|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Proszę o rady dotyczące e-sklepu
Dziewczyny, niedawno założyłam sklep internetowy. Dosyć długo trwało wprowadzanie produktów itp. Chciałabym poznać wasze uwagi dotyczące wyglądu, koloru. Co zmieniłybyście w sklepie? Opcję płatności elektronicznych (eCard) powinni mi włączyć w przyszłym tygodniu, więc dojdzie jeszcze kilka ikonek z możliwymi sposobami płatności (na razie jest tylko przelew). Wystawiłam parę aukcji na allegro, założyłam fan page na facebooku, jestem w porównywarce cen nokaut. Myślę też o google shopping, macie może jakieś dodatkowe pomysły na zwiększenie kanału sprzedaży?
Proszę o uwagi ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Edytowane przez milao456 Czas edycji: 2014-11-22 o 21:05 Powód: nieumyślna reklama |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Proszę o rady dotyczące e-sklepu
Hej, jak dla mnie kolor logo sklepu moglby byc bardziej przyjazny, np jednolity i bez tych obramowek. Usunac statystyki. Procz tego wyglada dosc przyjaznie
+ za mozliwosc dostawa paczkomatami.
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za sugestie, nie zdawałam sobie sprawy, że logo jest nieprzyjazne. Obsługa programów graficznych nie jest moją najmocniejszą stroną, ale się za to zabiorę. Statystyki usunięte
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Hej Milao, chciałam zobaczyć Twój sklep, ale nigdzie nie widzę linka. Jeśli nie możesz wkleić go tutaj, wyślij mi proszę na priv.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Hej! też chętnie poproszę o linka.
Ale co mogę powiedzieć na ten moment - to zleć komuś od SEO porządny audyt sklepu - powie Ci, co trzeba zrobić, żeby Twój sklep był lepiej widoczny w wyszukiwarkach internetowych. Potem wdroż te zmiany. Zobaczysz pewnie, że odwiedzalność Ci skoczy. A potem najlepiej zainteresuj się samym pozycjonowaniem. Bo nie ma co, w dzisiejszych czasach potencjalnych klientów znajdziesz głównie przez Google'a. |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Ja też chętnie obejrzę ten sklep, więc poproszę o linka.
Tak na szybko, to może warto pomyśleć o wdrożeniu programu partnerskiego?
Najpiękniejsze kołysanki dla dzieci. Zapraszam Edytowane przez katrinka87 Czas edycji: 2014-11-28 o 00:39 |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
1. Nie dodawaj sklepu do katalogów SEO - to było dobre kilka lat temu a teraz tylko szkodzi (a na pewno nie pomaga). Bardzo złe jest dawanie linka do takiego katalogu - koniecznie usuń linki zwrotne ze swojego sklepu.
2. Widzę że nie masz zainstalowanych statystyk (Google Analytics) - zrób to koniecznie, będziesz widziała ruch na swojej stronie (źródła, zachowanie użytkowników i wiele innych) - efekty swoich działań marketingowych. 3. Twoją grupą docelową są głównie kobiety. Jeśli masz prawa do zamieszczonych zdjęć produktów, umieść je w serwisie Pinterest, za każdym razem koniecznie z linkiem do konkretnego produktu. Możesz tam również dodać cenę (uwaga - tam ceny są w dolarach). Tego ostatniego działania jeszcze nie testowałam, ale myślę że w tej branży warto to zrobić. 4. Nie widzę u Ciebie możliwości zapisania się na newsletter, a w sklepach internetowych własna baza mailingowa to najlepsze źródło konwersji (zamieniania odwiedzin na sprzedaż). Możesz skorzystać z modułu newslettera, który jest wbudowany w ClickShop. Jeśli potrzebowałabyś bardziej rozbudowanych narzędzi, polecam integrację z FreshMail. Jest on bardzo dobry, a jednocześnie dla baz do 500 adresów za darmo. Newsletter jest szczególnie przydatny, gdy sprzedajesz na Allegro - masz klientów w swojej bazie i możesz na bieżąco informować ich o nowościach i promocjach. 5. Warto popracować nad kategoriami w sklepie. Dwie podstawowe rzeczy to: pole "Title" (np. dla kategorii "Swetry" to teraz "Swetry - flea" a powinno być: "Swetry damskie - sklep internetowy flea.pl). Druga ważna sprawa to opis każdej kategorii. Nie musi być długi (wystarczy 300 znaków), ale ważne, aby w ramach opisu znalazły się słowa kluczowe ważne dla tej kategorii, czyli przede wszystkim "swetry damskie"). Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
@milao456
Dobrym pomysłem jest też założenie bloga w sklepie, w katalogu domeny, czyli sklep.pl/blog/. Blog pozwoli Ci na ściągnięcie ruchu na stronę, a tym samym zwiększysz szanse na sprzedaż, dodatkowo jest to dobre z punktu widzenia pozycjonowania. I wreszcie - będziesz mogła budować pozycję osoby, która zna się na tym, co sprzedaje. Co do zdobywania linków, to tak jak Alessandre napisała - katalogi nie. Ale już np. artykuły gościnne na blogach tematycznych jak najbardziej. To samo z innymi serwisami. Ruch i pewną moc ściągniesz również wypowiadając się na forach. |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Może warto byłoby nawiązać współpracę z właścicielkami blogów o modzie, jest ich cała masa, a część z nich jest naprawdę popularna. Możesz organizować konkursy, pisać gościnne/sponsorowane artykułu.
Jeśli to dobrze rozegrasz, możesz mieć w ten sposób bardzo ciekawy kanał dystrybucji. Dołączam się także do pomysłów z blogiem i listą mailingową, bo to już niemal konieczność. Co do pozycjonowania, to obawiam się, że w tej branży może być ciężko, więc trzeba się nastawiać na budowę wielu kanałów dystrybucji.
Najpiękniejsze kołysanki dla dzieci. Zapraszam Edytowane przez katrinka87 Czas edycji: 2014-11-28 o 00:39 |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Serdeczne dzięki dziewczyny, widzę że jesteście profesjonalistkami
![]() Powoli zaczynam wcielać w życie wasze pomysły i stosować się do zaleceń. Jeszcze raz dziękuję |
|
|
|
|
#11 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Z blogerkami na początku może być ciężko, jeśli sklep nie ma wyrobionej marki, ale warto od samego początku próbować. Co do newslettera, to pamiętaj, że gromadząc i przetwarzając dane osobowe musisz zaprzyjaźnić się z GIODO. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Pamiętaj o tym, że bardzo istotna nie tylko dla początkujących e - przedsiębiorców jest reklama. Nie powinieneś odkładać jej na później. "Świat" jak najszybciej powinien dowiedzieć się o Twoim istnieniu.
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
@milao456 Dużo radości podczas wprowadzania zmian (satysfakcja z pracy przy własnym biznesie jest absolutnie wyjątkowa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.