![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Szokująco głupi wypadek
Właściwie nie wiem po co zakładami ten wątek, chyba muszę to po prostu z siebie wyrzucić. Dzisiaj po południu byłam świadkiem prawdopodobnie śmiertelnego wypadku, który wydarzył się z głupoty. Prawdopodobnie, bo póki co lokalne serwisy nic o tym nie piszą, więc nie wiem czy gość przeżył. Ad rem: widziałam jak młody chłopak spadł z drugiego piętra wewnątrz galerii handlowej lecąc głową w dół i uderzył w płytki na dole. Nie wiem, jaka była tego przyczyna, czy usiadł na barierce i go przeważyło, czy może to ofiara idiotycznej zabawy w zjeżdżanie głową w dół po poręczy od ruchomych schodów.
W głowie mi się to wszystko nie mieści ![]() A najbardziej zastanawia mnie fakt, że lokalne media, które raczej szybko reagują na wszelkie zdarzenia i od tego czasu zdążyły napisać o kilku wypadkach teraz milczą. Zastanawiał się, czy to możliwe, żeby przedstawiciele galerii handlowej mogli opłacić wyciszenie wypadku? Żeby miejsce bądź co bądź dla wielu kojarzone z przyjemnością, relaksem i konsumpcją nie zaczęło mieć niechcianego PRu? Sorry za chaos, ale jestem tym co widziałam naprawdę przytłoczona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Szokująco głupi wypadek
Może wyglądało to groźnie , ale gościowi nic się nie stało to i sensacji nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Gość się nie ruszał, ktoś krzyczał, także myślę że niestety tego nie przeżył.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o lokalne media, to ja mam inne doświadczenia, bo jeśli gdzieś nie wyjechałaś to jesteś pewnie w Łodzi. Jeśli coś się dzieje popołudniu to czas ich reakcji jest dużo wolniejszy. Bo mniej dziennikarzy jest w stanie gotowości, a dziś jest dość gorący dzień.
No i być może nie jest tak źle jak myślisz... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie ja akurat do galerii wchodziłam i tylko usłyszałam uderzenie na które właściwie nie zwróciłam uwagi ale jak jadąc schodami na dół już zobaczyłam co takiego usłyszałam. Nie wiem z jakiej perspektywy Ty to widziałaś ale mi się również wydaje (patrząc z góry), że ta osoba nie przeżyła ![]() Ja się szybko stamtąd odsunęłam bo gapiów było sporo i widziałam, że już wezwano pomoc natomiast jakieś 5-10 minut później już tam śladu po całej akcji nie było, jakby nic się nie stało... Przyznam szczerze, że mnie to mocno zastanawiało - no chyba, że ta osoba (w sumie mam taką nadzieję) przeżyła i stąd brak większej afery (typu policja etc.) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
u mnie w centrum handlowym gościa uprowadzono, a krótko później już była informacja w serwisach lokalnych a nawet i na Onecie
![]() tu może mu nic poważnego się nie stało, może stracił tylko przytomność lub media nie zostały poinformowane a nikt z centrum ani rodziny nie chce tego komentować. w końcu to nie wina centrum handlowego że ktoś wyleciał przez barierki, o ile coś się nie ułamało i nie spadło z nim, ale to raczej byś zauważyła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Zgodziłabym się z tym, że roztrząsanie okoliczności wypadku na pewno nie przyniesie rodzinie ukojenia, ale media rozpisują się o wielu innych tragicznych w skutkach przykładach głupoty. Z jednej strony nurtuje mnie to czy galeria handlowa ma coś wspólnego z blokadą informacyjną, z drugiej strony gdyby miała to nawet bym to rozumiała. Niemniej jednak chętnie bym się dowiedziała, czy gość przeżył.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Może to jakies "wygłupy" halloweenowe albo może kręcili jakiś film?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kurczę, może to nie była chłopaka wina, nie wiem, ktoś go popchnął, poślizgnął się... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Eyo, ja akurat stała przy wyjściu od Douglasa i gdy usłyszałam krzyk tego gościa podniosłam wzrok i widziałam jak leciał głową w dół. Też się szybko ewakuowałam, widziałam później przedzierającą się przez Mickiewicza karetkę, zdziwiło mnie tylko, że to nie była Ska, tylko zwykły ambulans. Generalnie zaraz po tym jak ten człowiek spadł nawet nic przy nim nie robili, może tak trzeba, a może tylko ktoś sprawdził tętno i wezwany lekarz miał stwierdzić wiadomo co.
