|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mierzenie - które miejsca, jak często?
Hej,
mam pytanie odnośnie tego w których miejscach i jak często się mierzycie? Ja w swoim notesie używam takiego szablonu jak na obrazku (kreski sama rysowałam) i mierzę najszersze miejsce dookoła tyłka, biodra, talie i do tego ramię/przedramię i udo/łydkę. Na razie mierze się nieregularnie, staram co miesiąc ale to chyba za duża przerwa bo czasami czuję po 2 tygodniach ze jest luźniej w spodniach po czym po kolejnych 2 wracam do poprzedniego stanu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mierzenie - które miejsca, jak często?
Hej
![]() ![]()
KWIECIEŃ 2016 610/1000 Grudzień 630/1000 Listopad 300/1000 Październik 300/1000 Wrzesień 402/1000 Sierpień 185/1000 Lipiec 700/1000 Czerwiec: 845/1000 Maj: 1006/1000 Kwiecień: 1273/1000 Marzec : 1090/1000 Luty: 1005/1000 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ahh, też częściej spróbuję. Ta środkowa kreska to własnie taki pępek/biodra coś w tym rejonie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój plan jest taki, żeby się mierzyć raz na tydzień, a maksymalnie raz na 2 tygodnie. Co do miejsc: łydka w najszerszym miejscu, udo w najszerszym miejscu, biodra na wysokości kości, brzuch w najszerszym miejscu, talia w najwęższym, pod biustem, biust, ręka w najszerszym miejscu, szyja. Pomysł na miejsca pomiarowe ze strony/aplikacji, której używam do śledzenia postępów. Miejsca mniej istotne typu szyja czy pod biustem pewnie będę mierzyć rzadziej, a udo czy brzuch najczęściej ![]() Swoją drogą, dzięki temu, że używam od dawna tej samej strony, mam niezłe porównanie z wymiarami sprzed 5 lat nawet ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A ja mierzę raz w tygodniu, w sobotę po przebudzeniu. Nie mam w akademiku wagi, więc mierzenie traktuję jako miarę postępów w odchudzaniu. Mierzę w trzech miejscach- udzie, biodrach i talii
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.