![]() |
#1 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 557
|
"jeste¶ najwa¿niejsza" czy napewno?
Hej wszystkim
Mam pewien dylemat, który mnie mêczy od kilku dni i chcia³abym uzyskaæ wasze zdanie poprzez obiektywne spojrzenie, gdy¿ nie wiem czy ja za bardzo nie opieram siê na w³asnych emocjach. Bardzo by³o by cenne zdanie kobiet jak i mê¿czyzn. w skrócie: Jeste¶my z T¯ razem od roku, ja jestem w polsce mój T¯ pracuje zagranic±. Zwi±zek jest pe³en uczuæ, spe³niony, z mnóstwem planów na przysz³o¶æ, tych powa¿nych jak i tych przyziemnych ![]() Spotykamy siê, wykorzystuj±c mo¿liwo¶ci np d³ugich weekendów, drobnych przestojów w pracy T¯, czy te¿ samego urlopu w wakacje, ¶rednio co 4-5 tygodni. Muszê przyznaæ, ¿e dostawa³am wiele oznak uczucia, czy to w piêknych s³owach czy to w planach o których mówi³, gestach oraz w drobnych upominkach itp. Jednak pojawi³a siê teraz taka chwila, która trochê napawa mnie zw±tpieniem i dlatego mój post i pro¶ba o Wasze opinie, bo mo¿e to ja jednak przesadzam. Za kilka dni muszê stawiæ siê w szpitalu oddalonym od mojego domu o 400 km, muszê mieæ wykonany zabieg który przytrzyma mnie w szpitalu jeden lub dwa dni. Zabieg nie jest operacj±, ale te¿ nie jest drobnym zabiegiem bezinwazyjnym. Jest bardzo nieprzyjemny, bolesny, ingeruj±cy chirurgicznie, po zabiegu podawana jest przeciwbólowo morfina piszê o tym ¿eby nakre¶liæ, ¿e nie jest to takie "hop siup". Bardzo ale to bardzo bojê siê tego zabiegu, nie ¶piê po nocach i im jest bli¿ej tym bardziej ogarnia mnie panika oraz niesamowity smutek/¿al/rozgoryczenie...... Do szpitala muszê jechaæ i wróciæ z niego sama nie mam nikogo kto móg³by pojechaæ ze mn±, z przyczyn pracy, opieki nad dzieckiem itp. dotyczy to moich znajomych których poprosi³am o pomoc i rozumiem to ¿e nie mog±..........ale coraz bardziej nie mogê zrozumieæ i ogarnia mnie straszny ¿al dlaczego w tym czasie nie bêdzie ze mn± T¯. Czyta³am w internecie wiele wypowiedzi kobiet które przesz³y ten zabieg i wszystkie pisa³y, ¿e po opuszczeniu szpitala w ten sam dzieñ jeszcze pod wp³ywem silnych ¶rodków przeciwbólowych ich mê¿czy¼ni , czy tez osoby bliskie odbierali je i pozostawa³y pod ich opiek±, mój T¯ te¿ czyta³ te historie, wiêc ma pe³n± ¶wiadomo¶æ jak to wygl±da, ja jestem zmuszona po opuszczeniu szpitala pojechaæ sama do hotelu, bo obawiam siê czy bêdê mog³a jechaæ samochodem 400 km do domu, w którym zreszt± te¿ bêdê sama. Pisa³am mojemu T¯ ¿e bardzo siê bojê, odpowiedzia³ ¿e wie i ¿e chcia³by byæ ze mn± w tym czasie, ci¶nie mi siê wtedy na usta "a co ciê trzyma? ¿eby nie byæ", no ale w³a¶nie tak my¶lê, ¿e mo¿e to ja przesadzam, mo¿e gdyby to mia³a byæ powa¿na operacja to wtedy mog³abym w pe³ni oczekiwaæ ¿eby by³. W kwestiach czysto technicznych nie widzê ¿adnych przeszkód do jego przyjazdu, samolot jest, bilety w cenie na normaln± kieszeñ, tylko uciek³oby mu 3 dni pracy, "tylko" albo "a¿", bo sama nie wiem jak my¶leæ. My¶lê poprzez swój pryzmat i wiem ¿e w odwrotnej sytuacji ja nawet nie zastanawia³abym siê 3 minut bo serce by mi siê z³ama³o gdybym wiedzia³a ¿e jest gdzie¶ sam pe³ny strachu bez niczyjej pomocy. Zdajê sobie sprawê, ¿e jako kobieta kierujê siê emocjami i mo¿e dlatego taki mój tok my¶lenia, dlatego cennym by³oby zdanie mê¿czyzn jak by¶cie w takiej sytuacji post±pili? Nachodz± mnie chwile zw±tpienia ¿e ³atwo pisaæ Kocham Ciê i jeste¶ najwa¿niejsza, ale......w takiej sytuacji czujê siê ......najmniej wa¿na ![]() pozdrawiam.
