Szokująco głupi wypadek - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-31, 20:16   #1
2016050952
Konto usunięte

Szokująco głupi wypadek

Właściwie nie wiem po co zakładami ten wątek, chyba muszę to po prostu z siebie wyrzucić. Dzisiaj po południu byłam świadkiem prawdopodobnie śmiertelnego wypadku, który wydarzył się z głupoty. Prawdopodobnie, bo póki co lokalne serwisy nic o tym nie piszą, więc nie wiem czy gość przeżył. Ad rem: widziałam jak młody chłopak spadł z drugiego piętra wewnątrz galerii handlowej lecąc głową w dół i uderzył w płytki na dole. Nie wiem, jaka była tego przyczyna, czy usiadł na barierce i go przeważyło, czy może to ofiara idiotycznej zabawy w zjeżdżanie głową w dół po poręczy od ruchomych schodów.
W głowie mi się to wszystko nie mieści Jakoś nie mogę się otrząsnąć.
A najbardziej zastanawia mnie fakt, że lokalne media, które raczej szybko reagują na wszelkie zdarzenia i od tego czasu zdążyły napisać o kilku wypadkach teraz milczą. Zastanawiał się, czy to możliwe, żeby przedstawiciele galerii handlowej mogli opłacić wyciszenie wypadku? Żeby miejsce bądź co bądź dla wielu kojarzone z przyjemnością, relaksem i konsumpcją nie zaczęło mieć niechcianego PRu?
Sorry za chaos, ale jestem tym co widziałam naprawdę przytłoczona.
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 20:28   #2
jerr
BAN stały

Dot.: Szokująco głupi wypadek

Może wyglądało to groźnie , ale gościowi nic się nie stało to i sensacji nie ma.
jerr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 20:30   #3
2016050952
Konto usunięte

Gość się nie ruszał, ktoś krzyczał, także myślę że niestety tego nie przeżył.
Stary 2014-10-31, 20:40   #4
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 20:45   #5
Kalini
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o lokalne media, to ja mam inne doświadczenia, bo jeśli gdzieś nie wyjechałaś to jesteś pewnie w Łodzi. Jeśli coś się dzieje popołudniu to czas ich reakcji jest dużo wolniejszy. Bo mniej dziennikarzy jest w stanie gotowości, a dziś jest dość gorący dzień.
No i być może nie jest tak źle jak myślisz...
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 20:45   #6
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoyaLi Pokaż wiadomość
Właściwie nie wiem po co zakładami ten wątek, chyba muszę to po prostu z siebie wyrzucić. Dzisiaj po południu byłam świadkiem prawdopodobnie śmiertelnego wypadku, który wydarzył się z głupoty. Prawdopodobnie, bo póki co lokalne serwisy nic o tym nie piszą, więc nie wiem czy gość przeżył. Ad rem: widziałam jak młody chłopak spadł z drugiego piętra wewnątrz galerii handlowej lecąc głową w dół i uderzył w płytki na dole. Nie wiem, jaka była tego przyczyna, czy usiadł na barierce i go przeważyło, czy może to ofiara idiotycznej zabawy w zjeżdżanie głową w dół po poręczy od ruchomych schodów.
W głowie mi się to wszystko nie mieści Jakoś nie mogę się otrząsnąć.
A najbardziej zastanawia mnie fakt, że lokalne media, które raczej szybko reagują na wszelkie zdarzenia i od tego czasu zdążyły napisać o kilku wypadkach teraz milczą. Zastanawiał się, czy to możliwe, żeby przedstawiciele galerii handlowej mogli opłacić wyciszenie wypadku? Żeby miejsce bądź co bądź dla wielu kojarzone z przyjemnością, relaksem i konsumpcją nie zaczęło mieć niechcianego PRu?
Sorry za chaos, ale jestem tym co widziałam naprawdę przytłoczona.
Coś mi się wydaje, że byłyśmy dzisiaj świadkami tego samego wypadku.

Generalnie ja akurat do galerii wchodziłam i tylko usłyszałam uderzenie na które właściwie nie zwróciłam uwagi ale jak jadąc schodami na dół już zobaczyłam co takiego usłyszałam. Nie wiem z jakiej perspektywy Ty to widziałaś ale mi się również wydaje (patrząc z góry), że ta osoba nie przeżyła

Ja się szybko stamtąd odsunęłam bo gapiów było sporo i widziałam, że już wezwano pomoc natomiast jakieś 5-10 minut później już tam śladu po całej akcji nie było, jakby nic się nie stało... Przyznam szczerze, że mnie to mocno zastanawiało - no chyba, że ta osoba (w sumie mam taką nadzieję) przeżyła i stąd brak większej afery (typu policja etc.)

