|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
jak korzystać z integrowanej przesyłki allegro-inpost?
Witam. Ceny zintegrowanej przesyłki allegro-inpost przy przesyłce poleconej to niecałe 4 zł. Ze względu na korzystny koszt przesyłki,przy sprzedaży na allegro, chciałabym udostępnić tą opcję. Zarejestrowałam się manager.paczkomaty.pl i nie wiem co dalej zrobić. Czy mogę prosic o pomoc?
http://paczkomaty.pl/AllegroInPost_Sprzedaje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak korzystać z integrowanej przesyłki allegro-inpost?
jest to opisane w tym linku co podałaś:
Jak korzystać? To proste, szybkie i tanie!
Ja dzisiaj wystawiałam i widziałam, ze mam tę opcje do wyboru, w opcjach dostawy....
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam problem z tym punktem Zaimportuj dane Kupujących i automatycznie utwórz etykiety przesyłek Czy to należy zrobić dopiero jak sprzeda się produkt? Czy udostępniłaś tą przesyłkę w swojej aukcji? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co, ja tego nie stosowałam. Jednak napisane jest, że musi dojść do transakcji, czyli aukcja musi się zakończy, a wtedy pewnie allegro prześle dane kupującego do Inpostu i będziesz mogła je zaimportować. Jeszcze przedmiotu nie sprzedałaś, więc InPost nie wie na kogo zaadresować etykiety.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przelewem, czy płatność payu samo potrąca z kwoty z wygranej aukcji, a moze płace bezpośrednio kurierowi? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Tego nie wiem, bo nie czytałam. Szybko przejrzałam tylko tę stronę co podałaś. Musisz zajrzeć do regulaminu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej zadzwonić na Infolinię Inpost babki są ogarniete i w temacie
![]()
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
kuriera możesz zamówić bezpłatnie po odbiór jak masz paczki za 39 zł (i to chyba netto), ale wsadzenie do paczkomatu jest darmowe
a działa to tak - udostępniasz opcję - ktos kupuje cos i wybiera ta dostawe - importujesz dane z allegro - opłacasz paczki - drukujesz etykiety - naklejasz na paczkę - wsadzasz do paczkomatu i voila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Musisz najpierw utworzyć konto na MP i zintegrować je z Allegro. Jeśli kupujący wybierze ten rodzaj przesyłki koniecznie musi wypełnić formularz opcji dostawy. Jeśli tego nie zrobi to nie zaimportujesz tych aukcji. Mając MP zasilasz sobie konto najlepiej szybkim przelewem i z tego konta w formie portfela inpost pobiera Ci opłaty przy generowaniu etykiet. Generujesz je kiedy kupujący zapłaci, oczywiście. Żeby kurier przyjechał i nie pobrał od Ciebie opłaty musisz mieć zamówień na min. 39zł brutto. Jak masz mniej to jedziesz do punktu odbioru inpost i nic już za to nie płacisz. Usługa jest fajna i tania. Polecam !!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę o pomoc
![]() Właśnie sprzedałam przedmiot z tą przesyłką. Według informacji, które czytałam o tej przesyłce miało to być łatwe, a nie jest. Zaimportowałam dane aukcji na utworzone konto MP. Ściągnęłam etykiete, gdzie są tylko dane: nr aukcji, kwota, id transakcji, tytuł aukcji i e-mail kupującego. Nie ma adresu odbiorcu. Nie mam pojęcia w jaki sposób zamówić kuriera, ani jak zapłacić za przesyłkę. Przesyłka kosztuje 3.94 zł Czy mogę prosić o dokładne info jak zapłacić za przesyłkę i czy mogę to zrobić gotówką oddając paczkę do wysyłki? Dodam, ze mogę bez problemu podjechać do punktu inpost, żeby nadać tą przesyłkę. Mam jeszcze pytanie. Jeśli kupujący wybrał przesyłkę zintegrowaną, to czy mogę wysłać taką samą przesyłkę poleconą inpost tyle, ze nie zintegrowaną? Bo moja przesyłka jest cięższa 1 kg. Edytowane przez britnay Czas edycji: 2014-11-11 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Zaczynając od końca to jak przekracza 1 kg to naliczą Ci przy odbiorze standardowe koszty. Nie wiem ile one wynoszą. Nie ma sensu udostępniać opcji listu poleconego jak masz rzeczy ponad 1kg - wtedy lepiej udostępnić paczkomat.
Co do płatności to jak napisałam powyżej - musisz najpierw zasilić konto. Wejdź sobie do zakładki w MP - Płatności i wybierz doładuj konto i wpisz sobie kwotę jaką chcesz zasilić konto. Potem jak będziesz chciała po zaimportowaniu przygotować paczkę to klikasz Przygotuj, zapłać i dalej system Cię już poprowadzi, podczas wygenerowania etykiety system pobierze Ci z portfela 3,94zł. To naprawdę jest łatwe, poczytaj sobie wszystko na MP ![]() Nie wiem, czy można za tą usługę zapłacić w oddziale - wydaje mi się, że nie. Zadzwoń na infolinię najlepiej. Edytowane przez bestka Czas edycji: 2014-11-11 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.