![]() |
#2 | ||
sissy that walk
Wiadomo¶ci: 10 668
|
Dot.: "jeste¶ najwa¿niejsza" czy napewno?
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 298
|
A nie mo¿esz po prostu siê spytaæ, czy mo¿e wzi±æ urlop i ci towarzyszyæ?
Postanowienie: je¼dziæ, lataæ, zwiedzaæ za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podró¿e 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿ K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 182
|
Powiedz mu normalnie o swoich uczuciach i o tym, ¿e chcesz i oczekujesz, ¿eby tak by³. Byæ mo¿e praca naprawdê nie pozwala, ale nie rozumiem, dlaczego nie ma miêdzy Wami komunikacji?
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niczym nie uzasadnia tego dlaczego go nie bêdzie w tym czasie ze mn±, pisze tylko ca³y czas "chcia³bym byæ" " bêdê z Tob± my¶lami" itp. Dlaczego ja nie mówiê mu otwarcie o swoim narastaj±cym ¿alu? - Bo po pierwsze w swoim heroicznym odruchu jak napisa³ pierwszy raz te s³owa " chcia³bym byæ ale bêdê z Tob± my¶lami " napisa³am mu ¿e rozumiem ¿e ma pracê, ...... ale im bli¿ej zabiegu tym mniej to rozumiem ![]() Gdyby chcia³ to we wtorek ma samolot 1 godz i jest w domu i w sobotê to samo w drug± stronê. ale on chyba tego nie sprawdza³ a ja tak. wiêc przyczyny techniczno dojazdowe odpadaj± ¿e nie mo¿e. Po drugie on wie i zna mnie ¿e jestem raczej siln± osobowo¶ci± w sensie radzenia sobie na co dzieñ, i chyba ma taki obraz ¿e ja poprostu sobie poradzê, i tak bêdzie jak bêdê sama - bo muszê - ale okropnie siê bojê, oraz jestem tez pe³na obaw jak bêdê siê czu³a po zabiegu po wyj¶ciu ze szpitala i potrzebujê poprostu wsparcia. po trzecie, nie mówiê mu poniewa¿ nie chcê wymuszaæ na nim ¿e ma byæ, tylko chcia³abym ¿eby by³, jest to napewno wtedy dla mnie uzasadnienie s³ów "jeste¶ najwa¿niejsza". i ostatnie po czwarte nie wiedzia³am czy to ja z ¿alu wymy¶lam sobie problem z dupy, czy jednak mam prawo odczuwaæ taki ¿al, i nie chcia³am zrobiæ burzy w zwi±zku z powodu jaki¶ moich ewentualnych nies³usznych wyobra¿eñ.
od 13.10.2013 razem ![]() Edytowane przez BonaDea75 Czas edycji: 2014-11-02 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
po drugiej stronie szafy
Wiadomo¶ci: 41 748
|
Ale po co robiæ burzê w zwi±zku Autorko? Mówisz po prostu "potrzebujê ciê, bojê siê, nie chcê byæ sama, przyjed¼ je¶li mo¿esz" i tyle. Prosty komunikat. I dopiero po reakcji na jasne postawienie sprawy bêdziesz wiedzia³a czy jeste¶ najwa¿niejsza czy nie, czy jest o co mieæ ¿al i robiæ burzê.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówi³a¶ facetowi o tym, ¿e siê chyba zatrzymasz w hotelu, ¿eby nie jechaæ samej autem po zabiegu? Je¶li tak, to mo¿e te¿ za³o¿y³, ¿e sama sobie dasz radê, bo zorganizowa³a¶ wszystko itp. I wiesz szefostwo na stopie kole¿eñskiej nie oznacza, ¿e w tej pracy siê nic nie robi. Mo¿e jednak wtedy jest co¶ wa¿nego. Najlepiej pogadaj i tyle.