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 20:46   #7
dominikmeller25
Zakorzenienie

u mnie w centrum handlowym gościa uprowadzono, a krótko później już była informacja w serwisach lokalnych a nawet i na Onecie
tu może mu nic poważnego się nie stało, może stracił tylko przytomność lub media nie zostały poinformowane a nikt z centrum ani rodziny nie chce tego komentować.
w końcu to nie wina centrum handlowego że ktoś wyleciał przez barierki, o ile coś się nie ułamało i nie spadło z nim, ale to raczej byś zauważyła.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-31, 20:46   #8
2016050952
Konto usunięte

Zgodziłabym się z tym, że roztrząsanie okoliczności wypadku na pewno nie przyniesie rodzinie ukojenia, ale media rozpisują się o wielu innych tragicznych w skutkach przykładach głupoty. Z jednej strony nurtuje mnie to czy galeria handlowa ma coś wspólnego z blokadą informacyjną, z drugiej strony gdyby miała to nawet bym to rozumiała. Niemniej jednak chętnie bym się dowiedziała, czy gość przeżył.
Stary 2014-10-31, 20:48   #9
visionAM
Zakorzenienie

Może to jakies "wygłupy" halloweenowe albo może kręcili jakiś film?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 20:51   #10
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa
Konto usunięte

Cytat:
Zgodziłabym się z tym, że roztrząsanie okoliczności wypadku na pewno nie przyniesie rodzinie ukojenia, ale media rozpisują się o wielu innych tragicznych w skutkach przykładach głupoty. Z jednej strony nurtuje mnie to czy galeria handlowa ma coś wspólnego z blokadą informacyjną, z drugiej strony gdyby miała to nawet bym to rozumiała. Niemniej jednak chętnie bym się dowiedziała, czy gość przeżył.
Ale czemu od razu zakładasz, że ten wypadek to 'głupota'?
Kurczę, może to nie była chłopaka wina, nie wiem, ktoś go popchnął, poślizgnął się...
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 20:52   #11
2016050952
Konto usunięte

Eyo, ja akurat stała przy wyjściu od Douglasa i gdy usłyszałam krzyk tego gościa podniosłam wzrok i widziałam jak leciał głową w dół. Też się szybko ewakuowałam, widziałam później przedzierającą się przez Mickiewicza karetkę, zdziwiło mnie tylko, że to nie była Ska, tylko zwykły ambulans. Generalnie zaraz po tym jak ten człowiek spadł nawet nic przy nim nie robili, może tak trzeba, a może tylko ktoś sprawdził tętno i wezwany lekarz miał stwierdzić wiadomo co.

Edit: dziewczyny, nie ma opcji, żeby nic mu się nie stało, sam odgłos uderzenia był okropny, zero ruchu od razu po upadku. To nie jest jakoś bardzo wysoko, dwa piętra, ale spadł na mega twarde podłoże lecąc głową w dół.
Swoja drogą dobrze, że nie było tam przechodzących ludzi, spadł przy fontannie, przy której często biegają dzieci.

Zakładami, że wypadek był z głupoty, bo chyba gdyby ktoś go wypchnął musiałaby wcześniej być jakaś szarpanina itd.

Czasami nienawidzę swojego miasta.

Edytowane przez 2016050952
Czas edycji: 2014-10-31 o 21:31
Stary 2014-10-31, 20:54   #12
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 21:06   #13
jerr
BAN stały

Nie wiem czy trupa by się tak łatwo dało zatuszować. Więc chyba przeżył , wtedy łatwiej już o uciszenie sprawy.
jerr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 21:08   #14
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Współczuję Ci, że byłaś świadkiem takiego wydarzenia, ja długo nie mogłabym przestać o tym myśleć - czy przeżył, kim był (a raczej, mam nadzieję, jest), etc.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 21:10   #15
201703061208
Konto usunięte

Cytat:
Edit: dziewczyny, nie ma opcji, żeby nic mu się nie stało, sam odgłos uderzenia był okropny, zero ruchu od razu po upadku. To nie jest jakoś bardzo wysoko, dwa piętra, ale spadł na mega twarde podłoże lecąc głową w dół.
Swoja drogą dobrze, że nie było tam przechodzących ludzi, spadł przy fontannie, przy której często biegają dzieci.

Zakładami, że wypadek był z głupoty, bo chyba gdyby ktoś go wypchnął musiałaby wcześniej być jakaś szarpanina itd.

