Tester jako prezent - wstyd? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-07, 15:46   #1
produkt
Przyczajenie

Wink

Tester jako prezent - wstyd?

Witam Drogie Panie. Jako, że jestem facetem i umysł kobiety jest dla mnie absolutnie nieprzenikniony to mam do Was pytanie. Mianowicie, na zbliżające się święta chcę kupić mojej Najdroższej perfumy. Problem polega na tym, że kosztują w okolicach 500 zł i niestety zwyczajnie mnie na nie nie stać. Stać mnie za to na tester, lecz tutaj pojawia się właśnie moja wątpliwość. Czy nie jest nietaktem wręczać tester jako prezent?... Zdaję sobie sprawę, że to jest kwestia indywidualna, ale byłbym wdzięczny za jakąkolwiek opinię w tej sprawie.
produkt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-07, 16:16   #2
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dot.: Tester jako prezent - wstyd?

Ja bym się cieszyła - o ile znam i lubię takie perfumy a nie zostały wybrane "na pałę" lub bo najtańsze Niemniej podejrzewam, że niektóre kobiety mogłyby się poczuć urażone, sam musisz wyczuć charakter partnerki. Albo żeby nie ryzykować kup jej mniejszą pojemność, już nie tester

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-07, 16:53   #3
Ania_november
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez produkt Pokaż wiadomość
Witam Drogie Panie. Jako, że jestem facetem i umysł kobiety jest dla mnie absolutnie nieprzenikniony to mam do Was pytanie. Mianowicie, na zbliżające się święta chcę kupić mojej Najdroższej perfumy. Problem polega na tym, że kosztują w okolicach 500 zł i niestety zwyczajnie mnie na nie nie stać. Stać mnie za to na tester, lecz tutaj pojawia się właśnie moja wątpliwość. Czy nie jest nietaktem wręczać tester jako prezent?... Zdaję sobie sprawę, że to jest kwestia indywidualna, ale byłbym wdzięczny za jakąkolwiek opinię w tej sprawie.
a może po prostu ją najzwyczajniej w świecie zapytaj

szukam chętnych do rozbiórki Rose America

Ania_november jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-07, 16:54   #4
Latiha
Zakorzenienie

Według mnie nie wypada. Kup jej jak Ci zasugerowała inna wizażanka mniejsza pojemność ale oryginalnego produktu.

moja fragrantica
http://www.fragrantica.com/member/213446/

Arabistka, w sercu i na papierze

...ماتت قلوب الناس ماتت بنا النخوة
Latiha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-07, 17:00   #5
Arsonist
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latiha Pokaż wiadomość
Według mnie nie wypada. Kup jej jak Ci zasugerowała inna wizażanka mniejsza pojemność ale oryginalnego produktu.
Tester nie ma nic wspólnego z oryginalnością. Najczęściej jest to identyczny flakon, jak te w normalnej sprzedaży. Tylko niektóre nie mają korków. Koleżance chyba się coś pomyliło z tzw. odpowiednikami perfum.

Myślę, że gdyby był to prezent dla kogoś, z kim łączą nas bardziej oficjalne stosunki, to powinien być to normalny flakon, nawet mniejszej pojemności. Ale skoro to jest dziewczyna autora, to nie widzę nic złego w testerze. Jeśli to nie musi być niespodzianka, to zdecydowanie bym zapytała. Ja tam 100 razy bardziej wolałabym dostać wymarzone perfumy w testerze 100 ml niż np. normalny flakon 30 ml, jakby mi chłopak dawał taki wybór.
Arsonist jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-07, 17:14   #6
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arsonist Pokaż wiadomość
Tester nie ma nic wspólnego z oryginalnością. Najczęściej jest to identyczny flakon, jak te w normalnej sprzedaży. Tylko niektóre nie mają korków. Koleżance chyba się coś pomyliło z tzw. odpowiednikami perfum.
Myślę, że Latiha doskonale wie że tester to to samo co produkt tylko niefortunnie użyła sformułowania "oryginalny produkt" i tyle.