Postanowienie: je¼dziæ, lataæ, zwiedzaæ za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podró¿e 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿ K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Erudycja
Wiadomo¶ci: 11 476
|
co do szefostwa, zgadzam siê. Ja z mê¿em te¿ kiedys pracowalismy u znajomych, wszystko piêknie ladnie, ale jak przyszlo mi wziac urlop, to uslyszalam, ze jak sobie kogos zalatwie to wtedy moge isc
![]() ![]() dziwi mnie to, ze wiekszosc w±tków na tym forum powstaje na roznorakie tematy, przez rozne problemy, a pozniej okazuje siê ze problem jest jeden - brak komunikacji i jasnego stwierdzania swoich potrzeb i oczekiwan. I ¿ycie byloby o wiele prostsze ![]()
![]() |
#9 | |
sissy that walk
Wiadomo¶ci: 10 668
|
Zgadzam siê, ¿e powinna¶ mu wprost powiedzieæ "chcê ¿eby¶ by³ ze mn±, potrzebujê Ciê, spróbuj wzi±æ wolne i przylecieæ". Zobaczysz co powie - czy mo¿e to zrobiæ, czy chce czy po prostu mu siê nie chce, czy nie pomy¶la³ o tym dostatecznie powa¿nie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 128
|
A ja mysle inaczej. Skoro to jest normalny zabieg bez jakis bardzo powaznych komplikacji to po co on ma brac samolot, wolne z pracy, kupe kasy wydawac? Ja wszystko rozumiem ale dla mnie toj est Twoje ¨widzimisie¨ . Ja bralam chemie po ktorej czolgalam sie do domu sama a i tak prosilam meza by nie bral sobie specjalnie wolnego by mnie za rasie potrzymac...
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ty mo¿e nie czu³a¶ potrzeby, ale Autorka po prostu chce wsparcia. Wolno jej przecie¿ tego oczekiwaæ.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 097
|
A ja tam trochê rozumiem autorkê no bo.. facet tylko mówi 'chcia³bym byæ z tob± wtedy', 'bêdê z tob± my¶lami..' itp. A powiedzia³ chocia¿ raz ¿e mo¿e by przyjecha³? Albo chocia¿ czy chcia³aby ¿eby by³ wtedy przy niej? ¯e mo¿e pomy¶li o 2 dniach wolnych? ¯e mo¿e porozmawia z szefostwem i jak nie bêdzie problemu to by przyjecha³? Nie wyczyta³am nic takiego a to w sumie sporo mówi o cz³owieku, nie chodzi o to ¿eby przyje¿d¿a³ od razu tylko wyrazi³ jakie¶ chêci, jak±¶ propozycje.
Oczywi¶cie komunikacja komunikacj±, je¶li chcesz ¿eby by³ bo siê boisz i go potrzebujesz to mu jasno powiedz. Inna sprawa ¿e ka¿dy chce zobaczyæ troskê, starania i zainteresowanie tej drugiej osoby, bez mówienia jasno i wyra¼nie, tylko tak po prostu, jest jaka¶ sytuacja i siê chce ¿eby ta druga osoba sama z siebie pokaza³a ¿e jest najwa¿niejsza, bo w koñcu to czyny a nie s³owa s± najwa¿niejsze. Mo¿na du¿o i piêknie mówiæ: jeste¶ dla mnie najwa¿niejsza/najwa¿niejszy a tak naprawdê nie mieæ powa¿nych planów na przysz³o¶æ, nie kochaæ albo odwaliæ taki numer ¿e g³owa ma³a. S³owa to tylko s³owa. Pogadaj z nim. Jak bêdziesz dusiæ to w sobie to kiedy¶ mu to wypomnisz, w k³ótni, z³o¶ci. ¯al pozostanie a wystarczy wyja¶niæ kiedy na to czas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;48770004]A ja tam trochê rozumiem autorkê no bo.. facet tylko mówi 'chcia³bym byæ z tob± wtedy', 'bêdê z tob± my¶lami..' itp. A powiedzia³ chocia¿ raz ¿e mo¿e by przyjecha³? Albo chocia¿ czy chcia³aby ¿eby by³ wtedy przy niej? ¯e mo¿e pomy¶li o 2 dniach wolnych? ¯e mo¿e porozmawia z szefostwem i jak nie bêdzie problemu to by przyjecha³? Nie wyczyta³am nic takiego a to w sumie sporo mówi o cz³owieku, nie chodzi o to ¿eby przyje¿d¿a³ od razu tylko wyrazi³ jakie¶ chêci, jak±¶ propozycje.
