|
Notka |
|
Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Prezenty - dalsza rodzina
Witajcie!
W tym roku wyjeżdżamy razem z mężem na święta do mojej siostry, która mieszka w innym kraju. Zwykle to ona przyjeżdżała do nas, ale tym razem złożyło się tak a nie inaczej. W tym samym kraju tylko w innej miejscowości mieszka nasz kuzyn wraz z żoną i dzieckiem, z którym od niedawna moja siostra ma lepszy kontakt. Na wieść o naszym przyjeździe stwierdził, że zaprosi nas na święta. Problem w tym, że ostatni raz widziałam kuzyna jak byłam bardzo mała. Nie mam pojęcia co im podarować bo nie wypada z pustymi rękami przyjechać. Zastanawiałam się nad polskimi słodyczami, jakąś książeczką dla dziecka - czy to dobry pomysł? Siostra mi narzeka troszkę, że przecież słodycze to i tam są itd. Nie mam więc pomysłu... Myślałam też, aby jego żonie zrobić jakąś ładną broszkę z sutaszu, ale nie jestem do końca przekonana czy trafię w gust. Będę wdzięczna za podpowiedzi!
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prezenty - dalsza rodzina
A czy to musi być koniecznie coś polskiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Nie, nie musi
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Cóż ja dalszej rodzinie zawsze kupuję jakieś lepsze słodycze, kawę, herbatę ładnie opakowane, ew. zestaw do kąpieli (mydełka, sole, balsamy itp.). Niby wszędzie to jest ale skoro nie mam jakiś super bliskich relacji z takimi osobami to też nie zamierzam poświęcać specjalnie dużo czasu ani pieniędzy na prezenty dla nich.
A może jakiś zestaw dwóch filiżanek + kubek dla dziecka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
To by było dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za pomoc
![]() ![]() Przy okazji życzę Wam ciepłych, spokojnych i rodzinnych Świąt oraz wszystkiego dobrego w Nowym roku! ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję i wzajemnie
![]() Wesołych Świąt wszystkim sympatycznym babkom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Bransoletka z sutaszu to prezent tylko dla tych, którzy to lubią. Wiele osób uważa to za nieładne i taka broszka, w którą ty włożyłaś wiele pracy, wpadnie na sam dół szuflady.
Filiżanek też bym nie chciała dostać. Całego kompletu przecież nie podarujesz, a potem walają się po szafkach takie po kilka i wychodzi jak w Złotym Ośle ![]() Zestawy do kąpieli - nie każdy ma wannę, nie każdy lubi konkretny zapach i może być potem problem Może jakiś fajny alkohol? Dużo łatwiej trafić, a w razie gdyby im się nie spodobało, to dużo łatwiej "upłynnią" niż zestaw do kąpieli A dla dziecka - zależy, ile ma lat. Trzeba też pamiętać, że niektóre dzieci nie wszytko mogą - moja siostra tak często (nawet od bliskiej rodziny) dostawała czekoladę, że nie zliczę - a miała jako maluch straszne uczulenie na wszystko, co z czekoladą. Przykro było dziecku i tyle. Powiedz coś więcej o dziecku - wiek i płeć chociaż
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.