Edit: dziewczyny, nie ma opcji, żeby nic mu się nie stało, sam odgłos uderzenia był okropny, zero ruchu od razu po upadku. To nie jest jakoś bardzo wysoko, dwa piętra, ale spadł na mega twarde podłoże lecąc głową w dół. Swoja drogą dobrze, że nie było tam przechodzących ludzi, spadł przy fontannie, przy której często biegają dzieci. Zakładami, że wypadek był z głupoty, bo chyba gdyby ktoś go wypchnął musiałaby wcześniej być jakaś szarpanina itd. Czasami nienawidzę swojego miasta. Edytowane przez 2016050952 Czas edycji: 2014-10-31 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Nie wiem czy trupa by się tak łatwo dało zatuszować. Więc chyba przeżył , wtedy łatwiej już o uciszenie sprawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Marszałkini II RP
|
Współczuję Ci, że byłaś świadkiem takiego wydarzenia, ja długo nie mogłabym przestać o tym myśleć - czy przeżył, kim był (a raczej, mam nadzieję, jest), etc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201703061208 Czas edycji: 2014-10-31 o 21:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Bang Bang Bang
|
Tak mi się skojarzyło http://www.youtube.com/watch?v=mgnoSwoSXsU
![]() Ja szczerze mówiąc też nie wiedziałabym, czy powinnam w ogóle tykać osobę po takim wypadku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
A może faktycznie nic mu się nie stało? Moja mama kiedy była dzieckiem i miała 9 lat to w szkole spadła z drugiego piętra do piwnicy na betonową posadzkę, poleciała głową w dół też (kolega z klasy ją wypchnął przez barierkę). Straciła przytomność od razu, ale na szczęście jedyne co jej się stało to, że pękł jej bębenek i dzisiaj nie słyszy dobrze na jedno ucho, ale poza tym nie miała nic złamanego, miała lekki wstrząs mózgu i tyle. Więc może faktycznie chłopakowi nic się nie stało,a przez 1 listopada gazety mają masę innych tematów do opisania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o sztuczne oddychanie, to rzeczywiście w nowych wytycznych jest punkt, że można od tego odstąpić, bo ważniejsze są uciski klatki piersiowej. Ale to zależy od decyzji osoby ratującej - czy zna osobę ratowaną (ryzyko transmisji chorób), ma przy sobie maseczkę itp. Jesli chcesz doczytać, szukaj w google pod hasłem erc wytyczne 2010. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Mam nadzieję, że nic się nie stało, niestety nie wyglądało na to.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Jeśli facet nie żył to prawdopodobnie trwałoby to kilka godzin ,bo musi przyjechać lekarz stwierdzić zgon i przyjechać jakas tam firma bo karetka ciała nie weźmie.
Więc prawdopodobnie przeżył. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Ja na ratownictwie miałam tak mówione że jak nie oddycha to robi się RKO. Co z tego że można mu uszkodzić żebra. Przecież one mu i tak nie będą potrzebne jak w wyniku nie udzielenia pomocy umrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Śmiertelny wypadek w galerii handlowej nie przeszedłby be echa, nie wierzę w to.
Straszna sprawa. Jeżeli będziesz miała jakieś wieści - napisz. ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Nam też tak mówiono - najpierw ratujemy życie, potem zdrowie. Wiadomo, że każda minuta się liczy. Przecież bez RKO ten człowiek na pewno nie przeżyje (mówię oczywiście o sytuacji, w której osoba nie oddycha). Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2014-10-31 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
Faktycznie zabranie ciała trochę trwa, ale może lekarz stwierdził zgon, a ciało przeniesiono na jakieś zaplecze, żeby nie wzbudzać zainteresowania. Mam nadzieję, że przeżył, chociaż na to nie wyglądało. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Jeśli gościu by zmarł to nie ruszaliby ciała tylko czekaliby na prokuratora i policję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.