Oczywi¶cie komunikacja komunikacj±, je¶li chcesz ¿eby by³ bo siê boisz i go potrzebujesz to mu jasno powiedz. Inna sprawa ¿e ka¿dy chce zobaczyæ troskê, starania i zainteresowanie tej drugiej osoby, bez mówienia jasno i wyra¼nie, tylko tak po prostu, jest jaka¶ sytuacja i siê chce ¿eby ta druga osoba sama z siebie pokaza³a ¿e jest najwa¿niejsza, bo w koñcu to czyny a nie s³owa s± najwa¿niejsze. Mo¿na du¿o i piêknie mówiæ: jeste¶ dla mnie najwa¿niejsza/najwa¿niejszy a tak naprawdê nie mieæ powa¿nych planów na przysz³o¶æ, nie kochaæ albo odwaliæ taki numer ¿e g³owa ma³a. S³owa to tylko s³owa. Pogadaj z nim. Jak bêdziesz dusiæ to w sobie to kiedy¶ mu to wypomnisz, w k³ótni, z³o¶ci. ¯al pozostanie a wystarczy wyja¶niæ kiedy na to czas.[/QUOTE] Te¿ racja ![]() ![]() Tak czy siak najlepiej pogadaæ, nie gdybaæ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;48770004]A ja tam trochê rozumiem autorkê no bo.. facet tylko mówi 'chcia³bym byæ z tob± wtedy', 'bêdê z tob± my¶lami..' itp. A powiedzia³ chocia¿ raz ¿e mo¿e by przyjecha³? Albo chocia¿ czy chcia³aby ¿eby by³ wtedy przy niej? ¯e mo¿e pomy¶li o 2 dniach wolnych? ¯e mo¿e porozmawia z szefostwem i jak nie bêdzie problemu to by przyjecha³? Nie wyczyta³am nic takiego a to w sumie sporo mówi o cz³owieku, nie chodzi o to ¿eby przyje¿d¿a³ od razu tylko wyrazi³ jakie¶ chêci, jak±¶ propozycje.
Oczywi¶cie komunikacja komunikacj±, je¶li chcesz ¿eby by³ bo siê boisz i go potrzebujesz to mu jasno powiedz. Inna sprawa ¿e ka¿dy chce zobaczyæ troskê, starania i zainteresowanie tej drugiej osoby, bez mówienia jasno i wyra¼nie, tylko tak po prostu, jest jaka¶ sytuacja i siê chce ¿eby ta druga osoba sama z siebie pokaza³a ¿e jest najwa¿niejsza, bo w koñcu to czyny a nie s³owa s± najwa¿niejsze. Mo¿na du¿o i piêknie mówiæ: jeste¶ dla mnie najwa¿niejsza/najwa¿niejszy a tak naprawdê nie mieæ powa¿nych planów na przysz³o¶æ, nie kochaæ albo odwaliæ taki numer ¿e g³owa ma³a. S³owa to tylko s³owa. Pogadaj z nim. Jak bêdziesz dusiæ to w sobie to kiedy¶ mu to wypomnisz, w k³ótni, z³o¶ci. ¯al pozostanie a wystarczy wyja¶niæ kiedy na to czas.[/QUOTE] i to jest dok³adnie 100% moich my¶li co napisa³a ananasova, od pierwszego po ostatnie zdanie. Je¿eli chodzi o pracê, co do rozwa¿añ z postów jeszcze powy¿ej, wiem ¿e to nie jest problem, wystarczy³by komunikat z jego strony ¿e musi zjechaæ i nie ma problemu. Jest tam ich na tyle du¿o ¿e ka¿dy mo¿e go zast±piæ, ani te¿ siê nic nie dzieje jakby jego nie by³o bez zastêpstwa. Bardziej chodzi mi o jego empatiê, i czy rozumie ¿e ja go naprawdê potrzebujê, bo s³owa ³atwo siê pisze ale wprowadziæ je w czyn i to z odrobin± wysi³ku to inna sprawa. Nic nie powiedzia³/ zaproponowa³ ¿e np chcia³ ale z przyczyn od niego niezale¿nych nie mo¿e, albo nie ma samolotu itp to wtedy dla mnie by³oby zrozumia³e, a tak......poprostu jest mi okropnie przykro, bo gdyby mnie kto¶ wcze¶niej zapyta³ czy by by³ w takiej sytuacji to odrazu powiedzia³abym ¿e napewno, a ¿ycie i realna sytuacja to zweryfikowa³a Dlatego napisa³am tego posta, bo nie wiedzia³am czy wogóle mam podstawy do tego swojego ¿alu, czy poprostu przesadzam. Nie wiem co zrobiæ ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