Czasami nienawidzę swojego miasta.
Bardzo się obawiam, że nawet jeśli przeżył będzie miał poważne problemy ze zdrowiem-prawdopodobnie przynajmniej uszkodzony kręgosłup. Przy upadkach z dużej wysokości absolutnie nie wolno dotykać poszkodowanego, żeby nie pogorszyć urazów. Nie ruszał się, bo uszkodzenie kręgosłupa to prawie zawsze utrata przytomności. Jejku tak mi szkoda tego chłopaka

Edytowane przez 201703061208
Czas edycji: 2014-10-31 o 21:11
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-31, 21:15   #16
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aisha21 Pokaż wiadomość
Bardzo się obawiam, że nawet jeśli przeżył będzie miał poważne problemy ze zdrowiem-prawdopodobnie przynajmniej uszkodzony kręgosłup. Przy upadkach z dużej wysokości absolutnie nie wolno dotykać poszkodowanego, żeby nie pogorszyć urazów. Nie ruszał się, bo uszkodzenie kręgosłupa to prawie zawsze utrata przytomności. Jejku tak mi szkoda tego chłopaka
No tak, ale co jeśli nie oddycha albo została zatrzymana akcja serca?
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 21:30   #17
201703061208
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
No tak, ale co jeśli nie oddycha albo została zatrzymana akcja serca?
W tym wypadku możemy zastosować pewne elementy pierwszej pomocy, ale to wyjątek-i delikatnie, żeby np. nie uszkodzić gorzej połamanych żeber. Ale nie ratowałam nikogo jeszcze, więc to tylko teoria
Stary 2014-10-31, 21:37   #18
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
W tym wypadku możemy zastosować pewne elementy pierwszej pomocy, ale to wyjątek-i delikatnie, żeby np. nie uszkodzić gorzej połamanych żeber. Ale nie ratowałam nikogo jeszcze, więc to tylko teoria
No właśnie ja pytam kogo się da i słyszę ciągle sprzeczne odpowiedzi. Robić sztuczne oddychanie. Nie robić bo już w ogóle się od tego odchodzi. Robić masaż serca. Nie robić bo można zabić. I człowiek głupieje... A pytałam lekarzy, ratowników medycznych, strażaków, policję, prawnika, pielęgniarkę, dentystę i ludzi zupełnie niezwiązanych z tematem.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 21:43   #19
201703061208
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie ja pytam kogo się da i słyszę ciągle sprzeczne odpowiedzi. Robić sztuczne oddychanie. Nie robić bo już w ogóle się od tego odchodzi. Robić masaż serca. Nie robić bo można zabić. I człowiek głupieje... A pytałam lekarzy, ratowników medycznych, strażaków, policję, prawnika, pielęgniarkę, dentystę i ludzi zupełnie niezwiązanych z tematem.
Doskonale to rozumiem, bo resuscytacja przy upadkach z dużej wysokości to kwestia bardzo dyskusyjna. Też miałam różne informacje, z pewnością nie można zostawić samej takiej osoby. Myślę, że pierwsza pomoc przy upadku jak tutaj opisany (jeżeli nieprzytomny, brak oddechu) tak, ale bardzo uważna, każde działanie z podwójną delikatnością (nawet zwykłe odchylenie głowy). Będę wkrótce wiedziała więcej, bo przygotowuję się do współpracy z WOPR

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-31, 21:45   #20
martyna_tina
Bang Bang Bang

Tak mi się skojarzyło http://www.youtube.com/watch?v=mgnoSwoSXsU

Ja szczerze mówiąc też nie wiedziałabym, czy powinnam w ogóle tykać osobę po takim wypadku

Wymiana zapachowa
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 22:01   #21
JossStone
Zakorzenienie

A może faktycznie nic mu się nie stało? Moja mama kiedy była dzieckiem i miała 9 lat to w szkole spadła z drugiego piętra do piwnicy na betonową posadzkę, poleciała głową w dół też (kolega z klasy ją wypchnął przez barierkę). Straciła przytomność od razu, ale na szczęście jedyne co jej się stało to, że pękł jej bębenek i dzisiaj nie słyszy dobrze na jedno ucho, ale poza tym nie miała nic złamanego, miała lekki wstrząs mózgu i tyle. Więc może faktycznie chłopakowi nic się nie stało,a przez 1 listopada gazety mają masę innych tematów do opisania.
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 22:01   #22
biala17a
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście, że robić... Zasada jest taka, że jeśli ktoś oddycha i ma akcję serca to po urazie to lepiej go zostawić nie zmieniając pozycji (czyli na przykład nie wywlekać na siłę z samochodu), ale jeśli ktoś nie oddycha i nie ma akcji serca to rozpoczynamy resuscytacje
Jeśli chodzi o sztuczne oddychanie, to rzeczywiście w nowych wytycznych jest punkt, że można od tego odstąpić, bo ważniejsze są uciski klatki piersiowej. Ale to zależy od decyzji osoby ratującej - czy zna osobę ratowaną (ryzyko transmisji chorób), ma przy sobie maseczkę itp. Jesli chcesz doczytać, szukaj w google pod hasłem erc wytyczne 2010.

Cytat:
Przy upadkach z dużej wysokości absolutnie nie wolno dotykać poszkodowanego, żeby nie pogorszyć urazów. Nie ruszał się, bo uszkodzenie kręgosłupa to prawie zawsze utrata przytomności.
Absolutnie nie mogę się zgodzić Lepiej podtrzymywać funkcje życiowe, bo co ci z całego kręgosłupa bez akcji serca i oddechu u człowieka. Zresztą, jak na miejsce dojeżdza załoga karetki to leczą go telepatycznie, bez poruszania poszkodowanego?
biala17a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 22:06   #23
2016050952
Konto usunięte

Mam nadzieję, że nic się nie stało, niestety nie wyglądało na to.
Stary 2014-10-31, 22:08   #24
dekra
Rozeznanie

Jeśli facet nie żył to prawdopodobnie trwałoby to kilka godzin ,bo musi przyjechać lekarz stwierdzić zgon i przyjechać jakas tam firma bo karetka ciała nie weźmie.

Więc prawdopodobnie przeżył. możecie zapytać któregoś dnia ochrone w galerii bo któraś chyba tam pracuje tak ?
dekra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 22:12   #25
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
Tak mi się skojarzyło http://www.youtube.com/watch?v=mgnoSwoSXsU

Ja szczerze mówiąc też nie wiedziałabym, czy powinnam w ogóle tykać osobę po takim wypadku
jestem spaczona przez internet, ale w trakcie czytania wątku pomyslałam właśnie, że to mógł być jakiś prank
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 22:14   #26
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Ja na ratownictwie miałam tak mówione że jak nie oddycha to robi się RKO. Co z tego że można mu uszkodzić żebra. Przecież one mu i tak nie będą potrzebne jak w wyniku nie udzielenia pomocy umrze.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 22:17   #27
201607111028
Konto usunięte

Śmiertelny wypadek w galerii handlowej nie przeszedłby be echa, nie wierzę w to.
Straszna sprawa. Jeżeli będziesz miała jakieś wieści - napisz.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Ja na ratownictwie miałam tak mówione że jak nie oddycha to robi się RKO. Co z tego że można mu uszkodzić żebra. Przecież one mu i tak nie będą potrzebne jak w wyniku nie udzielenia pomocy umrze.
Nam też tak mówiono - najpierw ratujemy życie, potem zdrowie. Wiadomo, że każda minuta się liczy. Przecież bez RKO ten człowiek na pewno nie przeżyje (mówię oczywiście o sytuacji, w której osoba nie oddycha).

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2014-10-31 o 22:19
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 22:26   #28
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
jestem spaczona przez internet, ale w trakcie czytania wątku pomyslałam właśnie, że to mógł być jakiś prank
Myślę, że wtedy nie podjeżdżałaby karetka, a gościa nie odgradzanoby ekranami zasłaniającymi od gapiów.

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Napisane przez dekra Pokaż wiadomość
Jeśli facet nie żył to prawdopodobnie trwałoby to kilka godzin ,bo musi przyjechać lekarz stwierdzić zgon i przyjechać jakas tam firma bo karetka ciała nie weźmie.

Więc prawdopodobnie przeżył. możecie zapytać któregoś dnia ochrone w galerii bo któraś chyba tam pracuje tak ?
Nie znam nikogo, kto by tam pracował, mogę podpytać jedynie kolegę, który jeździ jako lekarz w pogotowiu czy nie wie czegoś więcej.
Faktycznie zabranie ciała trochę trwa, ale może lekarz stwierdził zgon, a ciało przeniesiono na jakieś zaplecze, żeby nie wzbudzać zainteresowania. Mam nadzieję, że przeżył, chociaż na to nie wyglądało.
Stary 2014-10-31, 22:32   #29
201607111040
Konto usunięte

Jeśli gościu by zmarł to nie ruszaliby ciała tylko czekaliby na prokuratora i policję.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 22:48   #30
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Jeśli gościu by zmarł to nie ruszaliby ciała tylko czekaliby na prokuratora i policję.
To samo chciałam napisać, a prokuratorowi zwykle się nie spieszy.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości