|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Fundacja-pomoc,czy oszustwo
Założyłam ten wątek nie po to ,aby krytykować chęć pomocy zwierzętom,ale ku naiwności ludzi.
-Ciekawa jestem ile osób wpłacających o dobrych sercach sprawdziło tę "fundację" i,czy faktycznie pieniądze idą na rzecz tego biednego konia. -Ile pieniędzy z fundacji przeznacza się na utrzymanie rzeszy ludzi,a ile idzie na konkretne potrzeby.Przecież nikt nie pracuje za darmo -Czy wykorzystywanie ludzkiego odruchu serca jest morlane,czy nie lepiej przeznaczyć te pieniądze na realne potrzeby biednych stworzeń? Wklejam tylko część zrzutu ekranu,aby pokazac wam prawdziwość aukcji,ale bez możliwości reklamowania Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2013-03-20 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fundacja-pomoc,czy oszustwo
ja bym nie dala. podejrzane to. najlepiej zwrocic sie do jakiejs potwierdzonej organizacji jak VIVA! np.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A nie łatwiej wpisać w google nazwę fundacji, która i tak jest w screenie przez Ciebie podanym? Masz tam możliwość kontaktu z organizacją, chyba więcej Ci to wyjaśni, niż "gdybanie" z Wizażankami.
http://www.terraspei.pl/index.php?op...&id=2&Itemid=1 tu jest opisana akcja dotycząca aukcji przytoczonej przez Ciebie.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
na dogomanii też jest wątek tej klaczy
ta fundacja ma swoją stronę internetową szkoda mi tej klaczy może sama kupię cegiełkę zresztą bardzo często kupuję cegiełki na pomoc zwierzętom |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ale co jest nie tak a ta aukcja?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuję karmę dla kotów i osobiście dostarczam do schroniska, co z resztą się dzieje, nie wiem, chętnie się dowiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
generalnie
fundacja to świetny biznes, dlatego większość stacji telewizyjnych ma fundacje, i dlatego tyle osób zakłada fundacje. Duża część pieniędzy idzie na cele statutowe, a fundacje zwolnione są z podatków. Swego czasu byłam dziewczynką z zapałkami (kiedy jeszcze nie była fundacją) i dużą cześć pieniędzy pochłaniały właśnie podatki. jednakże fundacja na koniec, jak każda organizacja musi przedstawić raport finansowy ile pieniędzy zgromadziła, ile zostało przekazane na cele statutowe, wynagrodzenia, podopiecznych. Fundacje mają prawo do tzw aukcji charytatywnych, czyli nie płacą za wystawienie i sprzedanie przedmiotu. jeśli ma ktoś wątpliwości, najlepiej odnaleźć daną fundację i przejrzeć jej sprawdzanie finansowe żeby wiedzieć, czy faktycznie pomaga zwierzętom. O tej PRZYSTANI dla zwierząt, zwłaszcza właśnie dla koni, mówili kiedyś w telewizji. Z tego co widzę, to ta konkretna klacz jeszcze nie widziała, bo aukcja jest poświęcona cegiełkom (potrzeba 5600) na wykup klaczy ze źrebięciem. Czyli jak uzbierają kwotę, wówczas wykupią (zakładam że tak będzie). Ja w tym roku swój 1% przeznaczyłam na inną fundację która poprzez dogoterapię pomaga dzieciom. W tej fundacji psy i ich opiekunowie to wolontariusze.
Pozdrawiam was ciepło Kjojik ----------------- Nie noś dziecka przodem do świata: http://www.clippasafe.pl/tresci/spac...ka_ce003/1.jpg http://www.ekorodzice.pl/imgart/uz/u...283024460.jpg- tak NIE nosimy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
no to juz inna kwestia. wierze ze tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
dzis jest tyle fundacji, wszędzie sie słyszy o chęci pomocy o kolejnych nowych fundacjach? ale czy można im ufać w 100%? jak sprawdzić czy jest wiarygodna??
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Ja pracowałam w Fundacji w małym miasteczku, która była przy szpitalu.
Powiem Wam szczerze , że wszystkie pieniądze były liczone i nikt sobie do kieszeni nie brał. Czasem jak miałam liczyć te miedziaki po groszu czy dwa to coś mnie już trafiało. Wychodziło się na zbiórki pieniędzy po dwie osoby. Ludzie nie chcieli dawać kasy i praktycznie każdy mówił, że wszystkie fundacje to oszustwa. Nie dla mnie była taka robota, na siłę wyciąganie kasy od człowieka, namawianie, jak żebranie. Zrezygnowałam. A co do kasiorki. Ktoś dawał nam kasę, wpisywaliśmy w zeszycie, podpisywał się pod kwotą którą dał. Po powrocie wszystko miało się zgadzać z zeszytem. Ale to była malutka fundacja, w większych nie wiem jak jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
zielony stworek
|
Fundacja Maciuś na marketing wydała wiele więcej niż na dzieci
To mnie zszokowało! Wygląda na to, że to jeden wielki przekręt...
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...,13596438.html Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Fundacja Maciuś na marketing wydała wiele więcej niż na dzieci
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Mnie się wydaj, że to sa jakieś przykre wyjątki, i będą się zdarzać. I faktycznie warto sprawdzać dokładnie findacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Co myślicie o fundacji WWF? Chciałabym zacząć pomagać, byłam już bliska wypełnienia formularza przynależności do klubu, ale zaczęłam szukać w internecie opinii i teraz się trochę boję
![]() Lepiej samemu wpłacać co jakiś czas pieniądze czy się zapisać? Jaka jest wgl różnica? Nie ukrywam, że głównie chodziło mi o Rysie, natomiast nie wiem, czy pieniądze idą wtedy po prostu na konto fundacji i tym samym pomaga się innym zagrożonym gatunkom? Fajnie, jakby się odezwał ktoś, kto pomaga WWF ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.