Dodam jeszcze ¿e ten zabieg za granicami polski jest wykonywany pod narkoz±, u nas NFZ podaje tylko morfinê i tyle.
![]() |
![]() |
#16 |
Naczelna Nastolatka
Wiadomo¶ci: 25 807
|
Czyli ty mu nie powiedzia³a¶ wprost "przyjed¼"? Tylko, ¿e siê boisz i ble, ble, ble? To czego oczekujesz? Prosty, bezpo¶redni komunikat jest potrzebny.
![]() |
#17 |
po drugiej stronie szafy
|
Dok³adnie. Autorka by powiedzia³a wprost czego od niego oczekuje, to ju¿ dawno by by³o po temacie - albo by facet stwierdzi³ ¿e chcia³by, ale siê nie da i poda³by wyt³umaczenie, które by j± uspokoi³o, albo by przylecia³ w podskokach, co te¿ by j± uspokoi³o, albo by siê okaza³ burakiem, co te¿ by temat zamknê³o. A tak to mamy tylko siedzenie na forum i nakrêcanie siê.
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
gdyby tak by³o to chyba bym wywiesi³a plakat u mnie w mie¶cie ¿e mam ksiêcia z bajki
![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale najlepiej i tak pogadaæ. Ja pewnie bym od razu bym pyta³a swojego czy móg³by byæ ze mn± w tym momencie. Mo¿e wtedy ten zwi±zek nie jest taki "och ach on sam zaproponowa³, musi mu mega zale¿eæ" itp., ale ja jestem z tych, co wol± mówiæ wprost o swoich potrzebach, a nie czekaæ a¿ facet siê domy¶li ![]()
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Inne pytanie: czy by³y sytuacje gdzie czu³a¶ siê podobnie? Czy to uczucie ¿alu albo jakiego zawodu pojawia siê po raz pierwszy czy ju¿ by³ wcze¶niej? Nie chodzi mi o konkretn± sytuacjê jak ta tylko czy kiedykolwiek pomy¶la³a¶ ¿e mo¿e jednak nie jeste¶ najwa¿niejsza? Nie wiesz co robiæ... Porozmawiaj z nim. Normalnie i jasno. Kawa na ³awê. Z milczenia jeszcze nic dobrego nie wynik³o. Wiem sama po sobie, ale m±dry Polak po szkodzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;48770374]niewa¿ne czy zwyk³y zabieg czy powa¿na operacja, wa¿ne jest ¿e go potrzebuje, ¿e liczy³a na zainteresowanie, choæby proste pytanie: boisz siê? chcesz ¿ebym przyjecha³? jest rozczarowana bo facet nie okaza³ empatii, nie chodzi o to ¿e nie przyjedzie (chocia¿ tego chce) ale o to ¿e nie podj±³ ¿adnego dzia³ania; i wcale siê nie dziwiê, s± rzeczy, sytuacje gdzie chcemy ¿eby kto¶ przy nas by³, niewa¿ne jak silne jeste¶my, jak samodzielne; albo za jakie uwa¿aj± nas bliscy; choroba, operacja, zabieg, jaka¶ trudna sytuacja i po prostu chcemy bliskiej osoby przy sobie, nie ma w tym nic dziwnego i moim zdaniem ten ¿al o brak zainteresowania nie jest taki znowu bezpodstawny 'bo to tylko zabieg'.