A wiesz jak wygląda tester tych perfum? To znaczy czy ma korek oraz czy ma trwały grawerunek (niektóre testery mają jedynie naklejki, które można łatwo odkleić) z napisem "tester"?
Jeśli ten tester ma korek i naklejkę oraz nie różni się niczym od normalnego produktu to kupuj tester i zapakuj po swojemu

Ja bym się też ucieszyła bardziej z testera niż malutkiej pojemności no ale to tylko moje zdanie.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-07, 17:34   #7
agnieszka1970
Zadomowienie

Ja uważam że dla bliskiej osoby wypada. Możesz jakoś fantazyjnie zapakować i nie sądzę by obdarowana się boczyła widząc wielką flachę. A w ogóle napisz co to za zapach...
Stary 2014-11-07, 18:36   #8
manio
Zakorzenienie

nie chciałbym otrzymać w prezencie testera wolałabym mniejszą pojemność ale oryginalnie zapakowaną i w ładnym flakonie.. tester mogę kupić sobie sama...

Ja również nie zdecydowałabym się na obdarowanie kogoś testerem, twierdzę, że jednak nie wypada..
manio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-07, 18:41   #9
produkt
Przyczajenie

Perfumy o których mowa, to Chanel Coco Mademoiselle, w grę wchodzi tylko 100ml. Niestety, tester ma paskudny korek...
Nie chcę zdradzać Wybrance swoich zamiarów, fajnie byłoby, gdyby element zaskoczenia jednak pozostał.
Cóż, chyba będę musiał przespać się z problemem.
Bardzo Wam dziękuję za odzew!
Stary 2014-11-07, 20:11   #10
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Perfumy o których mowa, to Chanel Coco Mademoiselle, w grę wchodzi tylko 100ml. Niestety, tester ma paskudny korek...
Nie chcę zdradzać Wybrance swoich zamiarów, fajnie byłoby, gdyby element zaskoczenia jednak pozostał.
Cóż, chyba będę musiał przespać się z problemem.
Bardzo Wam dziękuję za odzew!
To Panienka ma inny korek jako tester a inny jako normalny produkt? Nie wiedziałam...

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-07, 20:30   #11
rudzia77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
To Panienka ma inny korek jako tester a inny jako normalny produkt? Nie wiedziałam...
Może Autorowi chodzi o te kartonowe nakładki, które widzę na wszystkich podróbach niby testerów?
http://allegro.pl/chanel-coco-mademo...720823740.html
http://allegro.pl/coco-chanel-mademo...778502695.html
rudzia77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-07, 20:32   #12
agnieszka1970
Zadomowienie

Tester nie ma chyba korka tylko tekturową nakładke... Poza tym uważaj, bo na allegro podróbek testerów mnóstwo :-(
Stary 2014-11-07, 20:58   #13
Latiha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arsonist Pokaż wiadomość
Jako oryginalny produkt miałam na myśli produkt zapakowany w oryginalne pudełko, z korkiem, bez napisu demonstration. Źle się wyraziłam, bo pisałam z telefonu i na szybko.

O żadnych odpowiednikach to nawet tu nie wspominaj

moja fragrantica
http://www.fragrantica.com/member/213446/

Arabistka, w sercu i na papierze

...ماتت قلوب الناس ماتت بنا النخوة

Edytowane przez Latiha
Czas edycji: 2014-11-07 o 20:59
Latiha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 00:11   #14
marienmarien
Biegnąca z wilkami

Ja bym się nie obraziła za prezent - tester ukochanych perfum (dla mnie liczy się TEN zapach!!!) Ale znam osoby, którym bym takowego nie podarowała, ze względu na wygląd pudełka (i ewentualny brak korka) - wiem, że mogło to by być źle odebrane. Wszystko zależy na jakim etapie jest znajomość. Jeśli na początkowym, to nie kupowalabym testera. Sama do dzisiaj bardzo miło wspominam pierwszy prezent od męża (dawno temu, wtedy chłopaka, po 2 miesiącach znajomości) - wymarzone Eau de Dali w zestawie świątecznym w ozdobnym pudełku Teraz to zupełnie inna bajka.
Chyba że...tak artystycznie (decoupage, bookscrapping, collage) ozdobisz pudełko testera, że stanie się czymś wyjątkowym i niepowtarzalnym
marienmarien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 09:08   #15
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marienmarien Pokaż wiadomość
Ja bym się nie obraziła za prezent - tester ukochanych perfum (dla mnie liczy się TEN zapach!!!) Ale znam osoby, którym bym takowego nie podarowała, ze względu na wygląd pudełka (i ewentualny brak korka) - wiem, że mogło to by być źle odebrane. Wszystko zależy na jakim etapie jest znajomość. Jeśli na początkowym, to nie kupowalabym testera. Sama do dzisiaj bardzo miło wspominam pierwszy prezent od męża (dawno temu, wtedy chłopaka, po 2 miesiącach znajomości) - wymarzone Eau de Dali w zestawie świątecznym w ozdobnym pudełku Teraz to zupełnie inna bajka.
Chyba że...tak artystycznie (decoupage, bookscrapping, collage) ozdobisz pudełko testera, że stanie się czymś wyjątkowym i niepowtarzalnym
Dokładnie
Ja teraz bym nie miała nic przeciwko jakby mąż po prostu powiedział: masz tu kasę i se kup jaką perfumę
Ale jakby to był początek związku to raczej po takim tekście nie bylibyśmy razem
Ja chyba taki elegancki, klasyczny zapach wolałabym dostać "kompletny"
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-08, 09:29   #16
201604131205
Konto usunięte

Tylko nie kupuj tych podróbek testerów za 200zł! to dopiero byłaby wtopa.

Musisz kupować akurat takie drogie perfumy? Oryginalny tester Mlle to i tak cena ok 350-400zł.
Właściwie na allegro to widzę tylko podróby EDP do 200zł i normalne, oryginalne produkty nie-testery za 400zł.
Przy EDT testery i normalne perfumy kosztują właściwie tyle samo (320-330) więc gdzie Ty w ogóle widzisz rozbieżności cenowe które by uzasadniały kupowanie komuś w prezencie testera tego zapachu?

Wiesz swoją drogą , czy Twoja dziewczyna w ogóle lubi te perfumy?
201604131205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 09:42   #17
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Ja u sprawdzonych sprzedawców najtaniej znalazłam setkę za 420 zł z przesyłką, produkt. No nie są tanie... jak będziesz kupował to zanim klikniesz pytaj bo będzie wtopa
Stary 2014-11-08, 11:10   #18
produkt
Przyczajenie

Mam jakieś tam zdolności plastyczne i nawet planowałem sam to wszystko przyozdobić, ale nie wiedziałem, że jest taki problem z podróbkami, zupełnie się na tym nie znam. A te Coco są Jej ulubionymi perfumami, których już niestety od dawna nie ma, z uwagi na cenę. Chyba po prostu odmówię sobie paru rzeczy i szarpnę się na nie-tester, bo faktycznie, skoro tak łatwo jest trafić na trefny towar, to lepiej nie ryzykować.
Jeszcze raz Drogie Panie - dziękuję za odzew!
Stary 2014-11-08, 12:20   #19
Daffodilka
Zakorzenienie

Jeszcze tu jest trochę taniej: http://allegro.pl/kalaaps-chanel-coc...764244378.html O ile dobrze pamiętam, to sprawdzony Sprzedający.

Edytowane przez Daffodilka
Czas edycji: 2014-11-08 o 12:21
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-08, 12:34   #20
201604131205
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Jeszcze tu jest trochę taniej: http://allegro.pl/kalaaps-chanel-coc...764244378.html O ile dobrze pamiętam, to sprawdzony Sprzedający.
To najtańsza oryginalna setka edp z allegro.
Cytat:
Mam jakieś tam zdolności plastyczne i nawet planowałem sam to wszystko przyozdobić, ale nie wiedziałem, że jest taki problem z podróbkami, zupełnie się na tym nie znam. A te Coco są Jej ulubionymi perfumami, których już niestety od dawna nie ma, z uwagi na cenę. Chyba po prostu odmówię sobie paru rzeczy i szarpnę się na nie-tester, bo faktycznie, skoro tak łatwo jest trafić na trefny towar, to lepiej nie ryzykować.
Jeszcze raz Drogie Panie - dziękuję za odzew!
Zajrzyj przed zakupem do podwieszonych wątków "lista polecanych sprzedawców/ perfumerii i "weryfikacja aukcji allegro"
201604131205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 12:56   #21
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Nie chciałabym dostać testera niezależnie od etapu znajomości Sama również nie wręczyłabym testera. To -10 do poczucia komfortu używania, pachnie tak samo ale co z tego.
(podobnie z odlewkami oryginalnych perfum, kupuję je dla siebie i nie mam oporów, ale z oryginalnej pięknej flaszki to inaczej pachnie )
Wiem, jestę snobę.
Stary 2014-11-08, 13:10   #22
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia Pokaż wiadomość
Nie chciałabym dostać testera niezależnie od etapu znajomości Sama również nie wręczyłabym testera. To -10 do poczucia komfortu używania, pachnie tak samo ale co z tego.
(podobnie z odlewkami oryginalnych perfum, kupuję je dla siebie i nie mam oporów, ale z oryginalnej pięknej flaszki to inaczej pachnie )
Wiem, jestę snobę.
Nie jesteś Albo jest nas dwie To cudowne uczucie, kiedy masz w rękach oryginalnie zapakowane perfumy, kiedy osobiście możesz je odfoliować, podziwiać piękny flakon z korkiem, który niejednokrotnie stanowi główny element zdobniczy perfum. Testery nie budzą u mnie takich emocji. Owszem, czasem je kupuję, ale głównie na rozbiórki, żeby było taniej. Ale w prezencie, zwłaszcza od mężczyzny, wolałabym dostać "oryginalny" flakon.
Stary 2014-11-08, 13:44   #23
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Nie jesteś Albo jest nas dwie To cudowne uczucie, kiedy masz w rękach oryginalnie zapakowane perfumy, kiedy osobiście możesz je odfoliować, podziwiać piękny flakon z korkiem, który niejednokrotnie stanowi główny element zdobniczy perfum.

Prawda.
Z drugiej strony, wolałabym tester czegoś co kocham, niż nietester czegoś, co mi się nie podoba. Mam nadzieję, że Mademoiselle, o które pyta autor, są lubiane przez jego wybrankę, a nie tylko popularne, żeby nie było zawodu, bo to droga rzecz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-08, 14:43   #24
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Moim zdaniem po prostu nie wypada dać testera w prezencie Jakby nie patrzeć to jednak produkt w jakiś sposób wybrakowany, niepełnowartościowy...
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 17:31   #25
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Dokładnie
Ja teraz bym nie miała nic przeciwko jakby mąż po prostu powiedział: masz tu kasę i se kup jaką perfumę
Ale jakby to był początek związku to raczej po takim tekście nie bylibyśmy razem
Ja chyba taki elegancki, klasyczny zapach wolałabym dostać "kompletny"
Twój mówi perfumę ?

A w temacie ja bym się nie obraziła ...
Ale to wszystko zależy...W jakich jesteście relacjach ...
Stary 2014-11-08, 17:33   #26
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Twój mówi perfumę ?
Nie ale masz tu kasę też nie mówi
Stary 2014-11-08, 17:39   #27
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Nie ale masz tu kasę też nie mówi
No widzisz a mój mówi "perfumę" z premedytacją, wypowiadając to słowo z w zdaniu głośniej i z przeciągłym ąąąąąąąąąąąąą iiiii się śmieje
On się uparł żeby mnie kompromitować
Stary 2014-11-08, 17:44   #28
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
A w temacie ja bym się nie obraziła ...
Ale to wszystko zależy...W jakich jesteście relacjach ...
No wiesz, na moim etapie perfumomaniactwa, gdyby to był długoletni TŻ, ktoś z rodziny, czy z bliskich przyjaciół, kto zna moją pasję, to też bym się nie obraziła. Każda flaszka jest mile widziana. Ale na początku znajomości damsko-męskiej, czyli na etapie uwodzenia, "kompletne" - jak to Asia trafnie określiła, perfumy byłyby mile widziane
Stary 2014-11-08, 17:52   #29
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz, na moim etapie perfumomaniactwa, gdyby to był długoletni TŻ, ktoś z rodziny, czy z bliskich przyjaciół, kto zna moją pasję, to też bym się nie obraziła. Każda flaszka jest mile widziana. Ale na początku znajomości damsko-męskiej, czyli na etapie uwodzenia, "kompletne" - jak to Asia trafnie określiła, perfumy byłyby mile widziane

Zresztą jest też sposób można pogadać na ten temat... Kurcze z tego co wyczytałam oboje muszą nazbierać na flaszkę. Ja nie chciałabym żeby mój luby przepłacał za "perfumę " tylko dlatego że wstyd testera dać... No i skakałabym pod sufit jakbym tester dostała a za resztę kasy romantyczna kolacja Można pogadać na ten temat
Stary 2014-11-08, 18:05   #30
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ja jeszcze dodam, że to też zależy od stopnia "zamożności" delikwenta. Tester kupiony przez tzw. biednego studenta byłby rozczulający (że niby odjął sobie od ust )
Jednak odradzam samodzielne upiększanie flakonu (nawet nie umiem sobie tego wyobrazić, okleić korek sreberkiem? ) bo może wyjść kicz. Ładne opakowanie, wstążka i wystarczy.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości