|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Fanatycy ideologiczni i religijni
Mam pytanie. Jakie macie sposoby na olewanie, nie przejmowanie się itp. fanatykami religijnymi czy ideologicznymi? Przykładowo homofob wyzywający gejów od pedofili itp., czy z drugiej strony genderowiec, wmawiający że Twoja czy moja płeć nie istnieje tak naprawdę bo to wytwór kultury itp. bzdury.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fanatycy ideologiczni i religijni
Proponuje zmienić towarzystwo, jakos nigdy mnie wymienione sytuacje osobiscie nie spotkały, a szkoda
|
|
|
|
|
#3 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
|
#5 |
|
ctrl alt delete
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem taki wywiad dotyczy treści (wtedy zadaję pytania typu: "dlaczego uważasz, że mężczyźni nie różnią się od kobiet, skoro..."), a czasem formy ("dlaczego aż tak emocjonalnie podchodzisz do tego tematu?") itp.Dopóki nie zrozumiem w pełni argumentów przeciwnej strony, jestem z nią zbyt zaintrygowana, by wrzucić ignor Poza tym u Ciebie olewanie == bierna agresja - takie wyjście na pewno nie jest dobre, bo psychicznie Ciebie niszczy (zżymasz się z tego powodu, że ktoś ośmiela się mieć inne poglądy - mega nieekonomiczna postawa ).
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie mam kontakty z "ideologicznymi fanatykami", z którymi musiałabym się spierać. A ci, z którymi się spieram, znają podstawy, więc spory te są bardziej merytoryczne niż z ingorantami. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Z trzeciej strony ludzie używający pojęć, których nie rozumieją.
gender - kulturowy składnik tożsamości płciowej. Tyle to pojęcie znaczy, nie musi być związane z żadną ideologią i nie ma związku z płcią biologiczną, której istnienia nikt nie zaprzecza, przynajmniej ja się z tym nie spotkałam. Można robić selekcję znajomych, przeglądanych stron w internecie i literatury. Można olewać fanatyków i nie zgrzytać zębami z powodu każdego napotkanego człowieka z ograniczonym umysłem, bo takich na świecie pełno i szkoda nerwów. Trzymać się ludzi i miejsc, w których człowiek czuje się komfortowo ze swoim światopoglądem - ja nie pójdę na spotkanie oazowiczek albo wątek stworzony dla prawicowych wizażanek, żeby przedstawić swoje zdanie, bo to nie strefa dla mnie. Fanatycy mi przeszkadzają dopiero, gdy wchodzą na moje szeroko rozumiane terytorium i wtedy nie mam oporów, żeby im wprost pokazać, że nie są mile widziani.
|
|
#9 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Spotkalam takich wielu, zwykle pozwalam im sie rozkręcić przy swiadkach, wyglosza swoje kazanie a potem nikt ich nie bierze na poważnie i latwiej ich usunac z towarzystwa.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
Darkoz, milionmm - ale ja mówię o fanatykach ideologii gender, nie o badaniu wpływu kultury na zachowania płciowe ;-). Spotykam takich głównie w Internecie i ciekawi mnie jak z takimi dyskutować. Pentagram - ciekawe podejście ;-).
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
No chyba jak ktoś lubi Korwina czy ONR na facebooku nie świadczy o jego fanatyźmie.
|
|
|
|
|
#13 |
|
and cigarettes
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
Bo np. czasem sami na jakichś forach rozpoczynają dyskusję, poza tym po prostu chcę mieć sposób na fanatyków, tak by nie wyszła z tego trollowa awantura.
Jamestown - od tamtego czasu się wiele zmieniło i głupio mi za użycie tamtego określenia. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-12-16 o 19:33 |
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
Na forach odpowiadasz komu chcesz.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
and cigarettes
|
Napisanie "rozumiem twój pogląd, ja mam inny, dlatego nie ciągnijmy tematu, bo nie chcę wywoływać awantury" - zgaduję - nie wchodzi w grę?
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zadomowienie
|
Ja się już nauczyłam, że szkoda nerwów na dyskusje z takimi ludźmi. Olewam zwykle.
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykład: feministka: porozmawiajmy o nierównych zarobkach. fanatyk: hehe spaliłaś już stanik? Krótkie włosy, od razu widać, że feminazistka, ale czemu nogi ogolone, przecież nie chcesz się podobać i w ogóle mężczyzny nie potrzebujesz? Feminizm się kończy tam, gdzie trzeba wnieść zakupy na siódme piętro. Hehe.
|
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
"Tylko wariaci są coś warci"
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie do końca można się odciąć bo niestety fanatycy znają kod listonosza do bloków i regularnie dzwonią mi do drzwi ludzie z Greenpeace albo Jehowi
|
|
|
|
|
#21 |
|
Copyraptor
|
Ponoć bezbłędny sposób na Jehowów - powiedz im, że byłaś kiedyś ŚJ ale zostałaś wyrzucona ze wspólnoty. Mają zakaz rozmawiania z takimi ludźmi i więcej nie przyjdą.
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze można powiedzieć że się właśnie świętuje urodziny albo dochodzi do siebie po trasfuzji krwi
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
Zieloni chodzą po domach? Nie spotkałam się z tym nigdy, ulotki być może zostają rozłożone w różnych miejscach (w tym klatki schodowe, skrzynki pocztowe) ale raczej nie odwiedziny...
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzą i zostawiają numer konta do wpłacania datków
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Raz trzeba było spokojnie wytłumaczyć, że są na świecie ludzie, którzy nie tolerują homo. Byliśmy z mezem na kulturalnej kolacji i padla wypowiedz o nas, ych konserwatywnych poglądach, a mlodsza siostra gospodyni, ok 19 lat, popłakała się aż i zwyzywała nas, bo jak tak można nie lubic gejów! Bylismy w niezłym szoku...
|
|
#26 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-12-16 o 20:51 |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Szczerze mowiac to ja nie lubie homofobow i pomijajac wyzwiska nie dziwie sie gwaltownej reakcji. Sama mam kumpla geja, ktorego bardzo lubie. Swietnie sie rozumiemy i na sama mysl, ze ktos moglby go zaatakowac lub chocby nie tolerowac z powodu jego seksualnosci robi mi sie przykro. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;49368596]Sama mam kumpla geja, ktorego bardzo lubie. Swietnie sie rozumiemy i na sama mysl, ze ktos moglby go zaatakowac lub chocby nie tolerowac z powodu jego seksualnosci robi mi sie przykro.[/QUOTE] Muszę tolerować gejów, ale nie muszę ich akceptować i mogę bojkotować. To jest chyba demokratyczne prawo. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#30 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.

Czasem taki wywiad dotyczy treści (wtedy zadaję pytania typu: "dlaczego uważasz, że mężczyźni nie różnią się od kobiet, skoro..."), a czasem formy ("dlaczego aż tak emocjonalnie podchodzisz do tego tematu?") itp.

13.03.2008