|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Eau De Star Thierry Mugler
Seria pytan...
![]() Pozdrawiam wizazanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Eau De Star Thierry Mugler
Eau de Star używam od kilku tyg. i coraz bardziej mi się podoba
![]() Jest to świeżak ale z jakąś bardzo charakterystyczną, odrobinę metaliczno-mleczno nutką. Zaczyna się akcentem wodnym i jest dość intensywny. Jestem w szoku że Mugler w końcu stworzył jakiegoś świeżaka ![]() ![]() Myślę, że jest to zapach z gatunku tych które się albo polubi albo wręcz przeciwnie ![]() ![]() Aha, po kilku godzinach baza odrobinę przypomina mi Lacoste Pour Femme (na które ostatnio choruję) ![]() Jest trwały, trzy psiki czuję cały dzień a na ubraniach kilka dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to połączenie klasycznego angela z cytryna i cw davidoffa. Mieszanka szokująca i nie każdy jest w stanie to wytrzymać, nawet miłosniczki klasyka. Pierwszy raz jak je testowałam miałam mieszane uczucia. Każda kolejna aplikacja przekonywała mnie do nich bardziej.
Podobaja mi się. Sa przejrzyste, czyste, lekkie ale zarazem pazurzaste i mocno "angelowe"... nie tak jak innocent (przepraszam miłosniczki) popłuczyny po klasyku z wycisniętą pomarańczą ![]() Po kilku godzinach coraz bardziej przypominaja klasyka. Generalnie jest to baza klasyka z nadchodzącą falami świeżością cytryny, zimnem lodu i oddechem zmrożonego metalu. Dzieki kochanemu Homyczkowi mogę sie nimi delektować i oswajać sie z myślą, że jednak będę musiała wydać skandalicznie wysoką jak na razie kasę na ich zakup ![]() ![]() Moim zdaniem, dla szaleńczo zakochanych w angelu i uzaleznionych od niego, na lato w sam raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A ja nie jestem zachwycona, ale uczciwie mówię, że moja znajomosć tego zapachu ogranicza się do jednego testu nadgarstkowego - wrażenia najogólniej mówiąc było takie, jakby ktoś do klasycznego Angela wkroił po kilka plasterków ogórka i melona...
Dziwne i intrygujące jest w tym zapachu to, że ten świeży akord nie stanowi początkowych nut zapachu, tylko co jakiś czas wybija się spod nut znanych z klasyka - ogórek przychodzi i odchodzi ![]() Cóż, dla mnie to profanacja klasyka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
niestety dla mnie E.d.S jest kolejnym przykladem ,ze jesli ktos miesza w czyms b.dobrym na 99% to schrzani.Angel bez palonego cukru i wilgotnej paczuli za to z nuta odswiezacza do WC (cytrusowego).O ile Angel mnie nie meczy nawet w upały tak kropla tego "cudu" lekko mnie zemdliła..
ale moze sie spodobac ,gdyz stanowi bardziej przystepną wersję Angela, szkoda ,ze juz kompletnie niecharakterną...No ale to co jest łatwiejsze często jest bardziej popularne.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
chryzantemy z bazą klasycznego angela - i nikt mi nie powie, że jest inaczej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
widze ze zdania sa rozne na temat tego zapachu
![]() mulier ciekawy opis ![]() mialam okazje dzisiaj go przetestowac ,ale tylko na paseczku ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
boskie sa, imo lepsze od angela
nie uzywajcie ich !!! tylko moja @ moze je nosic !!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapach dla mnie okropny, mdlący ![]() Koniecznie należy potestować globalnie przez przynajmniej jeden dzień przed zakupem. Na plus trwałość i ładny flakon ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
a mi sie zapach podoba ,jeste taki inny
![]() ![]() przeczytalam w recenzjach,ktos napisal, ze to krzyzowka zapachow Cool water i Angela ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Miałam wreszcie okazje przetestować EdS i sama nie wiem, mieszane uczucia mam.
Podoba mi się, owszem, ale dopiero po jakichś 2 godzinach po aplikacji. Po półgodzinie smród- przepraszam za dosadność- wydobywający się z mego nadgarstka omal nie zwalił mnie z nóg. Ale wytrzymałam i potem było już lepiej, aczkolwiek bez szaleństw. Do klasyka się nie umywa, w sumie nie rozumiem po co właściwie robić tyle wariacji jednego zapachu zamiast stworzyć coś zupełnie nowego (może okazałoby się perełką jak Angel). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
zapach ma w sobie nuty, które zawiera klasyczny Angel i niestety mi się nie podoba, myslałam, że będzie bardziej rześki i orzeźwiający a tu mamy do czynienia z kolejnym dusicielem..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie: całkiem udane połączenie słodyczy klasycznego Angela ze świeżym ogórkiem (ale nie czymś a la Cool Water, tylko najzwyklejszym świeżo skrojonym ogórkiem). Niby delikatny i świeży, ale nadal czuć pralinki.
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czekolady ani pralinek w Eau de Star nie wyczuwam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do Eau de Star to rzeczywiście jest tam trochę ogórka ale napewno nie jest to zapach banał, ma w sobie coś wyjątkowego i albo się go kocha albo nienawidzi. Co potwierdza większość opinii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam dziś drugie podejście do EdS. Spryskałam nadgarstek w perfumerii, wróciłam do domu niuchając go co rusz, a następnie wzięłam się za robienie mizerii. To było to! EdS w połączeniu z zapachem świeżo krojonego soczystego ogórka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Zaczynam znów krążyć wokół EdS, dostałam wczoraj próbkę, zaraz idę testować
![]() Jak wg Was z jego trwałością? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mendosito, wiesz właśnie mi przypomniałaś że posiadam flaszkę EdS ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wymazałam się EdS z próbki, bardzo dobrze się w nim czuję. Jeśli kolejne testy wypadną pomyślnie- kupuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Rowniez miałam okazje testowac z moja kumpele, ktora jest wielka fanka klasycznego angela jej sie nie spodobal dla mnie taki sredni. Dosyc mocno na poczatku sa wyczuwane ogory jak z mizerii, ktorej nie znosze potem dochodzi juz klasyczny angel, ale troche taki rozwodniony i własnie ten moment mi sie podoba, jednak nie podoba mi sie ta całosc na tyle zebym miala sie na niego szarpnac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.