[/QUOTE] Nie od dzis wiadomo ze faceci nie mysla tak samo jak kobiety i poprostu sie nie domyslaja. Wiec zamiast czekac ze sie domysli musi sama mu powiedziec. Ja np w wielu sytuacjach musze mezowi mowic w prost bo on sam sie nie domysli. I zawsze mi mowi ze mam mu walic prosto z mostu bo on nie jest domyslny.
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;48770374]niewa¿ne czy zwyk³y zabieg czy powa¿na operacja, wa¿ne jest ¿e go potrzebuje, ¿e liczy³a na zainteresowanie, choæby proste pytanie: boisz siê? chcesz ¿ebym przyjecha³? jest rozczarowana bo facet nie okaza³ empatii, nie chodzi o to ¿e nie przyjedzie (chocia¿ tego chce) ale o to ¿e nie podj±³ ¿adnego dzia³ania; i wcale siê nie dziwiê, s± rzeczy, sytuacje gdzie chcemy ¿eby kto¶ przy nas by³, niewa¿ne jak silne jeste¶my, jak samodzielne; albo za jakie uwa¿aj± nas bliscy; choroba, operacja, zabieg, jaka¶ trudna sytuacja i po prostu chcemy bliskiej osoby przy sobie, nie ma w tym nic dziwnego i moim zdaniem ten ¿al o brak zainteresowania nie jest taki znowu bezpodstawny 'bo to tylko zabieg'.
Inne pytanie: czy by³y sytuacje gdzie czu³a¶ siê podobnie? Czy to uczucie ¿alu albo jakiego zawodu pojawia siê po raz pierwszy czy ju¿ by³ wcze¶niej? Nie chodzi mi o konkretn± sytuacjê jak ta tylko czy kiedykolwiek pomy¶la³a¶ ¿e mo¿e jednak nie jeste¶ najwa¿niejsza? Nie wiesz co robiæ... Porozmawiaj z nim. Normalnie i jasno. Kawa na ³awê. Z milczenia jeszcze nic dobrego nie wynik³o. Wiem sama po sobie, ale m±dry Polak po szkodzie.[/QUOTE] odpowied¼ do paulinki je¿eli ananasova umie czytaæ w moich my¶lach to najbli¿szy mi facet nie umie? ![]() jest dok³adnie tak jak piszesz, poradzê sobie to nie ulega w±tpliwo¶ci bo poprostu muszê. Chcia³abym ¿eby przyjecha³, ale je¿eli nie móg³by byæ wtedy ze mn± to jest to dla mnie zrozumia³e, nie oczekujê ¿e rzuci wszystko na ³eb na szyje i w podskokach przybiegnie. Nigdy wcze¶niej nie czu³am, ¿ebym nie by³a dla niego wa¿na, ale te¿ jak patrzê w wstecz to nigdy nie by³o te¿ takiej sytuacji ¿yciowej ¿eby musia³ stawaæ " na wysoko¶ci zadania"
![]() |
#24 |
po drugiej stronie szafy
|
Autorko, a jak u niego ogólnie na co dzieñ z t± empati±, domy¶laniem siê, wyczuwaniem telepatycznym emocji? Czy on jest z tych, którzy ³api± w lot ludzkie potrzeby? Czy raczej z tych, dla których pewne kwestie s± oczywiste dopiero wtedy, kiedy siê o nie potkn±?
Bo je¶li on jest empatyczny do wszystkich i kiedy siê da, a do Ciebie tylko jak mu to pasuje, to faktycznie, jest lipa. Ale je¶li jest totalnym nieogarem emocjonalnym, to có¿, takiego wybra³a¶ ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ale ananasova sie domyslila bo raz napisalas w poscie czego oczekujesz, dwa jest kobieta
![]()
![]() |
#26 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
komunikacja podstaw± dobrego zwi±zku, zgadza siê.. tak jak i troska, zainteresowanie i chêæ bycia (albo chocia¿ próbowanie) w trudnej dla drugiej osoby chwili. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;48770512]jak ja kocham to s³owo: niedomy¶lny, niedomy¶lno¶æ... w wiêkszo¶ci przypadków to usprawiedliwianie swojego nieogarniêcia albo lenistwa.. i szczerze to wkurza mnie takie usprawiedliwianie facetów, bo on taki niedomy¶lny, niedomy¶lny to mo¿e byæ przy zakupie prezentu i wkurzanie siê na faceta ¿e kupi³ rêkawiczki jak siê chcia³o portfel jest g³upie ale ju¿ oczekiwania ¿e facet który mówi ¿e kobieta jest dla niego najwa¿niejsza nawet nie zapyta czy chcia³aby ¿eby z ni± by³ wtedy nie jest g³upi.
komunikacja podstaw± dobrego zwi±zku, zgadza siê.. tak jak i troska, zainteresowanie i chêæ bycia (albo chocia¿ próbowanie) w trudnej dla drugiej osoby chwili.[/QUOTE] Zgodze sie z Toba. Jednak w przypadku autorki faceta widac ze on sie nie domysla wiec musi mu pomoc sie domyslic.
![]() |
#28 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- ano tak te¿ napisa³am, ¿eby porozmawiaæ ale jednak ¿al i niesmak jest, a pomaganie domy¶liæ siê facetowi w takiej sytuacji, w sumie prostej to takie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;48770613]jestem kobiet± ale uwierz mam wiele mêskich cech.. i mi te¿ trzeba mówiæ wyra¼nie ale.. gadanie ¿e faceci to my¶l± tak a kobiety to tak jest trochê na wyrost, oczywi¶cie ró¿nimy siê ale nie na tyle by nie móc siê dogadywaæ, komunikowaæ, ale i wczuwaæ w sytuacje bliskiej nam osoby... pomijaj±c kwestie domy¶lno¶ci, to trochê dziwne ¿eby doros³emu ch³opu mówiæ ¿eby siê zaineteresowa³ spraw± a nie tylko pisa³: bêdê z tob± my¶lami; tym bardziej ¿e czyta³ wypowiedzi innych kobiet o zabiegu i reakcji organizmu po wszystkim, wiêc tu trochê lipnie bo przeczyta³ ¿e to nie tylko taki zabieg, ¿e mo¿e byæ ró¿nie a tu reakcja siê nie zmieni³a: 'bêdê z tob± my¶lami' dla mnie ¿al jest zrozumia³y...[/QUOTE]
Oczywiscie ze niektore sprawy sa oczywiste bardziej o tym rozumowaniu mialam na mysli inne rzeczy (byc moze zle zlozylam zdanie). Byc moze on poprostu daje jej tym ¨bede z Toba myslami¨ daje do zrozumienia ze jednak nie przyjedzie? Nie wiem co mu tam w glowie siedzi. W moim przypadku napewno pierwsze co by mi powiedzial to to ze bedzie. Byc moze on nie jest zbyt ogarniety? (To napewno wie autorka). Po takim czasie w zwiazku z nim powinna wiedziec czy w waznych sprawach byl przy niej czy nie. Jednak trzeba zauwazyc ze on tez jest poza granicami kraju, tez nie jest tak hop siup wsiasc w samolot i leciec skoro ma pewne zoobowiazania. Tak ja mysle.
![]() |
#30 |
Naczelna Nastolatka
Wiadomo¶ci: 25 807
|
No naprawdê lepiej ci±gn±æ flaka i mieæ ¿al ni¿ powiedzieæ wprost "b±d¼ przy mnie"?
Nie pojmê. To znaczy kiedy¶ te¿ tak lubi³am ksiê¿niczkowaæ i my¶leæ sobie, ¿e ludzie maj± siê domy¶laæ czego chcê tak naprawdê. To do niczego dobrego nie prowadzi. Mam takiego faceta, który mnie kocha, ale nie siedzi we mnie. jest odrêbnym cz³owiekiem i ocenia sytuacje wg swoich emocji. A one s± czêsto inne ni¿ moje.
Ma³gorzata i spó³ka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2014-11-02 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.