|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Końcówka ciąży- zachcianki, samopoczucie - 39 tydzień
Hej,
obecnie jestem w 39 tygodniu pierwszej ciąży. od jakiegos miesiąca mam wielką ochotę na słodycze a jednoczesnie bardzo gryzie mnie sumienie. Po pierwsze czy nie szkodze dziecku po drugie, że przytyje dużo. Obecnie przytyłam 14 kilo od początku ciąży. I mam nadzieję, że juz wiecej nie będzie i, że po porodzie uda mi się to wszystko zrzucić. Od kilku mam fobie czytania o objawach porodu. Jakie były wasze odczucia przed porodem. Czy gdzieś w głebi duszy czułyście, że to już niedłgu tj przed terminem? Termin mam na 22 listopada ale chciałabym bym bardzo wcześniej. Mam do was kilka pytań. Po pierwsze czy to normalne, że drętwieją mi od kilku dni ręce ( dłonie)? Zwłaszcza w nocy ale także w dzień i to np jeden palec wskazujący? Po drugie czy wy także miałyście ciemną kreskę między pośladkami? Podobną do tej na brzuchu? Ja takową zauważyłam i wstydzę się tego przed mężem. Po trzecie czy jedzenie słodyczy bardzo zaszkodzi? Przed chwilą zjadłam całą tabliczkę czekolady. Po czwarte mam straszną ochotę na cytrusy czy to może zaszkodzić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Końcówka ciąży- zachcianki, samopoczucie - 39 tydzień
Mam to samo. Codziennie minimum tabliczka czekolady i kilka mandarynek ;/ byle do końcaaa! Tyle ze ja Przytyłam 19kg. Dziecku to nijak nie zaszkodzi... A na wczesniejszy poród nie ludzilabym się ;/ ja mam termin na 27go
Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-11-12 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja mam termin 23.11. Też bym tylko słodkie żarła, na "szczęście" mam cukrzycę ciążową i się hamuję dzięki temu, jem tylko jednego batona a nie 10
![]() Dziecku nie zaszkodzisz, nie przejmuj się, wiadomo, że jak będziesz się objadać przytyjesz więcej, dlatego albo mówisz sobie stop albo po porodzie bierzesz się bardziej za siebie ![]() Drętwienia też są normalne, a krecha między pośladkami hmmm nie wiem, nie zauważyłam ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Hej ,jestem mamą wrześniową ,więc "świeżo" po porodzie.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o tą linie ciemną ,to nie wypowiem się ,gdyż jej nie miałam ,ani na brzuchu ,ani gdziekolwiek indziej ![]() ![]() Życzę szczęśliwego i szybkiego rozwiązania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuje za odpowiedzi. Właśnie jestem po wizycie u ginekologa. Termin mam na za tydzień. I Pani ginekolog stwierdziła, że się upasłam lekko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nieźle ![]() Według mnie 14 kilogramów to jak najbardziej okej. Rozumiem gdybyś napisała 24 kg, ale 14 ?! Sama bym tyle chciała do końca ciąży przytyć, a tutaj już za niedługo tyle będę miała, a może już mam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lepiej powiedzcie skąd Bierzecie energię i siłę do życia na tej końcówce? ;( Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-11-15 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja akurat od początku ciąży nie mam żadnych typowych objawów. Zadnych mdłości, zmęczenia, senności itp. Tydzien do porodu a ja juz wszystko mam przygotowane, nie wiem co robić, pozostaje czekanie. Boję sie ze jeżeli sie zacznie to spanikuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() wpadam tu na chwilkę, na pocieszenie Wam powiem ze nie dotrwałam do 39 tyg ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja niestety termin naa wczoraj i cisza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.