres czasu.

Musisz daæ sobie czas i wszystko pouk³adaæ w g³owie i sercu. Nie nastawiaj siê na ¿adne kliny i spotkania z facetami. Teraz liczysz siê tylko Ty i Twoje ¿ycie. Musisz siê nauczyæ ¿yæ sama ze sob±. Cieszyæ swoj± obecno¶ci± i przekonaæ, ¿e nie potrzebujesz przy sobie nikogo innego. Bo nikt Ci nie da szczê¶cia i nie wype³ni Twojego ¿ycia szczê¶ciem i spe³nieniem lepiej ni¿ Ty sama.
Stary 2014-10-27, 19:46   #7
kasia11123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kalincia Poka¿ wiadomo¶æ
Opowiedz nam wiêcej o nim. Wtedy ci dok³adnie powiemy, dlaczego dobrze, ¿e ju¿ nie jeste¶cie razem.
Oj moglabym wymieniac w nieskonczonosc i ja doskonale wiem ze idealem nie byl, ale rozum co innego, serce co innego...
Np zabieral mnie na impreze gdzie nikogo nie znalam i zostawial sama. Nie jestem typem osoby ktora latwo nawiazuje kontakty z obcymi wiec sie tam zle czulam. Ale potrafilam sie dobrze bawic w swoim towarzystwie. Ciagle mowil ze jestem strasznie spokojna, chociaz w akademiku mowili ze jestesmy najbardziej imprezowa para ;p Przeciez znal mnie 3 lata to jak mu moglo to nagle tak zaczac przeszkadzac? Duzo takich rzeczy nawymyslal, chociaz moim zdaniem mozna sie bylo spokojnie dogadac jakby sie chcialo. Ale nie mogl nigdy ustapic.
Czasami bardziej sie liczyl ze zdaniem kolegow niz moim. Kiedy bylismy sami to wszystko bylo spoko ale w towarzystwie mnie olewal albo robil jakies wyrzuty. Taki dzieciak jeszcze z niego, ktory nie wie czego chce.
Przez wakacje ja pracowalam ale i tak mialam dla niego wiecej czasu niz on dla mnie bo nie umial sobie go zorganizowac. Zle na nas odleglosc dzialala bo nie umielismy sie dogadac ze spotkaniami. W roku akademickim widzielismy sie codziennie wiec konflikty sie rozwiazywalo na biezaco. Z reszta mielismy ciezki okres przed wakacjami bo robilismy prace inzynierska. Jakos strasznie powaznie do tego podeszlam i troche sie zalamalam jak mi nie wychodzilo tak jakbym chciala. A on zamiast mnie wspierac to sie zniechecal do mnie ze nie mam poczucia wlasnej wartosci bo mowie ze nie umiem czegos zrobic, ze sobie z czyms nie poradze. Przeciez chyba kazdy ma w zyciu czasem taki moment ze nie wie czy to co robi jest wlasciwe dla niego... No wiec jak juz sie mialam odstresowac po inzynierce to mi taki numer wywinal i spieprzyl cale wakacje

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 21:25   #8
kalincia
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 13 025

To argumenty na to, ¿e twoje serce siê myli, a rozum ma racjê. S³uchaj go.
kalincia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-28, 06:27   #9
mimi_77
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 647

Jakbym czytala o sobie i swoim bylym. To samo zachowanie na imprezach, moze to on :p nawet wyjazdu za granice ze mna nie skonsultowal tylko ot wyjechal. Tyle ze mialam sile i ja to skonczylam. Dasz rade. Bedzie ciezko. Tez bylismy na jednym roku, wspolni znajomi, tez chcialam go za kolege mimo ze mialam juz nowy zwiazek. Ale to nie zdaje egzaminu. Predzej czy pozniej poczujesz do niego znow cos wiecej i bedzie ci ciezko. Najlepiej od raz sie odciac. U mnie tak bylo. Ja chcialam dobrze, jako kolege go miec no bo przeciez wspolne zajecia itp. On myslal ze uda sie nam znow i zaczal przekraczac granice, ja go stopowalam on poczul sie znow odrzucony, nie mogl sie z tym pogodzic az mnie pobil. Zreszta nie pierwzzy raz. Mozna sie odciac np. Zaliczac przedmioty na dyzurach, miec indywidualny tok studiow. Da sie , ale uzbroj sie w cierpliwosc. Bedzie trudno, a najlepiej to miec serce z kamienia. I przygotuj sie ze znajomi moga sie odwrocic. Jesli sa madrzy to nie beda obejmowac stron. U mnie tak nie bylo. Ale przynajmniej zobaczylam kto jest prawdziwym przyjacielem. Trzymam za ciebie kciuki i pamietaj ze czas leczy rany.

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-28, 17:24   #10
kasia11123
Przyczajenie

Moj tez ze mna nic nie konsultowal. Chcial isc na zaoczne a ja go namawialam zeby szedl na dzienne zebym go mogla czesciej widziec to teraz mam ;p Ironia losu ;p Ale juz sie przyzwyczailam do tego jak sie czasami zachowuje i mimo wszystko myslalam ze bedziemy razem juz zawsze. A tu taki SZOK.
U Ciebie jest troche na odwrot bo juz mialas kogos nowego a on chcial wrocic. A u mnie to on mnie nie chce. Ale wiem ze nawet jakby wrocil na kolanach to znowu by bylo to samo, wiec moze niech lepiej nie wraca bo jeszcze bym ulegla... A znajomi nie sa raczej po zadnej stronie ale zapraszaja nas obu na imprezy, wyjazdy.. Planuja wyjazd na narty no i ja musialam zrezygnowac bo on to mial oczywiscie gdzies ze moze ja tez bym chciala jechac i go tam nie ogladac. Ciezko sie tak odciac;/

Edytowane przez kasia11123
Czas edycji: 2014-10-28 o 17:29
Stary 2014-10-29, 08:12   #11
kasia11123
Przyczajenie

Jeszcze wyszlam na jakas idiotke z tym wyjazdem ze robie problem z niczego i rozdzielam znajomych. Bo koledzy kompletnie tego nie rozumieja...
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-10-29 09:12:23

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.